2022.augusztus.10. szerda.

EuroAstra Internet magazin

Független válaszkeresők és oknyomozók írásai

A lakossági hangpiacon az Externet

4 perc olvasás
  <span class="inline left"><a href="/node/5365"><img class="image thumbnail" src="/files/images/externet.thumbnail_0.jpg" border="0" alt="http://www.externet.hu/" title="http://www.externet.hu/" width="100" height="30" /></a><span style="width: 98px" class="caption"><strong><a href="http://www.externet.hu/">http://www.externet.hu/</a> </strong></span></span><p>Az Externet Nyrt. december közepén elindította új lakossági telefonszolgáltatását, amely hűségidő és havi előfizetési díj nélkül vehető igénybe. A kedvező percdíjú Megafone Home az előfizető meglévő vezetékes telefonvonalán, telefonszámán működik.</p><p> 

  http://www.externet.hu/http://www.externet.hu/

Az Externet Nyrt. december közepén elindította új lakossági telefonszolgáltatását, amely hűségidő és havi előfizetési díj nélkül vehető igénybe. A kedvező percdíjú Megafone Home az előfizető meglévő vezetékes telefonvonalán, telefonszámán működik.

 

  http://www.externet.hu/http://www.externet.hu/

Az Externet Nyrt. december közepén elindította új lakossági telefonszolgáltatását, amely hűségidő és havi előfizetési díj nélkül vehető igénybe. A kedvező percdíjú Megafone Home az előfizető meglévő vezetékes telefonvonalán, telefonszámán működik.

 

 „Az üzleti előfizetők körében hamar kedveltté vált Megafone szolgáltatásunk, hiszen a használata semmiben nem különbözik a hagyományos telefonétól, a megtakarítás viszont azonnal jelentkezik." – összegezte a tapasztalatokat Pórffy András elnök-vezérigazgató.

A hangpiaci liberalizáció, s ezzel az alternatív telefontársaságok piacra lépése komoly áttörést hozott a hangszolgáltatási díjak csökkentésében. 2002 és 2006 között a végződtetési díjak közel 75 százalékkal csökkentek. A vezetékes hangpiacon összességében csökkent a piaci koncentráció, 75-85 százalékra mérséklődött a korábbi monopóliumok részaránya. „A közvetítőválasztással bővült a vezetékes hangszolgáltatási alternatívák száma, mellyel az előfizetők 18 százaléka él is. A vezetékes hangpiac forgalmának ma is közel 8 százalékát adják a közvetítőválasztáson keresztül bonyolított beszélgetések. Ez a megoldás megtakarítást jelent a vezetékes telefont használó ügyfelek számára, másrészt az alternatív távközlési társaságok, így az Externet is szélesebb szolgáltatási kört tud kínálni az ügyfelek számára"- emelte ki Pórffy András, az Externet Nyrt. elnök-vezérigazgatója.

A lakossági piac jelenlegi árszintje mellett a gazdaságos és versenyképes ajánlathoz a társaság részéről saját infrastruktúra kiépítésére volt szükség. Ezért az Externet saját telefon tranzit főközpontot – NGN SoftSwitch – állított üzembe, és közvetlen kapcsolatot épített ki az inkumbens szolgáltatókkal.

A szolgáltatás költségei a szabályozásnak megfelelően alakulnak, az Externet a referencia összekapcsolási ajánlatokban (RIO) meghatározott díjat fizeti a hívás indításért és az inkumbens szolgáltató hálózatában történő végződtetésért, míg a mobil díjhatározatban megállapított díjat fizeti a mobil hívásokért. A nemzetközi díjakat a tranzit partnerektől kapott ajánlatok határozzák meg.

A Megafone Home-mal belföldi vezetékes számokat már 4 forintért, mobiltelefont akár 29 forintért lehet percenként hívni, kapcsolási díj nélkül. Az alacsony percdíjakon felül 100 perc csúcsidőn kívüli ingyenes beszélgetési időt is tartalmaz a szolgáltatás. A Megafone Home versenyképes díjakat kínál a magas alapdíjú átalánydíjas vezetékes és egyes kártyás mobil csomagokhoz képest is, mind vezetékes, mind pedig mobil irányban.

A Megafone Home egyszerűen, a cég internetes oldalán rendelhető meg. A szerződéskötést követően az alapszolgáltató automatikusan átirányítja az előfizető hívásait az Externet hálózatába, amelyeket az Externet számláz kedvező percdíjaival. A meglévő telefonvonalát és telefonszámát az előfizető megtartja, és korábbi vezetékes szolgáltatójával is előfizetői viszonyban marad, tehát a telefon-előfizetési díjat a korábbi szolgáltatónak, a hívásai után keletkező hívásdíjait pedig az Externetnek fizeti. A telefonhívások és azok költségei az Externet online ügyfélszolgálatán webes hívásrészletezővel követhetőek nyomon. A Megafone szolgáltatás jelenleg a Magyar Telekom szolgáltatási területén vehető igénybe.

Tarifák: http://www.externet.hu/megafone_home_telefon.html

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

1973-2022 WebshopCompany Ltd. Uk Copyright © All rights reserved. Powered by WebshopCompany Ltd.