2023.február.02. csütörtök.

EUROASTRA – az Internet Magazin

Független válaszkeresők és oknyomozók írásai

A Kingston Technology SSDNow ROI kalkulátora számszerűsíti, mekkora beruházás-megtérülést eredményezhet az SSD alkalmazása

5 perc olvasás
<span class="inline inline-left"><a href="/node/43199"><img class="image image-thumbnail" src="/files/images/k_2.thumbnail.jpg" border="0" alt="www.kingston.com/ukroot/roicalculator/" title="www.kingston.com/ukroot/roicalculator/" width="94" height="100" /></a><span style="width: 92px" class="caption"><strong><a href="http://www.kingston.com/ukroot/roicalculator/">www.kingston.com/ukroot/roicalculator/</a> </strong></span></span>  <p>A Kingston Digital Europe Ltd., a Kingston Technology Company Inc., - egy független vizsgálat eredményeire alapozva - bizonyította, hogy egy számítógép m

www.kingston.com/ukroot/roicalculator/www.kingston.com/ukroot/roicalculator/  

A Kingston Digital Europe Ltd., a Kingston Technology Company Inc., – egy független vizsgálat eredményeire alapozva – bizonyította, hogy egy számítógép m

www.kingston.com/ukroot/roicalculator/www.kingston.com/ukroot/roicalculator/  

A Kingston Digital Europe Ltd., a Kingston Technology Company Inc., – egy független vizsgálat eredményeire alapozva – bizonyította, hogy egy számítógép merevlemezének SSD-meghajtóra történő cseréjével a régebbi rendszerek esetén 50%-kal, az újak esetén 27%-kal növelhető a számítógép teljesítménye[1]. A számszerű kimutatás érdekében a Kingston kifejlesztett egy könnyen használható, interaktív SSDNow ROI kalkulátort, amely kimutatja a szükséges mérőszámokat az informatikai vezetők számára, hogy dönthessenek a számítógépek frissítéséről vagy egy új géppark vásárlásáról valamint, hogy meghatározzák az SSD üzleti hatásait.

"Napjainkban az informatikai vezetők gyakran szembesülnek a szűk beruházási keretekből adódó problémákkal, a jelen gazdasági helyzetben pedig nincs igazán lehetőségük a vállalatuk számítógépparkjának frissítésére[2]. Bár a vállalkozások különböző időintervallum alatt és különböző mértékben alakulnak át, az informatikai vezetők feladata ez idő alatt is a hatékonyság növelése, új lehetőségek keresése és az IT újrapozícionálása – nyilatkozta Mr. McDonald, a csoport alelnöke és a Gartner EXP vezetője. "Egy ilyen átállás nem történik meg azonnal, de a 2010-ben hozott döntésekkel és direktívákkal már elindulhat az átalakulási folyamat" – folytatta Mr. McDonald.

A Gartner piackutató cég szerint viszont, a négy éve vásárolt 94 millió asztali számítógép és a három éve vásárolt közel 61 millió laptop jelentős részének esedékessé válik a fejlesztése vagy cseréje ebben az évben[3]. Mivel az SSD-k ára már elért egy optimális szintet[4], a vállalatoknál valódi költségcsökkentést eredményez a meghajtók SSD-rendszerre történő cseréje, tekintve, hogy a beruházási költségek (beleértve a munkaórákat is) egy új laptop vagy munkaállomás megvásárlásának körülbelül harmadát teszik ki. A Kingston SSDNow ROI kalkulátorával a döntéshozók megtekinthetik, hogy az SSD-meghajtók beszerelése milyen hatással van az üzleti teljesítmény növelésére, továbbá láthatják a költségmegtakarításokat és az üzleti kockázatok csökkentési lehetőségeit.

„Előre láthatóan, jövőre számos vállalat kényszerül majd arra, hogy frissítse vagy fejlessze gépparkját. Az SSD-k ára 50%-kal csökkent GB-onként az elmúlt években[5], így a vállalatok is mindinkább hasznot húzhatnak a megnövekedett teljesítményből[6] és a csökkentett üzleti kockázatokból[7]"- nyilatkozta Kaszál Norbert, a Kingston Technology Magyarországért és Szlovéniáért felelős üzletfejlesztési menedzsere.

A Kingston SSDNow ROI kalkulátora lehetővé teszi a jellemző vállalati információk megadását: egyebek mellett a számítógépek adatait, a személyzeti költségeket és a meghajtók meghibásodásából eredő leállás átlagos idejét. Ezen adatok alapján kiszámítható a számítógép életciklusa során várható nyereség és a beruházás megtérüléséhez szükséges idő. A Kingston SSDNow ROI kalkulátora elérhető angol, francia, holland, lengyel, német, olasz és spanyol nyelven. A partnerek és az ügyfelek az SSD-technológiával kapcsolatos összes információt megtekinthetik a Kingston SSDNow Series Learn More Center weboldalon.

Szemléltető példa a fentiek bemutatására

A Kingston Technology a Dennis Technology Labs vállalattal együttműködve független teljesítményvizsgálatokat rendelt meg, az Egyesült Királyságban. A vizsgálatokat két, azonos gyártótól származó, különböző korú laptopon futtatták annak megállapítása érdekében, hogy a számítógép jellemzői korlátozzák-e az előnyöket. Mindkét laptop vizsgálatakor a PCMark05 szoftvert használták, amely Windows XP és Windows 7 rendszeren egyaránt fut.

A PCMark05 egy szabványos teljesítményvizsgáló program www.futuremark.com/products/pcmark05/, amelyet arra terveztek, hogy minden szempontból vizsgálja a számítógép teljesítményét.

Mindkét laptopon lefuttatták a teszteket a beépített merevlemez használatával, majd lecserélték azt egy Kingston SSDNow V Series 64 GB-os meghajtóra, és újra lefuttatták a teszteket. Az eredmények összehasonlításával állapították meg, hogy a merevlemez SSD-meghajtóra történő cseréje milyen jelentős teljesítménynövekedést jelent.

1. laptop: (2008 – 2 éves)

Dell Latitude D620

Processzor – Intel Core 2 Duo T7200, 2 GHz

Rendszermemória – 1 GB, DDR2

Operációs rendszer – Windows XP Professional 32 bites

SATA-felület – SATA 1,5 Gbps

Alap HDD – 80 GB

2. laptop: (2010 – ez évi gyártmány)

Dell Latitude E4300

Processzor – Intel Core 2 Duo P9400, 2,4 GHz

Rendszermemória – 4 GB, DDR2

Operációs rendszer – Windows 7 Professional

SATA-felület – SATA 3 Gbps

Alap HDD – 160 GB

A rendszer pontszáma a PCMark05 összes résztesztjének pontszámából számított mértani közép.

Egy Windows XP rendszert futtató, 80 GB-os merevlemezzel rendelkező régi laptop esetén a Kingston SSDNow V Series 64 GB telepítése jelentős hatással van a teljesítményre. A Dennis Technology Labs vállalat által végzett vizsgálat az mutatta ki, hogy a teljes rendszerpontszám 50 százalékkal növekedett.

Egy viszonylag új Windows 7 laptop esetén a merevlemez SSD-meghajtóra cserélésekor tapasztalt 27 százalékos teljes sebességnövekedés talán nem tűnik olyan jelentősnek, mint a Windows XP laptop hasonló csere utáni 50 százalékos javulása. Azonban az E4300 modell merevlemeze újabb és gyorsabb, mint a D620 laptop 80 GB méretű merevlemeze, míg a rendszer általában véve is gyorsabb.


[1] Dennis Technology Labs: 2008-ban vásárolt Dell Latitude D620, 2010-ben vásárolt Dell Latitude E4300

[2] Forrás: Gartner EXP Worldwide Survey of 1,600 CIOs, 2010. január

[3] Forrás: Gartner Personal Computer Quarterly Statistics Worldwide By Region: Final Database – 2010. május 27.

[4] Forrás: iSuppli, Kingston, 2010. május

[5] Forrás: iSuppli, Kingston, 2010. május

[6] Forrás: Kingston belső tesztek – a Kingston SSDNow rendszerindítási ideje akár 60%-kal kisebb a HDD-nél

[7] Intel 2010: Az SSD a hibaszázalékot 0,5-re csökkentette a HDD-k 4,9 százalékához képest

EZ IS ÉRDEKELHETI

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

1973-2022 WebshopCompany Ltd. Uk Copyright © All rights reserved. Powered by WebshopCompany Ltd.