Ők azok, akik nem csak tehetségesek, de szeretik a kihívást is.

Ők azok, akik nem csak tehetségesek, de szeretik a kihívást is.

Fiatalok, hisznek magukban, elszántan dolgoznak azon, hogy nevet szerezzenek a divatvilágban, és ennek érdekében a megmérettetést is merték vállalni.

A munkájukat siker koronázta, hiszen a 2011-ben és 2012-ben kiírt Gombold újra!-pályázaton bekerültek a legjobbak közé, a döntőben vonultatták fel kollekcióikat és mára őket tartjuk a Gombold újra! Alumni tervezőinek.

Közülük most tizenégyen a Győri Tavaszi Fesztivál közönségének mutatják meg legújabb kreációikat egy egyedi installációba illesztve.

 

A hazai kreatív ipar fellendítésért létrehozott állami intézmény, a Design Terminál, azzal a céllal hívta életre a Gombold újra!-pályázatot, hogy a tehetséges fiataloknak megmutassa a magyar öltözködési hagyományok fontos ihletési forrás, a közvélemény és a befektetők figyelmét pedig felhívja a magyar tervezők új generációjára, ezáltal segítse szakmai indulásukat, önálló vállalkozásuk létrehozását.

 

A kezdeményezés sikerét mi sem bizonyítja jobban, mint hogy az első pályázat nyertese, Gyöngyösi Renáta a következő évben már meghívott tervezőként, saját márkáját, az INER-t mutatta be a kifutón.

A második, 2012-es verseny győztese, Farkas Anett neve pedig összenőtt a felejthetetlen Zsindely kollekciójával, melynek pret-á-porter változata iránt komoly érdeklődés mutatkozott az árusítóhelyeken.

Az egyedit és a minőségit kedvelő közönség nem csak öltözékekben gyönyörködhetett a Gombold újra! versenymunkái között, de szebbnél szebb kiegészítőkben is, melyekből szintén láthatók most a legjobbak.

 

És a történet folytatódik. A Gombold újra! eddigi felfedezettjei rendületlenül haladnak tovább az általuk megálmodott pályán. A Design Terminál pedig 2013-ban immár harmadik alkalommal hirdette meg a pályázatot. Nyáron kiderül, hogyan ihlette meg az idei jelentkezőket a Gombold újra! Közép-Európa…

 

Gombold újra! Alumni

2013. március 21. 17:00.

A kiállítást megnyitja Fekete Dávid, Győr Megyei Jogú Város alpolgármestere.

Köszöntőt mond Ács Zoltán a Design Terminál kreatív igazgatója.

Közreműködik a Wenk duó.

A kiállítás megtekinthető:

2013. március 21-április 21. között, hétfőtől péntekig 10.00-18.00 óráig.

Napóleon-ház

Győr, Király utca 4.

 

http://designterminal.hu/

 

Lantai József

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük