2023.február.03. péntek.

EUROASTRA – az Internet Magazin

Független válaszkeresők és oknyomozók írásai

A hagyományos izzók EU-tiltásával egyidőben jelentette be a Verbatim új, fogyasztói LED-izzóit

4 perc olvasás
<!--[if gte mso 9]><xml> </xml><![endif]--><!--[if gte mso 9]><xml> Normal 0 21 false false false </xml><![endif]--><!--[if gte mso 9]><xml> </xml><![endif]--><!--[if !mso]><object classid="clsid:38481807-CA0E-42D2-BF39-B33AF135CC4D" id=ieooui></object> <style> st1\:*{behavior:url(#ieooui) } </style> <![endif]--><!--[if gte mso 10]> <style> /* Style Definitions */ table.MsoNormalTable {mso-style-name:"Normál táblázat"; mso-tstyle-rowband-size:0; mso-tstyle-colband-size:0; mso-style-noshow:yes; mso-style-parent:""; mso-padding-alt:0cm 5.4pt 0cm 5.4pt; mso-para-margin:0cm; mso-para-margin-bottom:.0001pt; mso-pagination:widow-orphan; font-size:10.0pt; font-family:"Times New Roman"; mso-ansi-language:#0400; mso-fareast-language:#0400; mso-bidi-language:#0400;} </style> <![endif]--> <p><span class="inline inline-left"><a href="/node/63079"><img class="image image-thumbnail" src="/files/images/Image13_42.thumbnail.jpg" border="0" width="100" height="53" /></a></span>2012 szeptember elsejétől a hagyományos izzók forgalmazása teljesen megszűnik az Európai Unión belül, ezzel egy időben a Verbatim egy új, háztartásokba szánt, költséghatékony és a korábbi foglalatokkal kompatibilis LED-izzócsaládot mutat be. Az új termékeket arra tervezték, hogy megfeleljenek a megbízható, prémium minőségű és alacsony energiafogyasztású lámpák iránti egyre növekvő igénynek.</p> <p> 

image13 42.thumbnail2012 szeptember elsejétől a hagyományos izzók forgalmazása teljesen megszűnik az Európai Unión belül, ezzel egy időben a Verbatim egy új, háztartásokba szánt, költséghatékony és a korábbi foglalatokkal kompatibilis LED-izzócsaládot mutat be. Az új termékeket arra tervezték, hogy megfeleljenek a megbízható, prémium minőségű és alacsony energiafogyasztású lámpák iránti egyre növekvő igénynek.

 

image13 42.thumbnail2012 szeptember elsejétől a hagyományos izzók forgalmazása teljesen megszűnik az Európai Unión belül, ezzel egy időben a Verbatim egy új, háztartásokba szánt, költséghatékony és a korábbi foglalatokkal kompatibilis LED-izzócsaládot mutat be. Az új termékeket arra tervezték, hogy megfeleljenek a megbízható, prémium minőségű és alacsony energiafogyasztású lámpák iránti egyre növekvő igénynek.

 

A LED-lámpák élettartama akár 25 év is lehet, a megszokott világítási technológiákhoz képest pedig akár 85 százaléknyi energiamegtakarítást is el lehet velük érni. Arra tervezték őket, hogy a hagyományos, a halogén és az energiatakarékos lámpák alacsony költségű helyettesítőjeként szolgáljanak az általános célú világításban.

 

A Verbatim új, fogyasztóknak szánt termékpalettája 13 különböző izzót foglal magában melyekkel többek között a 25 és 60 wattos teljesítmény között mozgó klasszikus A-típusú izzók, a 15 és 25 wattos teljesítményű B-típusú gyertyaizzók, a 25 wattos cseppizzók és az MR16 GU5.3 illetve PAR16 foglalatba való, 20 wattos szpotlámpák is helyettesíthetőek. Színhőmérsékletük 2700K és 3000K között mozog és minden modell színrenderelési indexe (CRI) legalább 80. A termékek jól felismerhető, zöld csomagolást kapnak. A Verbatim fogyasztóknak szánt LED-termékpalettája elérhető a vállalat webáruházán keresztül, a nagykereskedőknél, illetve az elektronikai kiskereskedőknél.

 image14 32.thumbnail

„A LED-technológia a hagyományos izzók jelenlegi legjobb energiatakarékos alternatívája. Az energiatakarékos izzókhoz képest a LED-izzók kétszeres élettartammal rendelkeznek, azonnal világítani kezdenek felkapcsolásnál és nem tartalmaznak olyan veszélyes anyagokat, mint a higany," kommentálta a lépést Jeanine Chrobak-Kando, a Verbatim LED EUMEA régiójáért felelős üzletfejlesztési vezetője.

 

Öt izzótípus a klasszikus A-típusú izzókat helyettesíti, melyek áramfelvétele 220-240 volt. A 4 wattos és 11 wattos lámpák a 25-60 wattos hagyományos izzókat helyettesítik. A 11 wattos modell 810 lumenes fényáramot, a 4 wattos modell pedig 250 lumenes fényáramot biztosít. Minden modell elérhető lesz E27-es csavarós foglalathoz és B22-es bajonttes foglalathoz is, kivéve egy változtatható fényerejú 9 wattos modellt, amely kizárólag E27-es foglalathoz lesz kapható.

A portfóliónak része lesz két gyertyaformájú, E14-es foglalathoz való általános és háttérvilágításhoz való izzó, melyek különösen alkalmasak hálószobai világításra, vagy asztal megvilágítására. Egy átlátszó 3,5 wattos modellel egy hagyományos 15 wattos, míg egy fehér színű 4 wattos modellel a hagyományos 25 wattos gyertyaizzó helyettesíthető. Két LED-cseppizzó is a kínálat része, mindkettő elérhető E14-, és E27-kompatibilis változatban.

 

A szpotlámpák esetén a vásárlók a két MR 16-os izzó közül választhatnak, amelyek a GU5.3 foglalattal kompatibilisek. A 4 wattos modell világítási szöge 20°, a 6 wattos modellé pedig 25°. Mindkét szpotlámpa alkalmas arra, hogy egyes műalkotásokra terelje a figyelmet, megvilágítsa a nappalit vagy a fürdőszobát.  Ideálisak emellett konyhai, hálószobai vagy folyosói világításra is. A 40 wattos PAR16 GU10-típusú LED egy 20 wattos hagyományos izzó kiváltására alkalmas és 180 lumen fényáramot szolgáltat. A 4 wattos R50-es tíusú E14-es foglalatot használó izzó, ugyanilyen fényárammal teszi teljessé a felhozatalt.

 

Európában a világítás teszi ki a teljes áramfogyasztás mintegy 20 százalékát. A Verbatim fejlett LED technológiájára való átállás, mely az anyavállalat Mitsubishi Chemical Corporation évtizedes tapasztalatára alapoz, számottevő csökkenést eredményezhet az energiafogyasztásban és csökkenti a szénlábnyomot.

 

www.verbatimlighting.com

EZ IS ÉRDEKELHETI

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

1973-2022 WebshopCompany Ltd. Uk Copyright © All rights reserved. Powered by WebshopCompany Ltd.