2022.december.01. csütörtök.

EuroAstra Internet magazin

Független válaszkeresők és oknyomozók írásai

A Hertelendy Kastély elérte célját:felér az egyik legmagasabb minőségi csúcsra, ahova kastályszálló elérhet

5 perc olvasás
 <span class="inline inline-left"><a href="/node/35032"><img class="image image-thumbnail" src="/files/images/KastelyEjszaka.thumbnail.jpg" border="0" width="100" height="38" /></a></span> <p>Az ötcsillagos Hertelendy Kastély a világhírű  Relais & Châteaux tagja lett, így ezentúl a magyarországi szállodaipar még különlegesebb tagjává vált. A világhírű szervezet egészen végletes, különleges minőségi standardokkal dolgozik.</p><p>

 kastelyejszaka.thumbnail

Az ötcsillagos Hertelendy Kastély a világhírű  Relais & Châteaux tagja lett, így ezentúl a magyarországi szállodaipar még különlegesebb tagjává vált. A világhírű szervezet egészen végletes, különleges minőségi standardokkal dolgozik.

 kastelyejszaka.thumbnail

Az ötcsillagos Hertelendy Kastély a világhírű  Relais & Châteaux tagja lett, így ezentúl a magyarországi szállodaipar még különlegesebb tagjává vált. A világhírű szervezet egészen végletes, különleges minőségi standardokkal dolgozik.

legifotoakastelyrol.thumbnailA díszparkkal övezett Hertelendy Kastély ékszerdoboz a Somogyi dombság szívében. Hertelendy Andor építtette az 1920-as évek elején, Budapesttől 220 km-re. A svájci tulajdonban lévő ötcsillagos kastélyszálló otthonos atmoszférája kifinomult eleganciával párosul.

Az öt csillag kevés: a legigényesebb közönség ma már természetesnek veszi az ezzel járó komplex és kifogástalan szolgáltatásokat. Valami mást keres. Olyan körülményeket, olyan elhelyezkedést, olyan gourmet éttermet és korábban sohasem tapasztalt vendéglátást, amitől a hotelben eltöltött idő még értékesebbé válik. A Relais & Châteaux tagjai a luxusnak ezt az új, mélyebb dimenzióját nyitják meg, valódi művészetté emelve a vendéglátást.

A Relais & Châteaux jelenleg 475 szállodát foglal magába, 57 országban van jelen. A 475 szállodából 140 a Relais & Châteaux Grand Chef-je is egyben. Ezek az éttermek összesen 340 Michelin csillaggal rendelkeznek. 

kastelybejarat.thumbnail
A vendégszeretet hagyománya átjárja a Relais & Châteaux lánc összes hoteljét, a vendégeknek mégsem kell feszengeni ilyen tökéletesség láttán: ezek a szállodák barátságosak, családiasak. Ha megérkezünk valamelyikbe, úgy köszöntenek majd, mintha mindig is a legjobb ismerősök lettünk volna. Az egyik legfontosabb közös nevező, hogy sem a vendég, sem az alkalmazottak nem érik be kevesebbel, mint a tökéletessel.

A Relais & Châteaux-ba való felvételt több ellenőrzés előzi meg, ilyenkor a szervezet által felkért szaktekintélyek valódi vendégnek „álcázva" tesztelik a szállodákat, és ajánlásuk alapján dönti el a Relais& Châteaux igazgatósága, hogy az évi több, mint 100 jelentkezőből melyeket tart érdemesnek a felvételre. Magyarországon is módunkban áll ezentúl élvezni a különleges élményt, miután
az ötcsillagos Hertelendy Kastély is a Relais & Châteaux lánc tagjává vált. Ez azt jelenti, hogy minden tekintetben megfelel az elvárt standardeknek, és a legexkluzívabb színvonalon, szenvedéllyel és nagy szakértelemmel űzi a vendéglátás művészetét.

A kastély Kutas-Kozmapusztán, Kaposvár és Nagykanizsa között, a Balatontól 50 kilométerre található.

A Hertelendy Kastélyszálló vendégeit 14 kastélyszobával, a Vadászházban pedig további 6 apartmannal várja.  A kastély területén található 800 méter hosszú nem nyilvános fel- és leszállóhelyet idén nyáron vették először használatba. Ez a leszállópálya lett Európában az egyetlen, mely a sportrepülőgéppel érkezőket egy ötcsillagos kastélyszálló szomszédságában várja.  Ez a régió is felkerülhet így a világ sportrepülős térképére. Ezáltal Magyarország egy további célcsoport számára vált vonzó célországgá. Körvonalazható ugyanis egy olyan réteg, akik tárgyalásaikhoz, és szabadidejük eltöltéséhez olyan helyszínt keresnek, amely magángéppel is elérhető.

A Hertelendy Kastélyban a luxus nem csak a vendégeknek, de a természetnek is jár, maximálisan kihasználják a zöld energiaforrásokat. A kastély fűtéséről, a medencék és a fürdőszobák melegvízéről az 55 fokos termálforrás gondoskodik, ezáltal az épület nem bocsát ki szén-dioxidot.

A kastély környéke frekventált vadászterület, annak idején maga gróf Széchenyi Zsigmond is többször megfordult itt Hertelendyéknél. A kastély parkja számos sportolási lehetőséget kínál: lovaglás, tenisz, agyaggalamb-lövészet, golf gyakorlópálya. Ezek mind azt a főúri fényűzést idézik, amelyek valaha a kastély életét jellemezték. A ház igazi különlegessége továbbá a parkban található eredeti finn fafűtéses szaunaház, a Kelo szauna. Arc- és testkezelésekhez a Hertelendy kastély Magyarországon elsőként, a karibi szigetvilágról származó, világsztárok által is közkedvelt Ligne St. Barth exkluzív termékeit kínálja.

A Hertelendy Kastélyban különösen nagy figyelmet fordítanak a gasztronómiai élvezetekre is.  Januártól Richard Nussel felelős a konyha irányításáért. A nemzetközileg is elismert séf tapasztalatait  az elmúlt 20 évben a csúcsgasztronómiában szerezte, egyik Michelin csillagos éttermet a másik követte. A séf a Hertelendy Kastélyszállóban is izgatottan lát neki munkájának, legjobban pedig annak örül, hogy a felhasználásra kerülő alapanyagok a szálló biokertészetének köszönhetően mindig frissek és zamatosak tudnak lenni.

„Sikerünk mögött megbúvó titkos formula nem más, mint egy egyedülálló szállodából sugárzó kivételes egyéniség, mely páratlan élményt képes nyújtani" Jaume Tápies, a Relais & Châteaux nemzetközi elnöke

Németh Krisztina

http://www.hotel-hertelendy.hu/

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

1973-2022 WebshopCompany Ltd. Uk Copyright © All rights reserved. Powered by WebshopCompany Ltd.