Kamera vakoknakKamera vakoknak 

A Samsung három IDEA díjat nyert innovatív formatervezésű termékeivel. Többek között a vakok, illetve gyengén látók számára készült fényképezőgéppel, egy szupervékony kamerával, amellyel a videofelvételek azonnal szerkeszthetőek és így a régi  polaroid gépnél megismert azonnali élményt kapja a felhasználó, illetve a lakk fekete nyomtató szériájával: az SCX – 4500 és az ML- 1630 készülékekkel.

Kamera vakoknakKamera vakoknak 

A Samsung három IDEA díjat nyert innovatív formatervezésű termékeivel. Többek között a vakok, illetve gyengén látók számára készült fényképezőgéppel, egy szupervékony kamerával, amellyel a videofelvételek azonnal szerkeszthetőek és így a régi  polaroid gépnél megismert azonnali élményt kapja a felhasználó, illetve a lakk fekete nyomtató szériájával: az SCX – 4500 és az ML- 1630 készülékekkel.

Három díjat, egy arany és két ezüstérmet nyert el a Samsung Electronics a tekintélyes International Design Excellence (IDEA) 2008-as versenyén.

 

TouchSight vakoknak készült kamera használataTouchSight vakoknak készült kamera használataAz IDEA-n mindig az innovatív és izgalmas termék – és formatervek, illetve koncepciók kerülnek terítékre. A fókusz mindig a fenntarthatóságra, a részletekre és az árazásra koncentrál. 2004 óta a Samsung 15 díjat gyűjtött be ezen a megméretetésen, amely az iparágon belül az eddigi legtöbbnek számít.

Instant VideoInstant VideoA Samsung vezető terméke az idei versenyben, a Touch Sight volt, amely egy forradalmian új digitális fényképezőgép, amit látássérült embereknek alkottak meg. A Touch Sight-ot, amelyet a Samsung Design China tervezett, aranyéremmel tisztelték meg a „A jövő kommunikációs eszközei" kategóriában, ahová egyébként 1500 nevezést adtak be a különböző gyártók. A zsűri kiemelkedő jellemzőiért és a és a legapróbb részletekbe menő ötletekért értékelte különösen a Touch Sight-ot.

A Samsung Touch Sight alapvetően a vakok és gyengénlátók számára készült kamera. A kamera kikapcsolásakor 3 másodpercre aktiválva hagyja a készülék mikrofonját, hogy használója hang jegyzetet tudjon készíteni, ezzel is könnyebben beazonosítva a fotóit, amikor utólag „megtekinti" őket. A készülékbe egy nagyon könnyű és hajlékony Braille kijelzőt építettek, amely képes a 3D-s képek megjelenítésére, azzal, hogy kidomborítja azok felszínét és így lehetővé teszi az érzékelést, a képek élvezetét a vakok, gyengén látók számára.

Az instant video kamera használataAz instant video kamera használata„Kommunikációs szempontból óriási lehetőséget biztosít ez a készülék a látássérült embereknek" – emelte ki Thomas Garvey, a kanadai Carleton University School of Design professzora, aki egyike volt az IDEA zsűri 20 világhírű formatervezőjének.

ML 1630 & SCX 4500 nyomtatóML 1630 & SCX 4500 nyomtatóA zsűri ezüstéremmel jutalmazta a Samsung zongoralakk fekete nyomtató szériáját (ML-1630 és SCX-4500), a „Számítógép tartozék" kategóriában. Az ML1630-as olyan otthoni használatra szánt fekete-fehér lézernyomtató, amely a hagyományos nyomtatóktól eltérően zongoralakk fekete borítással és nagyon kellemes vonalvezetéssel büszkélkedhet. A készülék egyenes és derékszögű vonalai, miatt jogosan követeli a helyét a dísztárgyak között. A zongoralakk fekete nyomtató széria a technológiai innovációk szempontjából is kiemelkedően teljesít, mivel a teteje teljesen nyitható. Ennek köszönhetően papírelakadás, vagy toner csere esetén sem kell szerelőhöz fordulnia a felhasználónak.

SWAN LOGANSWAN LOGANA Samsung Instant Video Camera ezüstéremmel öregbítette a vállalat jó hírét a szórakoztató elektronikai kategóriában. Ez a termék azt a folyamatosan növekvő felhasználói réteget igyekszik kiszolgálni, amelyik imád saját videókat készíteni és azokat akár a helyszínen újra megnézni. A készülék ezzel a technikával felidézi a Polaroid fényképezőgépek emlékezetes képkészítési élményét.

„A formatervezés a Samsung termékfejlesztéseinek középpontjában áll. Büszkék vagyunk rá, hogy az Industrial Designers Society of America, amely létrehozta az IDEA díjat is éveken keresztül következetesen elismerte ezt a fajta elkötelezettségünket. Ezeket a díjakat bátorításnak vesszük az elkövetkező évek fejlesztéseihez."  – hangsúlyozta Kook-Hyun Jung, a Samsung stratégiai design csoportjának végrehajtó elnök-helyettese.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük