2022.szeptember.28. szerda.

EuroAstra Internet magazin

Független válaszkeresők és oknyomozók írásai

A Lufthansa az Austrian Airlines felvásárlását tervezi.

3 perc olvasás
<p><td valign="top"> </td>    <img class=" size-full wp-image-1110" src="https://euroastra.hu/wp-content/uploads/2007/07/spacer.gif" border="0" width="15" height="15" /><br />  <span class="inline left"><a href="/node/20922"><img class="image thumbnail" src="/files/images/aa.thumbnail_2.jpg" border="0" width="100" height="39" /></a></span>  Az ÖIAG felügyelő bizottsága 2008 december 9-én hozzájárult az ÖIAG 41.56 százalékos részesedésének Lufthansának történő eladásához. Ezt a Lufthansa AG ( Lufthansa ) felügyelő bizottsága által ez ügyben 2008. december 3-án kötött megállapodás előzte meg. A szerződés aláírására az ÖIAG felügyelő bizottságának megbeszélése után került sor. </p><p>
spacer

 

    spacer
  aa.thumbnail 2  Az ÖIAG felügyelő bizottsága 2008 december 9-én hozzájárult az ÖIAG 41.56 százalékos részesedésének Lufthansának történő eladásához. Ezt a Lufthansa AG ( Lufthansa ) felügyelő bizottsága által ez ügyben 2008. december 3-án kötött megállapodás előzte meg. A szerződés aláírására az ÖIAG felügyelő bizottságának megbeszélése után került sor.

 

    spacer
  aa.thumbnail 2  Az ÖIAG felügyelő bizottsága 2008 december 9-én hozzájárult az ÖIAG 41.56 százalékos részesedésének Lufthansának történő eladásához. Ezt a Lufthansa AG ( Lufthansa ) felügyelő bizottsága által ez ügyben 2008. december 3-án kötött megállapodás előzte meg. A szerződés aláírására az ÖIAG felügyelő bizottságának megbeszélése után került sor.


    Az ÖIAG 41.56%-os Austrian Airlines-beli részesedésének felvásárlása pótteljesítési nyilatkozattal 366,268.75 euróért történik. E pótteljesítési nyilatkozaton kívül a Lufthansa további, maximum 162 millió eurónak megfelelő összeget fizet, az Austrian Airlines jövőbeli gazdasági fejlődése és a Lufthansa részvények teljesítményétől függően.

    E szerződések végrehajtása elsősorban attól függ, hogy a versenyjog rendelkezéseinek eleget tesznek-e, illetve, hogy az Európai Bizottság a támogatásról szóló törvény értelmében jóváhagyja-e az Osztrák Köztársaság által fizetendő 500 millió eurós szerkezetátalakítási támogatást. E szerkezetátalakítási támogatás azonnali, részleges kifizetésének jóváhagyása, amelyhez a Miniszterek Tanácsa és a Felügyelő Bizottság határozata szükséges, szintén függőben van még.

A felvásárlási törvény által biztosított határidőn belül a Lufthansa átvételi ajánlatot ad a szabadon kibocsátott Austrian Airlines részvények tulajdonosainak. A felvásárlási törvénnyel összhangban és a Felvásárlási Bizottság igazolására figyelemmel, az ajánlati ár 4.44 euró részvényenként és további kb. 215 millió euró összesen.

    A privatizációs szerződés értelmében megállapodás született arra vonatkozólag, hogy az Austrian Airlines jogilag független vállalat marad, ausztriai székhellyel és saját védjeggyel. A Lufthansa késznek mutatkozik az Austrian Airlines légiközlekedési infrastruktúráját mai állapotában megőrizni, ahol lehetséges, figyelembe véve Bécs, mint üzleti központ, szükségleteit, valamint ezt a piac szükségleteinek megfelelően bővíteni, ahol az kereskedelmileg lehetséges; a Lufthansa a hosszútávú járatokat is megőrzi, melyek nagyon fontosak a régió, mint üzleti központ számára. A nemzetközi utasállományhoz való kedvezőbb hozzáférés és a közös nemzetközi marketing mellett az Austrian Airlines Lufthansa Csoporthoz való csatlakozásának további előnyei a költséghatékonyság és a méretgazdaságosság.

http://www.austrianairlines.co.at/eng/press/news/

About Post Author

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

1973-2022 WebshopCompany Ltd. Uk Copyright © All rights reserved. Powered by WebshopCompany Ltd.