LENOVO SL R500LENOVO SL R500

A Lenovo 2008 július 15-én  bemutatta számítógépes megoldását a kis- és közepes vállalkozások számára, amely az új SL-sorozatú ThinkPad notebookokat, és speciálisan erre a felhasználói körre összeállított szoftver- és szervizcsomagot foglal magába.

 

 LENOVO SL R500LENOVO SL R500

A Lenovo 2008 július 15-én  bemutatta számítógépes megoldását a kis- és közepes vállalkozások számára, amely az új SL-sorozatú ThinkPad notebookokat, és speciálisan erre a felhasználói körre összeállított szoftver- és szervizcsomagot foglal magába.

 

A három új notebook – az SL 300, SL 400 és SL 500 -, olyan csúcstechnológiákkal van felszerelve, mint a beépített, mobil szélessávú vételre képes antenna, a kiváló multimédiás képességeket nyújtó választható  Blu-Ray DVD-lejátszó, ráadásul stílusos, fényes fekete borítással is rendelkezik. A felhasználók életének megkönnyítése érdekében olyan sokoldalú szoftvercsomag tartozik a gépekhez, amelyek az adatok visszaállításától az internetkapcsolat létrehozásáig mindenben segítséget nyújtanak.

LENOVO SL 300LENOVO SL 300"A ThinkPad márkanév mára gyakorlatilag az üzleti számítógépek szinonimájává vált," – mondta Peter Hortensius, a Lenovo notebook üzletágának alelnöke. "Ezt a jól ismert minőséget és megbízhatóságot nyújtjuk mostantól a kisvállalkozások számára SL-sorozatú notebookjainkkal, amelyek olyan megoldásokkal vannak felvértezve, mint például a mobil szélessávú internetkapcsolódási lehetőség."

Az SL-sorozat mellett hat másik új notebookot is bemutatott ma a Lenovo: a ThinkPad R400, R500, T400, T500, X200 és W500-as gépeket. A ThinkPad X300-ban megjelent technológiák közül több, például az SSD háttértár (solid state drive – mozgó alkatrész nélküli háttértár), a LED-es háttérvilágítású kijelző és a beépített GPS az új készülékekben is elérhető lesz. Minden új ThinkPad notebook – beleértve az SL-sorozatot is – az Intel legújabb Centrino 2 processzortechnológiáját alkalmazza. A T-sorozat készülékei DisplayPort csatlakozóval rendelkeznek, továbbá olyan üzem közben átkapcsolható grafikus megoldást tartalmaznak, ami a két beépített videókártya közötti váltást teszi lehetővé, a működési viszonyoknak megfelelően. A számítógépeket az Egyesült Államok Környezetvédelmi Ügynöksége, az EPA „EPEAT Arany" minősítéssel jutalmazta környezetbarát megoldásaikért.

 

LENOVO SL T400LENOVO SL T400A kis- és középvállalkozások számára egy notebook esetében a minőség, a megfizethető ár, a szerviz és támogatás a legfontosabb tényezők. Ezeket a jellemzőket ötvözi a Lenovo legújabb gépeiben, lehetővé téve a notebookok kényelmes használatát otthon, az irodában, a parkban vagy akár egy kávézóban is. Az egyes SL-sorozatú gépekbe épített mobil szélessávú internetkapcsolódási lehetőség révén a felhasználók bármikor elérhetik a világhálót és elektronikus leveleiket. A notebookok továbbá rendelkeznek WiFi, Ethernet és választható Bluetooth kapcsolódási lehetőségekkel is..

Egyre több kis- és középvállalkozás használ notebookokat. Az IDC előrejelzése szerint 2009-ben az összes eladott hordozható és ultrahordozható számítógép 31 százalékát a kis- és középvállalkozások fogják megvásárolni, 2011-ben pedig már 76,6 millió új notebookot szereznek majd be – a növekedés ezen a területen meghaladja a nagyvállalati szektorban várhatót is. Az Egyesült Államokban az IDC szerint 2007-ről 2011-re 7,5 millióról 11,6 millióra nő a kis- és középvállalkozásoknak eladott notebookok száma.[1]

Az SL-sorozatú gépek a multimédiás képességek terén is kitűnnek. A beépített hangszóró és mikrofon, továbbá bizonyos modellekben a beépített webkamera segítségével kiváló minőségben bonyolíthatók az interneten a hang- és videóalapú konferenciahívások, a HDMI/VGA-kompatibilitás révén pedig a HD-felbontású videók is megtekinthetők. A ThinkPad SL-sorozatú notebookoknál a teljesítmény ráadásul stílusos megjelenéssel párosul, fényes fekete borítással rendelkeznek, először a ThinkPadek történetében.

A hardverei megbízhatóságáról ismert Lenovo a tartósság és teljesítmény előtérbe helyezésével tervezte az új notebookokat. A Lenovo Active Protection System (aktív merevlemez védelem) technológiája úgy védi a merevlemezt az ütődésektől és leejtéskor, akár egy légzsák, míg a bizonyos modellekben megtalálható ujjlenyomat-olvasó az illetéktelen felhasználók elől zárja el az érzékeny adatokat. A ThinkPad SL 300 mindezen felül LED-es háttérvilágítású kijelzővel is rendelhető.

 

A megoldás nemcsak hardverelemeket, hanem szoftvereket és szolgáltatásokat is tartalmaz. Azoknak a felhasználóknak, akiknek nem áll rendelkezésükre egy tapasztalt IT-menedzser, gyakran lenne szükségük egy kis segítségre, például az internet-csatlakozás beállításakor, jelszavaik kezelésekor, az adatmentésben, vagy a számítógép meghajtóprogramjainak frissítésékor. Az  egyedülálló Lenovo Care Tools szoftvercsomag segít megoldani ezeket a problémákat, ezzel is egyszerűbbé és gyorsabbá téve a számítógép üzemeltetését. A Lenovo Care Tools többek között az alábbi programokat tartalmazza: Access Connections (Könnyű hálózati csatlakozás), Client Security Solutions ügyfélbiztonsági megoldás, Rescue & Recovery (Adatmentés és -visszaállítás egy gombnyomásra), Presentation Director és System Update (Rendszer frissítés)

Annak érdekében, hogy a kisvállakozások a legnagyobb hatékonyságot érhessék el számítógépeikkel, és a szervízszolgáltatások iránti növekvő igényt is kielégítse, a Lenovo széles körű garanciális szolgáltatásokat nyújt ügyfeleinek: a 2 vagy 3 éves  garanciakiterjesztésen túl akár 4 éves helyszíni garanciakiterjesztés is választható.

A ThinkPad SL400 és SL500 augusztus végétől lesz megvásárolható a Lenovo viszonteladóinál. A többi most bejelentett notebook szeptember végétől lesz elérhető Magyarországon.  

http://www.lenovo.com/  


[1] IDC Worldwide Quarterly PC Tracker, June 2008.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük