2024.március.04. hétfő.

EUROASTRA – az Internet Magazin

Független válaszkeresők és oknyomozók írásai

A közösség szive – avagy többet kaptak, mint gondolták

4 perc olvasás
<span class="inline left"><a href="/node/7316"><img class="image thumbnail" src="/files/images/1230.thumbnail.jpg" border="0" alt="erdei iskola" title="erdei iskola" width="66" height="100" /></a><span style="width: 64px" class="caption"><strong>erdei iskola</strong></span></span>  <p><strong><em>A Közösség Szíve programban - a Procter & Gamble és a CBA támogatásának köszönhetően - szeptember és október folyamán több mint 500 gyermek juthatott el négy erdei iskolába.</em></strong></p><p>

erdei iskolaerdei iskola 

A Közösség Szíve programban – a Procter & Gamble és a CBA támogatásának köszönhetően – szeptember és október folyamán több mint 500 gyermek juthatott el négy erdei iskolába.

erdei iskolaerdei iskola 

A Közösség Szíve programban – a Procter & Gamble és a CBA támogatásának köszönhetően – szeptember és október folyamán több mint 500 gyermek juthatott el négy erdei iskolába.

A 2007-es A Közösség Szíve program keretében négy erdei iskola várta az 519 nyertes gyermeket, akik közelebbről is megismerkedhettek a természettel, hazánk állat- és növényvilágával. Mintegy 500 beérkezett pályázatból sorsolták ki azt a 23 nyertes osztályt, akik ősszel négy napot tölthettek el a Tarjáni Gyermektábor (Salgótarján), a Csicsergő Tábor (Nova), a Kormorán Vendégház (Harkány) vagy a Pavilon Fogadó (Gyomaendrőd) egyikében. A program végeztével megkérdeztünk néhány nyertes osztályt arról, hogyan érezték magukat a táborban. A válaszok alapján összegezhető, hogy hasznosnak értékelik a kezdeményezést, egyrészt mivel a gyermekek jól érezték magukat, másrészt többen saját erőből nem tudtak volna erdei iskola programot biztosítani a tanulóknak.

A Csongrádi Alapfokú Oktatási Intézmény Kossuth Lajos Általános Iskola ötödikes diákjai a Kormorán Vendégházban tölthettek el közel egy hetet. Ez volt az első alkalom a tanulók életében, hogy ilyen hosszú időtartamra elszakadtak otthonról, de a kultúrált környezet, a programok kellően érdekes elfoglaltságot nyújtottak a gyermekek részére. „Szeretnénk, ha tovább folytatódna a program, mivel általában nagy anyagi terhet jelent a szülőknek a gyermekek kirándulása, így nagy könnyebbségnek bizonyult, hogy pályázati úton el tudták utaztatni a gyerekeket. Tablót is készítettünk az élményekről, így a többi osztály is kedvet kapott a táborozásra. " – tudtuk meg az ötödikesek osztályfőnökétől.

A leányvári Általános Iskola hetedikesei korábban már részt vettek erdei iskola programban, de a táborozások közül ez nyerte el legjobban a tetszésüket. „Kiemelkedően jó programok voltak, a szállás és az étkezés is magas színvonalú volt. Maximálisan elégedettek vagyunk, már azt tervezzük, hogy mikor megyünk vissza a Csicsergő Táborba." – mondta az osztályfőnök.

Az alsósok is részt vehettek az erdei iskola programban, ennek köszönhetően a Herman Ottó Általános és Művészetoktatási Iskola negyedikes tanulói a Tarjáni Gyermektáborban táboroztak. Ők több szempontból is különleges helyzetbe kerültek, hiszen egyrészt általában az iskolában hatodik osztálytól mehetnek a gyermekek táborozni, másrészt kellemes meglepetésben részesültek, amikor – a szervezők kérésére – Détár Enikő felkereste őket. Különleges volt a helyszín is, mert a Tarjáni Gyermektáborban október közepén egyszerre több mint 100 gyermek táborozott négy iskola 5 osztályból. „A gyerekek nyári táborozásokon már részt vettek, de elmondásuk szerint ilyen nagyszerű napokat még nem éltek át a nyári egy hetes táborokban sem. A szülőktől is azt a visszajelzést kaptuk, hogy amióta a gyerekek hazamentek, azóta tart az élménybeszámoló." – tudtuk meg a kísérő tanártól.

www.akozossegszive.huwww.akozossegszive.hu A cserhátsurányi Tessedik Sámuel Körzeti Általános Iskola és Óvoda hetedikesei sem jártak még erdei iskolában ezt megelőzően. „Nagyon jól érezték magukat a diákok a gyomaendrődi Pavilon Fogadóban, haza sem akartak jönni. Rendkívül tartalmas programok várták őket, édes és sós tésztából péksüteményeket süthettek a tájházban, de a strand és a lovastanya nyűgözte le őket a legjobban." – összegezte az osztályfőnök. „Nagyon hálásak vagyunk, mivel sem az iskola, sem a szülők anyagi lehetőségei nem engedték volna meg, hogy ide önerőből eljussunk." – fűzte hozzá.

http://www.akozossegszive.hu/

EZ IS ÉRDEKELHETI

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

1973-2023 WebshopCompany Ltd. Uk Copyright © All rights reserved. Powered by WebshopCompany Ltd.