Frank Sinatrának állít emléket a Jack Daniel's. Februártól Magyarországon is kapható a díszdobozos prémium whiskey. Frank Sinatra előtt tiszteleg egyedi, limitált szériás palackjaival a tennessee-i whiskey.

 

Frank Sinatrának állít emléket a Jack Daniel's. Februártól Magyarországon is kapható a díszdobozos prémium whiskey. Frank Sinatra előtt tiszteleg egyedi, limitált szériás palackjaival a tennessee-i whiskey.

 

Tudvalévő, a swing nagymesterének ez volt a kedvenc itala, „az Öreg Kékszemű" születésének közelgő jubileumára most a Jack Daniel's lepárlómesterei állítanak emléket egyik leghíresebb rajongójuknak. A különleges kiadású változat kívül-belül Sinatra eleganciáját és időtlen stílusát sugározza.

 

Somethin' Stupid, Strangers in The Night, My Way – hogy csak a legnagyobb slágerek közül említsünk a XX. század egyik legkarakteresebb hangjának előadásaiból. Amerika kedvenc whiskey-je kivételes gesztussal köszönti a sokak által csak „A Hang"-nak nevezett énekest, születésének közelgő 100. évfordulója alkalmából. Frank mindenben a legjobbat választotta saját maga és barátai számára is: a ruháktól kezdve a magánrepülőkig, mindig magas minőségre törekedett. Így a legendás slágergyáros kedvelt párlatának készítői is arra törekedtek, hogy a Sinatra Select olyan értéket közvetítsen, amelyet Frank is elismerne.

 

A limitált szériás prémium ital, a jól megszokott minőség mellett az Oscar-díjas színész, énekes semmivel össze nem téveszthető stílusát és korszakának eleganciáját is idézi.

 

„Apámnak nagyon hízelgő lenne ez a gesztus – vallja az énekes fia, Frank Sinatra Jr.

A kiváló tennessee-i whiskey meghatározó szerepet töltött be édesapám életében, előszeretettel osztotta meg barátaival és új ismerőseivel is" – mondja.

 

Az ultraprémium italt speciális „Sinatra hordókban" érlelik, az eljárástól pedig a klasszikus változatnál sötétebb borostyánsárga színe lesz. A hordókat a Jack Daniel's jelenlegi lepárlómestere, Jeff Arnett választotta ki. A különleges ital egyik titka, hogy a hordók belső oldalán több réteg füstölt fával érintkezik. Az így érlelt whiskey-t aztán a klasszikus eljárással készült verzióval keverik, az végeredmény ily módon egy tölgyet és fűszert sejtető ízvilág lesz, bársonyos vanília utóízzel. (Jack Daniel's-ről lásd: http://euroastra.hu/node/63193)

 

Az új terméket igazi nagyágyúknak szánták. Az egyedi formatervezésű, egyliteres üvegbe csomagolt, különleges kiadású ital mellé egy könyv is jár, ebből pontosan megismerhetjük Sinatra és az – általa „istenek nektárjának" nevezett – nedű különleges kapcsolatát.

 

A Sinatra Select tavaly december elsején a Las Vegas-i repülőtéren került először forgalomba. Idén februártól pedig New York, London, Sydney és Szingapúr után már Budapesten is kapható.

 

www.jackdaniels.com

 

Lantai József

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük