2023.június.06. kedd.

EUROASTRA – az Internet Magazin

Független válaszkeresők és oknyomozók írásai

A korszerű elektronikus rendszerek révén Magyarország felzárkózhat

5 perc olvasás
<!--[if gte mso 9]><xml> 72 544x376 </xml><![endif]--><!--[if gte mso 9]><xml> Normal 0 21 false false false </xml><![endif]--><!--[if gte mso 9]><xml> </xml><![endif]--><!--[if gte mso 10]> <style> /* Style Definitions */ table.MsoNormalTable {mso-style-name:"Normál táblázat"; mso-tstyle-rowband-size:0; mso-tstyle-colband-size:0; mso-style-noshow:yes; mso-style-parent:""; mso-padding-alt:0cm 5.4pt 0cm 5.4pt; mso-para-margin:0cm; mso-para-margin-bottom:.0001pt; mso-pagination:widow-orphan; font-size:10.0pt; font-family:"Times New Roman"; mso-fareast-font-family:"Times New Roman"; mso-ansi-language:#0400; mso-fareast-language:#0400; mso-bidi-language:#0400;} </style> <![endif]--> <p><span class="inline inline-left"><a href="/node/51205"><img class="image image-preview" src="/files/images/Image1_373.jpg" border="0" width="253" height="54" /></a></span></p><p><span class="inline inline-left"><a href="/node/51205"></a></span>Stratégiai együttműködésekre építve és az önálló, jól csengő márka erejére támaszkodva kívánja megerősíteni piacvezető helyét a Motorola Solutions Magyarországon. A nemrég önállóvá vált cég elsősorban az ipari PDA-k, a vonalkódleolvasók és a vezeték nélküli hálózatok piacán tölt be fontos szerepet. A hagyományos területek mellett a közeljövőben az egészségügy, a közösségi közlekedés, a közüzemi és a szervízszolgáltatást nyújtó vállalkozások lehetnek a vezeték nélküli elektronikus rendszerek legújabb felhasználói.

image1 373

Stratégiai együttműködésekre építve és az önálló, jól csengő márka erejére támaszkodva kívánja megerősíteni piacvezető helyét a Motorola Solutions Magyarországon. A nemrég önállóvá vált cég elsősorban az ipari PDA-k, a vonalkódleolvasók és a vezeték nélküli hálózatok piacán tölt be fontos szerepet. A hagyományos területek mellett a közeljövőben az egészségügy, a közösségi közlekedés, a közüzemi és a szervízszolgáltatást nyújtó vállalkozások lehetnek a vezeték nélküli elektronikus rendszerek legújabb felhasználói.

image1 373

Stratégiai együttműködésekre építve és az önálló, jól csengő márka erejére támaszkodva kívánja megerősíteni piacvezető helyét a Motorola Solutions Magyarországon. A nemrég önállóvá vált cég elsősorban az ipari PDA-k, a vonalkódleolvasók és a vezeték nélküli hálózatok piacán tölt be fontos szerepet. A hagyományos területek mellett a közeljövőben az egészségügy, a közösségi közlekedés, a közüzemi és a szervízszolgáltatást nyújtó vállalkozások lehetnek a vezeték nélküli elektronikus rendszerek legújabb felhasználói.

A Motorola 2007-ben vásárolta fel az első vonalkódleolvasó és az első, többek között vonalkódolvasóval integrált PDA kifejlesztése révén már komoly szerepet kivívott Symbolt. Ez utóbbi Motorola Solutions néven a Motorola egyik önálló divíziója lett, majd döntés született arról, hogy az anyacég és a vállalati megoldásokat kínáló divíziói különválnak. Ez 2011. januárjában be is következett, azóta a 2 vállalat önállóan szerepel a new yorki tőzsdén.  A döntés eredményeként Magyarországon 2011. májusában bejegyzésre került a Motorola Solutions Kft.

"Eladásaink tükrözik a gazdaság mozgását. A forgalom növekedésén érezzük, hogy hogyan áll talpra a termelés, a kiskereskedelem, a szállítás és a logisztika. A 2010-es kiugró forgalmat nem kis részben annak köszönhetjük, hogy egyre többen látják be: a pontos helymeghatározás, a készletnyilvántartás vagy a távolról történő azonnali számlázás lehetősége már rövid távon is megtérül." – mondta Bogdán Imre, a Motorola Solutions ügyvezető igazgatója.

A különösen az ipari folyamatok területén használt mobil "elektronikus személyi asszisztens", a PDA nyomán EDA-nak (enterprise digital assistant) nevezett eszköz a gyakran úton vagy épp a gyártócsarnokban lévő munkatársak nélkülözhetetlen munkaeszköze. A megszületésének 60. évfordulóját ünnneplő vonalkód töretlenül folytatja sikerét, amit a vonalkódleolvasók iránti egyre növekvő igény is jelez. A termékek, anyagok helyben történő azonnali azonosításának képessége különösen a raktárak és a szállított termékek esetében fontos. A vezeték nélküli hálózatok legfőbb vonzerejét a gyors kiépíthetőség és a mobil kommunikáció lehetősége adja.

A Motorola Solutions által kínált megoldások egy része ma már széles körben elterjedt Magyarországon. A gyártás során használt anyagok regisztrálása vagy a raktárkészlet napi szintű menedzselése ma már szinte elképzelhetetlen vonalkód nélkül. Ugyanakkor számos megoldás esetében Magyarország lényegesen elmaradt akár a környező országokhoz képest is. Európa kórházainak egy részében ma már vonalkóddal azonosítják a betegeket és biztosítják, hogy ne fordulhasson elő betegek téves nyilvántartásából eredő fatális hiba. Törökországtól Angliáig a gázkészülékek szerelői EDA-k révén rögzítik és továbbítják a javított készülék típusát, gyártási számát és a javításhoz felhasznált anyagokat. Számos példát lehet találni a közösségi közlekedés terén is, ahol a járművön történő jegyárusítástól és ellenőrzéstől a mozgó büféig a Motorola Solutions eszközei biztosítják a pontosságot, a tételes elszámolást és a hatékony, gazdaságos üzemeltetést.

"Abban bízunk, hogy idén olyan területeken is áttörés lesz, amelyek hagyományosan eddig manuálisan és papíralapon rögzítettek sok mindent. Ilyen például az egészségügy, a közüzemi szolgáltatók újabb csoportja, a mozgó értékesítést vagy szolgáltatást, illetve a különböző szervizszolgáltatást nyújtó cégek. Minderre vannak már biztató példák is, hiszen például az egyik legnagyobb magyarországi gázszolgáltató esetében a munkairányítás és a mérőolvasás már a mi eszközeink használatára épül. Ez is azt igazolja, hogy az átláthatóság és a hatékonyság minden cég érdeke, nemcsak a gyártó vagy logisztikai cégeké. Bár látjuk, hogy a magyarországi piac még nem nyerte vissza a válság előtti állapotát, mégis minden reményünk megvan arra, hogy 2011-ben tovább növeljük árbevételünket. Azokra a területekre kívánunk koncentrálni, ahol szükség van a kézi adminisztráció kiváltására, a folyamatok gyorsítására és átláthatóvá tételére." – mondta Bogdán Imre.

A Motorola Solutions a vállalatok és kormányzati szervek kulcsfontosságú kommunikációs eszközeinek és megoldásainak vezető szállítója. A piacon élen járó technológiájának köszönhetően ügyfeleit sikerrel támogatja abban, hogy saját területükön vezetők legyenek.   A Motorola Solutions "MSI" néven van jelen a New York-i tőzsdén. Bővebb információért látogasson ide:

www.motorolasolutions.com.

 

EZ IS ÉRDEKELHETI

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

1973-2023 WebshopCompany Ltd. Uk Copyright © All rights reserved. Powered by WebshopCompany Ltd.