2023.február.07. kedd.

EUROASTRA – az Internet Magazin

Független válaszkeresők és oknyomozók írásai

A kávé hatása a tanulásra

3 perc olvasás
 <span class="inline inline-left"><a href="/node/43354"><img class="image image-thumbnail" src="/files/images/fekete.thumbnail.jpg" border="0" width="100" height="67" /></a></span> <p>Itt a szeptember, elkezdődött a tanítás az oktatási intézményekben, tanfolyamokon, ezért a  Valdo Cafe a kávé tanulásra gyakorolt hatásáról gyűjtött össze pár információt, hogy kiderüljön a kávé a virrasztásban segít csak,<a name="_GoBack" title="_GoBack"></a> vagy a memóriára is hatással van valamilyen szinten.</p><p>

 fekete.thumbnail

Itt a szeptember, elkezdődött a tanítás az oktatási intézményekben, tanfolyamokon, ezért a  Valdo Cafe a kávé tanulásra gyakorolt hatásáról gyűjtött össze pár információt, hogy kiderüljön a kávé a virrasztásban segít csak, vagy a memóriára is hatással van valamilyen szinten.

 fekete.thumbnail

Itt a szeptember, elkezdődött a tanítás az oktatási intézményekben, tanfolyamokon, ezért a  Valdo Cafe a kávé tanulásra gyakorolt hatásáról gyűjtött össze pár információt, hogy kiderüljön a kávé a virrasztásban segít csak, vagy a memóriára is hatással van valamilyen szinten.

A Floridai egyetem tudósai egereken vizsgálták a kávé, azaz a koffein hatását, és arra a megállapításra jutottak, hogy az elbutulás és az alzheimer-kór megelőzhető a rendszeres kávé fogyasztással. Ennek az a magyarázata, hogy a kávé fogyasztás felére redukálta az ún béta amyloid proteint, ami az elbutulás és alzheimer kór kialakulásáért felelős plakkot hozza létre az agyban.

Az ausztriai Innsbruck egyetemén 15 önkéntesnek adtak napi 100 mg kávét akik határozott fejlődést mutattak a kontrollcsoporthoz képest. Mérhetően megnőtt a homloklebenybeli aktivitás, márpedig ez a része az agynak egész lényünk ellenőrző központja. A kávét fogyasztók körében megnőtt a figyelem valamint a koncentráció képessége, jobban tudtak tervezni és figyelemmel kísérni folyamatokat.

Egy másik francia tanulmány 65 év feletti nőknél vizsgálta a kávé hatását 4 éven keresztül. Kiderült, hogy aki 3 csésze kávét fogyasztott naponta, sokkal jobb memória teszteket írt azoknál akik nem fogyasztottak kávét, vagy csak alkalmanként. A tanulmány ami a Neurológiai szaklapban jelent meg, rámutatott, hogy a kávé megelőzheti az elbutulás kifejlődését.

Az Arizónai Egyetem kísérlete is hasolnó eredményre jutott, ők egy napos periódusban  250 mg kávét adtak 40 önkéntesnek és koffeinmentes kávét a kontrollcsoportnak. Az eredmény szerint a kísérleti alanyok memóriájában minden megmaradt, míg a kontrollcsoport tagjainál jelentős visszaesés volt megfigyelhető.

Tehát a Valdo Cafe által összegyűjtött információk szerint, a kávé nem csak ébren maradni segít, hanem az agyat, a memóriát is stimulálja, növeli a koncentrációs képességet, ezzel segítve a tanulást, nem mellékesen pedig segít elkerülni az elbutulást és alzheimer-kórt.

Kaszás László a Valdo Cafe ügyvezetője a következőképp kommentálta a hírt: „Mindenkinek ajánljuk tanuláshoz a kávéitalok fogyasztását, bevallom jómagam is élek ezzel a módszerrel, de a túlzásokkal vigyázni kell.  A kávé – mértékletes fogyasztás esetén – serkentő hatással van a központi idegrendszerre, a szívre, a véredényekre és vizelethajtó hatása miatt a vesékre is. Ellenben van negatív oldala is: a kávé a hiedelemmel ellentétben nem növeli, hanem csökkenti a vérnyomást. A csersav stimulálólag hat az érrendszerre, kitágítja az érfalat. Mindemellett a koffein az idegrendszerben kifejtett hatása miatt nem a fáradságot szünteti meg, hanem mesterségesen előállít egy olyan tudatállapotot a fáradt szervezetnek, amit az ember könnyen elhisz és így még órákat képes éber állapotban tölteni, ami megterheli a szervezetet. Napi 2-3 csésze kávé elfogyasztásánál nem javasolok többet, és ezeket is inkább az alacsonyabb koffeintartalmú capuccino jellegű italokból tegyük."- tette hozzá az ügyvezető.

EZ IS ÉRDEKELHETI

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

1973-2022 WebshopCompany Ltd. Uk Copyright © All rights reserved. Powered by WebshopCompany Ltd.