A Sunbelt Software bejelentette, hogy a VIPRE Antivirus + Antispyware először vett részt a neves, gyártófüggetlen Virus Bulletin teszten, és elnyerte a független víruslabor VB100 minősítését.

 

A Sunbelt Software bejelentette, hogy a VIPRE Antivirus + Antispyware először vett részt a neves, gyártófüggetlen Virus Bulletin teszten, és elnyerte a független víruslabor VB100 minősítését.

 

A tesztet a Virus Bulletin Windows 7 operációs rendszer alatt végezte, s a Sunbelt Software terméke a teszt során valamennyi „vadon élő" vírust felismert, ugyanakkor egyetlen hamis riasztást sem adott a fertőzésmentes jó tesztállományokról, így kapta meg a VB100, vagy régebbi nevén Virus Bulletin 100% díjat. A teszt során használt vadon élő vírusok listájának újdonságait elsősorban online szerencsejáték és közösségi oldalakat érintő károkozók, illetve Virut és Conficker variánsok jelentették.

VIPRE: elsőre vette az akadályt

„Minden idők egyik legrégebben várt teszteredménye a VIPRE Antivirus+Antispyware szoftveré" – írja összefoglalójában a Virus Bulletin. „A WildList néhány trükkös Virut vírusmintája ellenére sem jelentett akadályt a VIPRE-nek, és téves riasztást sem adott a program, így a VIPRE első tesztjén kiérdemelte a VB100 díjat, amit remélünk sok követ még." – folytatja a VB elemzése.

A VB100 elnyeréséhez egy antivírusnak valamennyi „vadon élő", vagyis a WildListen szereplő vírust fel kell ismernie mind az állandó védelem segítségével, mind a felhasználó által indított keresés során, egyúttal a vírusmentes teszt-állományokról nem adhat tévesen fertőzött jelzést. Mindezt ráadásul az antivírusoknak alapbeállítások mellett kell elvégezniük. A tesztelők elismerően nyilatkoztak a VIPRE sebességéről és stabilitásáról is: míg több termék a tesztek során lefagy, a VIPRE végig megbízhatóan működött, a több tízezer fájl ellenőrzése nem jelentett problémát.

"A VB100 díj az egyik legfontosabb elismerés, amely megkülönbözteti a legjobb antivírusokat a többi terméktől. Az elismerés alátámasztja, hogy a Sunbelt VIPRE termékcsoport az egyik legpontosabb és leghatékonyabb vírusirtó a piacon."  – mondja Alex Eckelberry, Sunbelt Software elnök-vezérigazgatója.

Bizonyított az MX-virtualizáció

A Sunbelt VIPRE egy nagyon kifinomult virtualizációs technológiát használ a vírusok és egyéb kártevők azonosítására. Az MX-virtualizációs (MX-V) megoldás a felhasználó beavatkozása nélkül egy szimulált Windows környezetben elemzi a potenciális kártevők viselkedését. Az MX-V-vel a VIPRE anélkül tud azonosítani kártevőket, hogy szignatúrák folyamatos frissítésére lenne kényszerülve, ezzel proaktív védelmet tud biztosítani a még ismeretlen kártevők ellen is.

A VIPRE számára egy másik fontos elismerést is hozott a december: a legnagyobb független rendszergazdai szaklap, a Windows IT Pro 2009-es olvasói szavazásán a VIPRE Enterprise nyerte el a legjobb vállalati antivírusnak járó közönségdíjat. A lap olvasói elsősorban rendszergazdák, informatikai szakemberek és a Microsoft termékei iránt mélyebben érdeklődő egyéni felhasználók közül kerülnek ki, így olyanok díjazták a VIPRE egyszerű kezelhetőségét és alacsony rendszerterhelését, akik nap mint nap meggyőződhetnek az egyes antivírus megoldások közti különbségekről.

„Örömteli, hogy a rendszergazdáktól frissen kapott elismerés után a neves Virus Bulletin is díjazta a VIPRE-t. Reméljük, hogy még sok hasonló díjat érdemel ki a Sunbelt innovatív terméke." – mondja Bódis Ákos, a Sunbelt Software magyarországi képviseletének vezetője.

 http://www.vipre.hu/

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük