2022.augusztus.11. csütörtök.

EuroAstra Internet magazin

Független válaszkeresők és oknyomozók írásai

Securitas: Jó 2008-as bevételi eredmények – Új biztonsági szolgáltatatás a Securitas GPRS indul

7 perc olvasás
<span class="inline left"><a href="/node/21736"><img class="image thumbnail" src="/files/images/tavfelugyelet_top.thumbnail.jpg" border="0" alt="www.securitas.hu" title="www.securitas.hu" width="100" height="58" /></a><span style="width: 98px" class="caption"><strong><a href="http://www.securitas.hu/">www.securitas.hu</a> </strong></span></span>  <p>Évértékelő sajtóbeszélgetésen múlt év (2008) decemberében számolt be Samu Mihály, a Securitas Magyarország Biztonsági Szolgáltatások Kft. ügyvezető igazgatója vállalata 2008. évi eredményeiről. Az eseményen a társaság bejelentette a hazai piac egyik legnagyobb biztonságot szavatoló szolgáltatásának, a Securitas Mobil GPRS-nek az elindítását. Emellett az ügyvezetés bemutatta a sajtónak Krátky Attilát, a Securitas új értékesítési igazgatóját.</p><p>

www.securitas.huwww.securitas.hu  

Évértékelő sajtóbeszélgetésen múlt év (2008) decemberében számolt be Samu Mihály, a Securitas Magyarország Biztonsági Szolgáltatások Kft. ügyvezető igazgatója vállalata 2008. évi eredményeiről. Az eseményen a társaság bejelentette a hazai piac egyik legnagyobb biztonságot szavatoló szolgáltatásának, a Securitas Mobil GPRS-nek az elindítását. Emellett az ügyvezetés bemutatta a sajtónak Krátky Attilát, a Securitas új értékesítési igazgatóját.

www.securitas.huwww.securitas.hu  

Évértékelő sajtóbeszélgetésen múlt év (2008) decemberében számolt be Samu Mihály, a Securitas Magyarország Biztonsági Szolgáltatások Kft. ügyvezető igazgatója vállalata 2008. évi eredményeiről. Az eseményen a társaság bejelentette a hazai piac egyik legnagyobb biztonságot szavatoló szolgáltatásának, a Securitas Mobil GPRS-nek az elindítását. Emellett az ügyvezetés bemutatta a sajtónak Krátky Attilát, a Securitas új értékesítési igazgatóját.

2009  januárban elindul a Securitas Kft. legújabb szolgáltatása, a Securitas Mobil GPRS. Az újonnan bemutatott távfelügyeleti megoldással a társaság a vagyonvédelmi piacon az egyik legmagasabb fokú biztonságot kínálja ügyfeleinek az egész országban – legyen szó ipari ingatlanokról, telephelyekről, irodákról, lakásokról vagy nyaralókról. Speciális technológiájának köszönhetően nemcsak a mechanikai behatolásokat képes detektálni, hanem tűzjelzésekről, pánikhelyzetekről, lopásokról és más események egész soráról képes a diszpécserközpontot tájékoztatni. Több százezer betörés, rablás, tűzeset és rendkívüli esemény válik ezáltal potenciálisan mérsékelhetővé, a piac egyik leghatékonyabb ár-érték konstrukciójában.

cimg2266.thumbnailSpeciális technológiájának köszönhetően nemcsak a mechanikai behatolásokat képes detektálni, hanem tűzjelzésekről, pánikhelyzetekről, lopásokról és más események egész soráról képes a speciálisan felkészített diszpécserközpontot tájékoztatni.

Több százezer betörés, rablás, tűzeset és rendkívüli esemény válik ez által potenciálisan mérsékelhetővé, a piac egyik leghatékonyabb ár-érték konstrukciójában.

Biztonságos mindennapok?

cimg2265.thumbnailAz utóbbi évek statisztikai adatai alapján kimutatható, hogy Magyarországon évente közel 430 ezer bűneset történik, amiből 267 ezer minősül vagyon elleni bűncselekménynek. Napi bontásban megállapítható, hogy átlagosan 123 betöréses lopás, 8 rablás és 48 rongálás realizálódik minden egyes nap. Elrettentőek a statisztikai adatok más káresemények kapcsán is: évente több mint 24 ezer tűzesetet tartanak nyilván, ami azt jelenti, hogy átlagosan napi 67 ilyen jellegű káresemény történik Magyarországon.

Ezeknek az eseményeknek jelentős része egyáltalán nem- vagy csak mérsékelten védett ingatlanokban következik be, ami miatt jelentős anyagi, morális és nem ritkán súlyos testi károkat szenvednek el az áldozatok. Kiszolgáltatottak ugyanis nemcsak a nagy értékeket raktározó telephelyek, ipari létesítmények vagy az idényen kívüli időszakban magukra hagyott vendéglátó-ipari létesítmények, nyaralók, hanem a magáningatlanok is.

Sőt, a kiszolgáltatottság mértéke rendkívüli a lakosságon belül is: a mai Magyarországon több mint egy millióan élnek egyedül és több mint másfél millió a 65 éven felülieknek a száma: ezek a társadalmi csoportok vannak leginkább magukra utalva, és így ők azok, akik váratlan káresemény vagy akár egészségügyi vészhelyzet során a legjobban kiszolgáltatottak.

Egy megfelelő távfelügyeleti szolgáltatással ezek a potenciális veszélyek radikálisan mérsékelhetővé válnak.

Securitas Mobil GPRS

Egy jól felépített vagyonvédelmi rendszer egy egymással együttműködő, egymást támogató egységekből álló gépezethez hasonlítható leginkább, aminek ugyan egyes elemei is megállják a helyüket, de a maximális hatékonyságot akkor érik el, ha kooperálnak. Ennek megfelelően egy jól felépített ingatlanvédelmi rendszernek a megfelelő mechanikai (kerítés, nyílászárók), elektronikai (kamerák, egyéb érzékelők), élőerős (vagyonőr, kutya) védelem mellett rendelkeznie kell távfelügyelettel is. Csak ezzel biztosítható az, hogy a védelmi gépezet bármely elemének a sérülése esetén külső segítség álljon a káresemény áldozatának a rendelkezésére – legyen szó betöréstől, rablásról, rongálásról, tűzesetről vagy személyi vészhelyzetről.

A 2009. januártól bevezetendő Securitas Mobil GPRS szolgáltatás jelenleg az egyik legmagasabb biztonsági szintet szavatoló vagyonvédelmi megoldás a hazai piacon. Technológiai megoldások egész sora, valamint a nemzetközi Securitas szigorú, magas minőséget előíró szolgáltatási színvonala szavatolják a védelem stabilitását. Fő paraméterek:

a            egyszerű telepítés. A Securitas Mobil GPRS szolgáltatása egy mobil készülékkel csatlakozik a védendő ingatlan riasztóközpontjához. Ennek köszönhetően nem előfeltétele a szolgáltatásnak a vezetékes telefonvonal megléte, és így akár lakott településektől és fejlett infrastruktúráktól távol eső objektumok is felügyelhetővé válnak. A mobil jeladás további előnye, hogy az egyik legnehezebben szabotálható kapcsolatnak számít a távfelügyeletben.

a            folyamatos felügyelet. Mobil adatkommunikációs csomagokban zajlik a kommunikáció a felügyelt objektum és a Securitas diszpécserközpontja között (GPRS). Ennek köszönhetően nemcsak összetett információkat lehet közvetíteni, hanem lehetővé válik az is, hogy 3 percenként kapjon státuszriportot a diszpécserközpont a felügyelt objektumtól. Ezzel gyakorlatilag közel 100%-os folytonosság biztosítható a távfelügyeletben – ami a hazai piacon egyedülállónak számít.

a            biztonságos kapcsolat. A Securitas dedikált, optikai kapcsolatot épített ki a mobil átjátszóállomások és a diszpécserközpontok között, ami rendkívül magas szintű adatbiztonságot garantál.

a            diszpécserközpont. Nemzetközi és hazai tapasztalatok alapján, a legmodernebb technológiákkal épült ki a Securitas diszpécserközpontja, ahol felkészült szakemberek vizsgálják a beérkező jeleket és adnak utasításokat vészhelyzet detektálásakor a megfelelő szerveknek.

a            intézkedés és kivonulás. A riasztás helyszínére kivonuló Securitas szakemberek az ország egyik legmagasabban kvalifikált vagyonőr-állományának a tagjai, akik az év 365 napjából 144 napon keresztül részesülnek oktatásban és továbbképzésben

a            ingyenes szaktanácsadás. Minden egyes új távfelügyeleti partner riasztórendszerét feltérképezi a Securitas, és amennyiben szükségesnek látja, tanácsot ad a szükséges módosítások megtételére.

a            országos lefedettség. A Securitas Mobil GPRS szolgáltatás az egész ország területén igényelhető.

Elsősorban vállalati és nagy értékű ingatlannal rendelkező ügyfeleknek ajánlja a Securitas a szolgáltatását, de a rendkívül kedvező ár-érték aránynak köszönhetően akár több százezer hazai ingatlan is potenciálisan felügyelhetővé válik az alkalmazásnak köszönhetően.

Növekedett a 2008-as eredmény

Megközelítően 14%-kos árbevétel-növekedéssel és jelentős adózás előtti eredménybővüléssel számol a világ vezető vagyonvédelmi cégének, a Securitas AB-nak a hazai leányvállalata. Mintegy 3.850.000 ezer forint árbevétel mellett 326.000 ezer forint adózás előtti nyereséget prognosztizál a vállalat vezetése 2008-ra – szemben a tavalyi 3.252.000 ezer forint bevétel mellett realizált 198.647 ezer forint adózás előtti nyereséggel.  Novembertől kezdődően érezhetővé váltak a világgazdasági válság hatásai: elsősorban az idén bevezetett, magasabb működési költségű szállítmánykísérés üzletágban csökkentették megrendeléseiket az utóbbi hónapokban a társaság ügyfelei, ami miatt csupán 17,1% gross margin realizálódik a tervezett 17,3% helyett. Ennek ellenére a tervezett működési eredmény tartható lesz. A Securitas részesedése a magyarországi vagyonvédelmi piacon 12 százalék, és ezzel a piac élvonalába tartozik.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

1973-2022 WebshopCompany Ltd. Uk Copyright © All rights reserved. Powered by WebshopCompany Ltd.