www.goodyear.huwww.goodyear.hu A Goodyear tervei szerint az elkövetkezendő 5 évben 500 millió dollárt fektet be németországi és lengyelországi gyáraiba. A cég további tervei között szerepel a kelet-európai gyártás megindítása is.A társaság tervét New Yorkban, befektetők jelenlétében jelentették be 2008 június 22-én..

www.goodyear.huwww.goodyear.hu A Goodyear tervei szerint az elkövetkezendő 5 évben 500 millió dollárt fektet be németországi és lengyelországi gyáraiba. A cég további tervei között szerepel a kelet-európai gyártás megindítása is.A társaság tervét New Yorkban, befektetők jelenlétében jelentették be 2008 június 22-én..

„Az európai piacon, elsősorban a magas hozzáadott értékkel rendlelkező szektorban terjeszkedünk" – mondta el Arthur de Bok, a Goodyear európai, közel-keleti és afrikai piacokért felelős elnöke. „Németországban több mint 300 millió dollár értékben fogjuk korszerűsíteni üzemeinket, míg Lengyelországban több mint 200 millió dollárt fektetünk a Debica gyárba," – tette hozzá Arthur de Bok.

Mint az elnök rámutatott, a Goodyear a teherabroncs-piacon is folyamatosan terjeszkedik, ezért kiemelt jelentőségű a cég számára a lengyelországi Debica fejlesztése. „Befektetésünk eredményeképpen a teherautó abroncsok gyártását a napi 1800 darabról több mint 5000-re emelhetjük Lengyelországban" – magyarázta Arthur de Bok.

A régióvezető elnök hozzátette: „A cég fontolgatja a kelet-európai gyártást is, hiszen ezáltal a fejlődő régió lehetőségeinek kiaknázására is lehetősége nyílhat."

Lengyelországban a Goodyear a varsói értéktőzsdén jegyzett TC Debica 65%-át birtokolja. A TC Debica a Goodyear szerződéses gyártója, évente 15 millió abroncsot állít elő, amelyeknek több mint 85%-át a Goodyear-nek, vagy a Goodyear leányvállalatainak adják el.

2007-ben a Goodyear az európai, közel-keleti és afrikai régióban (korábban EU és EEMEA régiók) több mint 7 milliárd dolláros árbevételt ért el, ami 80 millió gumiabroncsot jelent.

A Goodyear a világ egyik legnagyobb abroncsgyártó vállalata. Az akroni (Ohio állam, USA) központból irányított vállalat abroncsokat, ipari gumitermékeket és vegyi anyagokat gyárt 26 országban található több mint hatvan gyárában. A cég a világ legtöbb országában jelen van termékeivel. Alkalmazottainak száma meghaladja a 70 000-et.

A Goodyear újításai számos esetben autóipari szabványokká váltak az elmúlt több mint 100 évben. A Goodyear volt az úttörője az olyan innovatív biztonsági technológiáknak, mint a RunOnFlat, mely defekt után is lehetővé teszi a biztonságos továbbhaladást.

A Goodyear piacvezető gyártója a RunOnFlat abroncsoknak, melyeket számos autóra szerelnek gyárilag a BMW-től kezdve a díjnyertes Minin és a Mercedes-Benz nagy teljesítményű autóin át, az Opel és számos egyéb gyártó modelljéig. A cég mérnökei több autógyártóval együtt jelenleg is 150 RunOnFlat projekten dolgoznak, így a választék várhatóan tovább bővül. 2006-ban a Goodyear több mint 2 millió RunOnFlat abroncsot adott el.

A családi és sportkocsikra tervezett abroncsokon kívül a Goodyear széles választékban kínál téli és terepjáró abroncsokat is, utóbbit a patinás Wrangler márkanév alatt.

http://www.goodyear.hu/

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük