2022.augusztus.14. vasárnap.

EuroAstra Internet magazin

Független válaszkeresők és oknyomozók írásai

A jövedelemhiány nem lehet ok a kilakoltatásra, de most az

2 perc olvasás
<!--[if gte mso 9]><xml> Normal 0 21 false false false MicrosoftInternetExplorer4 </xml><![endif]--><!--[if gte mso 9]><xml> </xml><![endif]--><!--[if gte mso 10]> <style> /* Style Definitions */ table.MsoNormalTable {mso-style-name:"Normál táblázat"; mso-tstyle-rowband-size:0; mso-tstyle-colband-size:0; mso-style-noshow:yes; mso-style-parent:""; mso-padding-alt:0cm 5.4pt 0cm 5.4pt; mso-para-margin:0cm; mso-para-margin-bottom:.0001pt; mso-pagination:widow-orphan; font-size:10.0pt; font-family:"Times New Roman"; mso-fareast-font-family:"Times New Roman"; mso-ansi-language:#0400; mso-fareast-language:#0400; mso-bidi-language:#0400;} </style> <![endif]--> <p><span class="inline inline-left"><a href="/node/52571"><img class="image image-thumbnail" src="/files/images/hl.thumbnail.jpg" border="0" width="100" height="75" /></a></span>A Magyar Szociális Fórum - Szociális Kerekasztal szombaton közleményben fejezte ki tiltakozását az országban folyó tömeges kilakoltatások miatt, és arra szólította fel Miskolc polgármesterét és a kormányt, hogy ne engedje meg családok tömeges utcára kerülését.

hl.thumbnailA Magyar Szociális Fórum – Szociális Kerekasztal szombaton közleményben fejezte ki tiltakozását az országban folyó tömeges kilakoltatások miatt, és arra szólította fel Miskolc polgármesterét és a kormányt, hogy ne engedje meg családok tömeges utcára kerülését.

hl.thumbnailA Magyar Szociális Fórum – Szociális Kerekasztal szombaton közleményben fejezte ki tiltakozását az országban folyó tömeges kilakoltatások miatt, és arra szólította fel Miskolc polgármesterét és a kormányt, hogy ne engedje meg családok tömeges utcára kerülését.

     A jövedelemhiány nem lehet ok a kilakoltatásra – szögezi le az MSZF.

     Felelősnek csak az a politika nevezheti magát, amely nem engedi meg, hogy elvegyék a fedelet azoknak az embereknek a feje fölül, akik elvesztették a munkájukat, és nincs miből megélniük. Vajon miből fizethetné a közüzemi díjat az, akinek élelemre sem jut – szegezi a kérdést az MSZF a miskolci polgármesternek és a kormánynak.

     A Szociális Kerekasztal követeli, hogy egy fizetésképtelenné vált közüzemi díjhátralékost még bírói ítélettel is csak azzal a feltétellel foszthassanak meg otthonától, hogy az érintett ne kerüljön az utcára, hanem emberhez méltó másik lakást biztosítsanak neki a bírói ítélettel elvett régi helyett.

     Az MSZF súlyos politikai hibának tartja, hogy a kormány megengedi a tömeges kilakoltatásokat, ahelyett, hogy munkából származó megélhetéshez, a lakhatási költségeket is magában foglaló tisztességes bérekhez juttatná az embereket. Sem az állam, sem a bankok nem háríthatják el magukról a felelősséget a magyar társadalom megélhetéséért, az emberek élethez való jogának szavatolásáért – áll a közleményben.

     A Magyar Szociális Fórum szolidaritásáról biztosítja Miskolc kilakoltatással fenyegetett lakosait. Mellettük áll nehéz helyzetükben, és követeli a város vezetésétől, hogy senki se kerüljön az utcára, hanem gondoskodjanak emberhez méltó más lakhatásukról!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

1973-2022 WebshopCompany Ltd. Uk Copyright © All rights reserved. Powered by WebshopCompany Ltd.