2022.augusztus.10. szerda.

EuroAstra Internet magazin

Független válaszkeresők és oknyomozók írásai

A Mac OS X és a Windows párhuzamos élete az Apple gépeken

5 perc olvasás
 <span class="inline left"><a href="/node/21233"><img class="image thumbnail" src="/files/images/parallelsstartup.thumbnail.png" border="0" width="100" height="63" /></a></span> <p>Az Apple magyarországi képviseletét ellátó legnagyobb, Amerikán kívüli viszonteladó, az MDS Holding hazai leányvállalata bejelentette, hogy kizárólagos hazai forgalmazóként megkezdi az immár magyar nyelven is elérhető a Parallels Desktop for Mac 4.0 értékesítését.</p><p> 

 parallelsstartup.thumbnail

Az Apple magyarországi képviseletét ellátó legnagyobb, Amerikán kívüli viszonteladó, az MDS Holding hazai leányvállalata bejelentette, hogy kizárólagos hazai forgalmazóként megkezdi az immár magyar nyelven is elérhető a Parallels Desktop for Mac 4.0 értékesítését.

 

 parallelsstartup.thumbnail

Az Apple magyarországi képviseletét ellátó legnagyobb, Amerikán kívüli viszonteladó, az MDS Holding hazai leányvállalata bejelentette, hogy kizárólagos hazai forgalmazóként megkezdi az immár magyar nyelven is elérhető a Parallels Desktop for Mac 4.0 értékesítését.

 

 E piacvezető termék jelenleg több mint 1,5 millió felhasználó számára teszi lehetővé a Windows, Linux és más operációs rendszerek futtatását a Mac OS X mellett. A díjnyertes Parallels Desktop for Mac új verziója még jobb integrációt biztosít az operációs rendszerek között, akár 50%-kal gyorsabb, valamint számos biztonsági, mentési és energiatakarékossági funkcióval kínál egyszerű, gyors és hatékony asztali megoldást a Mac-felhasználóknak.

coherence vm1.thumbnail„A Mac OS X a világ legfejlettebb operációs rendszere, és a Windows futtatásának lehetősége egy újabb ok a Macre váltó felhasználók számának emelkedésére" – mondta Majoros Miklós, az Apple hazai képviseletének megbízott ügyvezető igazgatója. „Azok a felhasználók, akik egyes Windows rendszereken futó alkalmazások miatt nem váltottak eddig Macintosh-ra, mostantól időigényes és bonyolult műveletek nélkül megtehetik ezt, hiszen a Parallels Desktop 4.0 for Mac szoftver lehetővé teszi a különböző operációs rendszerek egyidejű párhuzamos futtatását" – tette hozzá Majoros Miklós.

A Parallels Desktop 4.0 for Mac verzió újdonsága a kiváló grafikai teljesítményt biztosító DirectX 9.0, DirectX Pixel Shader 2.0 és OpenGL 2.0 támogatása, miközben az Adaptive Hypervisor dinamikusan, a felhasználói igényeknek megfelelően foglalja le az erőforrásokat. Valamennyi alkalmazás válaszkészségére jó hatással van, hogy az optimalizált virtualizációs motor 15-30%-kal kevesebb erőforrást igényel, mint az előző verziókban.

smart connect.thumbnailA Parallels Desktop 4.0 for Mac két további felhasználói problémát is megold: a biztonság és a biztonsági mentések kérdését. A szoftver felhasználói nyugodtak lehetnek, hiszen a Parallels Internet Security megoldásait – a vírusvédelmet, a tűzfalat, az ellenőrzőeszközöket, a javítóprogramokat, a szűrést és a személyazonosság-védelmet – a Kaspersky szállítja, az Acronis cég pedig True Image Home biztonsági mentési és visszaállítási megoldást biztosít, valamint az Acronis Disk Director Suite csomag is elérhető.

voice recognition.thumbnail

A Parallels Desktop 4.0 fő jellemzői:

  • Egyszerűség – Valamennyi alkalmazás és adat egyszerűen hozzáférhető; a Windows és Mac fejlesztett integrációja, a fájlok áthúzásának lehetősége, a másolás és beillesztés, a SmartX-technológiák, valamint a beépített telepítési és áttérési eszközök segítségével a Mac élménye teljes mértékben elérhetővé válik.
  • Gyorsaság – Az Adaptive Hypervisor, a FastLane Architecture, az egyes virtuális gépek számára elérhető, akár nyolcszálas szimmetrikus többprocesszoros feldolgozás, a 8 GB memória és a 64 bites rendszerek támogatása; a HyperBus, valamint a DirectX 9.0, a DirectX Pixel Shader 2.0 és az OpenGL 2.0 támogatása a lehető legnagyobb sebességet eredményezi.
  • Hatékonyság – A Kaspersky-technológiára épülő Parallels Internet Security, az Acronis True Image Home biztonsági mentés és visszaállítás, a SmartGuard, a PowerSaver, a teljes hardverre kiterjedő ACPI-támogatás és az Acronis Disk Director Suite lemezkezelés biztosítja a legfontosabb internetbiztonsági, adatvédelmi és lemezkezelési funkciókat.
  • Kielégíti a fejlesztői és a nagyvállalati igényeket – A kifejezetten fejlesztők és rendszergazdák igényeire szabott szolgáltatások közé tartozik a Mac OS X Leopard Server és a Windows Server operációs rendszerek támogatása, a virtuális gépek könyvtára, a parancssori felület és a parancsfájlok támogatása, a szoftverfejlesztői és alkalmazásprogramozási felületek, az iPhone készülékekről végzett vezérlés lehetősége, a PXE-rendszerindítás, a továbbfejlesztett hálózatkezelés valamint a virtuális gépekhez használható sablonok.

A több mint 50 új szolgáltatás közé tartozik az áttervezett felhasználói felület, amelyről gyorsan elérhető valamennyi virtuális gép, a további képernyőmódok, a képernyőmentéseket tartalmazó kliptár, a beszédfelismerés, a biztonsági rendszerek felügyelete, a csökkentett üzemmód, a leállítási üzemmód és a több mint 45 támogatott operációs rendszer.

„Az asztali virtualizációs szoftverek teljesítmény és használhatóság terén egyaránt tapasztalható javulása megkönnyíti a Windows-felhasználók számára a Macintosh számítógépekre való áttérést. E technológia elérhetősége az egyik tényező, amely a Mac asztali és hordozható számítógépek terjedése mögött áll: adataink szerint 2007 első féléve és 2008 első féléve között 46,6% volt a növekedés a leszállított gépek számában" – mondta Michael Rose, az IDC kutatóvállalat iparági elemzője. „A virtualizációs szoftvereket Macintosh hardveren használók számára a Parallels Desktop 4.0 képességei közül jó néhány egy újabb előrelépést jelent."

A Parallels Desktop 4.0 új szolgáltatásaival és jelentős fejlesztéseivel kapcsolatos információk, valamint a legfontosabb funkciókat bemutató videók és képernyőmentések a www.parallels.com/products/desktop weboldalon tekinthetők meg.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

1973-2022 WebshopCompany Ltd. Uk Copyright © All rights reserved. Powered by WebshopCompany Ltd.