2022.05.17.

EuroAstra Internet magazin

Független válaszkeresők és oknyomozók írásai

A Magic Cat’s Rockabilly Trió lett az Év Felsőoktatási Zenekara 2011-ben

3 min read
<!--[if gte mso 9]><xml> Normal 0 21 false false false MicrosoftInternetExplorer4 </xml><![endif]--><!--[if gte mso 9]><xml> </xml><![endif]--><!--[if gte mso 10]> <style> /* Style Definitions */ table.MsoNormalTable {mso-style-name:"Normál táblázat"; mso-tstyle-rowband-size:0; mso-tstyle-colband-size:0; mso-style-noshow:yes; mso-style-parent:""; mso-padding-alt:0cm 5.4pt 0cm 5.4pt; mso-para-margin:0cm; mso-para-margin-bottom:.0001pt; mso-pagination:widow-orphan; font-size:10.0pt; font-family:"Times New Roman"; mso-ansi-language:#0400; mso-fareast-language:#0400; mso-bidi-language:#0400;} </style> <![endif]--> <p><span class="inline inline-left"><a href="/node/53163"><img class="image image-thumbnail" src="/files/images/magiccats.thumbnail.jpg" border="0" width="100" height="97" /></a></span>A djuice-EFOTT tehetségkutató végeredménye szerint, 2011-ben az Év Felsőoktatási Zenekara a Magic Cat's Rockabilly Trió lett.</p> <p> 

A djuice-EFOTT tehetségkutató végeredménye szerint, 2011-ben az Év Felsőoktatási Zenekara a Magic Cat's Rockabilly Trió lett.

 

A djuice-EFOTT tehetségkutató végeredménye szerint, 2011-ben az Év Felsőoktatási Zenekara a Magic Cat's Rockabilly Trió lett.

 

Az EFOTT és a djuice a 3 évre szóló közös munkájának egyik jelentős pillére a tehetségkutatás. A fesztivált megelőző időszakban minden évben rengeteg amatőr zenekar jelentkezik a szervezőknél fellépési lehetőségért, a tehetségkutató program ezt a kiváló tehetségforrást használja ki. A fesztivál és a főtámogató célcsoportjának megfelelően szervezők 2011-ben megalapították az Év Felsőoktatási Zenekara címet. A díjra a fesztiválra jelentkező zenekarok közül azok a bandák pályázhatnak, akik az EFOTT minőségi szűrőjén átjutottak, és legalább a zenekar tagjainak felét felsőoktatási hallgatók alkotják. Internetes szavazás során került ki régiónként 1-1, összesen 5 banda, akik a közösségdíjas zenekarral együtt fellépési lehetőséget kaptak az EFOTT-on és valódi fesztiválkörülmények között bizonyíthatták rátermettségüket. Az Év Felsőoktatási Zenekara 2011 címet a legnagyobb sikert arató banda helyszíni fesztiválteljesítményével érdemelte ki, amelyet szakmai zsűri és a szervező csapatból alakult zsűri bírált el.

 

Szoros versenyben, de a zsűri egybehangzó véleménye alapján a legnagyobb bulit a Magic cat's Rockabilly Trió hozta össze, így hozzájuk vándorolt az Év Felsőoktatási Zenekara 2011 cím. A banda nyereménye a djuice támogatásának köszönhetően továbbá 3 nap stúdióidő, professzionális szakember csapat támogatása mellett az Euphoria Stúdióban, mely Magyarország egyik legmodernebb, szinte egyedülálló kialakítással bíró hangstúdiója. A nyertes zenekar 3 teljes napot tölthet itt, ami elegendő egy klassz demo album elkészítésére utómunkákkal együtt. Ezután indulhat is a karrier.

 

A versenyben az EFOTT-ra beszavazott további csapatok Rokokó Rosé, Mary PopKids, Superego, The Long Beach és Lions of Suburbia is ígéretes produkciójuknak köszönhetik eddigi sikereiket. A szervezők véleménye szerint valamennyi színpadra jutott bandának van helye a hazai zenei palettán. A djuice és EFOTT csapata továbbra is elkötelezett a program folytatása iránt, 2011 szeptemberétől – minden eddiginél korábban – már a felsőoktatási tanév elején kezdődik a tehetségkutatás!

 

Magic Cat's Rockabilly Trio: www.youtube.com/watch?v=Uww15OWdChE

Euphoria Stúdió: www.euphoriastudio.hu

EFOTT: www.facebook.com/efott

djuice: www.facebook.com/djuice.hungary

 

Németh Krisztina

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

EUROASTRA - Powered by WebshopCompany Ltd. uk. | Newsphere by AF themes.