2022.december.10. szombat.

EuroAstra Internet magazin

Független válaszkeresők és oknyomozók írásai

A hálózat fogságában

2 perc olvasás
  <p><span class="inline left"><a href="/node/4140"><strong><img class="image thumbnail" src="/files/images/borton.thumbnail.jpg" border="0" alt="A tiszalöki börtön" title="A tiszalöki börtön" width="100" height="75" /></strong></a><span style="width: 98px" class="caption">A tiszalöki börtön</span></span><strong>Befejezõdtek a tiszalöki, ppp (public-private-partnership - állami-magán összefogás) rendszerben, a KÉSZ Kft. beruházásában épülõ börtön informatikai munkálatai.</strong></p><p>

 

a tiszalöki börtönA tiszalöki börtönBefejezõdtek a tiszalöki, ppp (public-private-partnership – állami-magán összefogás) rendszerben, a KÉSZ Kft. beruházásában épülõ börtön informatikai munkálatai.

 

a tiszalöki börtönA tiszalöki börtönBefejezõdtek a tiszalöki, ppp (public-private-partnership – állami-magán összefogás) rendszerben, a KÉSZ Kft. beruházásában épülõ börtön informatikai munkálatai.

 A 334 végpontos, 155 számítógép és 160 telefonkészülék kiszolgálását végzõ hálózathoz 24 km kábelt használt fel a Polygon Informatikai Kft. és az Atigris Zrt. A 350 alkalmazott és 700 elítélt elhelyezésére alkalmas épületegyüttesben a szakemberek egy zártláncú oktatókabinet mûszaki feltételeit is megteremtették.

A speciális biztonsági követelményeknek megfelelõ, összesen 334 végpontos hálózat 155 számítógép és 160 telefonkészülék kiszolgálására hivatott, amihez a kiépítés során 24 km kábelt használtak fel. A telefonközpont és a hálózatvezérlõ aktív eszközök mellett az adatfeldolgozó egységek szünetmentes biztonsági áramellátást is kaptak – mondta el Linczer János, a Polygon hálózati csoportvezetõje.

Az új börtönben nemcsak a számítógépeknek van szüksége adatkábelekre, hanem az IP-alapú telefonoknak és a telefonhívásokat rögzítõ és azonosító rendszernek is. Emellett – a fõ hálózattól elkülönítve – egy zártláncú oktatókabinet mûszaki feltételeit is megteremtették a szakemberek.

A legkorszerûbb technológiai alapokon kialakított helyi informatikai rendszer az Egységes Kormányzati Gerinchálózaton keresztül kapcsolódik a büntetés-végrehajtás központi információ-feldolgozó rendszereihez.

Az épületegyüttes 350 alkalmazott és 700 elítélt elhelyezésére lesz alkalmas, az informatikai rendszer végsõ átadása 2007. augusztus 15-ére várható.

 www.polygon.hu

www.atigris.hu

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

1973-2022 WebshopCompany Ltd. Uk Copyright © All rights reserved. Powered by WebshopCompany Ltd.