2022.01.27.

EuroAstra Internet magazin

Független válaszkeresők és oknyomozók írásai

A Magyar Fürdőkultúra Napja Budapesten

3 min read
<p><span class="inline inline-left"><a href="/node/44049"><img class="image image-thumbnail" src="/files/images/furdo_0.thumbnail.jpg" border="0" width="100" height="67" /></a></span>Félárú jegyekkel, három kiemelt helyszínen pedig éjszakai nyitva tartással és programokkal várják a vendégeket a budapesti fürdők 2010. október 9-én, szombaton, a Magyar Fürdőkultúra Napján.

Félárú jegyekkel, három kiemelt helyszínen pedig éjszakai nyitva tartással és programokkal várják a vendégeket a budapesti fürdők 2010. október 9-én, szombaton, a Magyar Fürdőkultúra Napján.

Félárú jegyekkel, három kiemelt helyszínen pedig éjszakai nyitva tartással és programokkal várják a vendégeket a budapesti fürdők 2010. október 9-én, szombaton, a Magyar Fürdőkultúra Napján.

Szombaton napközben egységesen féláron lehet fürdőzni a budapesti fürdőkben (Dagály, Dandár, Gellért, Király, Lukács, Rudas, Széchenyi, Csillaghegyi).

Vetítések

Napközben a Magyar fürdőkultúra érdekességeiről tart vetítéssel kísért előadást Dr. Kiss Ferenc üzemeltetési igazgató: a Gellért fürdőben 10 órakor, a Rudas fürdőben 13 órakor, a Lukács fürdőben 16 órakor.

Egész nap folyamatos vetítés lesz a három kiemelt fürdőben (Rudas, Gellért, Lukács), a különleges fotókon megismerhetjük a fürdőkultúra történetét képeslapokon és a fürdőruha történelmet a Magyar Fürdőszövetség képes összefoglalóiból.

Sportbemutatók

Sportkedvelőknek érdemes megnézni a Magyar Hullámlovas és Kitesurf Sportági Szakszövetség hullámlovas bemutatóját a Gellért fürdő kültéri hullám medencéjénél (időpontok: 13, 14 és 15 óra).

Szórakoztató programok

Három kiemelt fürdő: a Gellért, a Lukács és a Rudas 21.00 – 03.00 óra között változatos programokkal várja a vendégeket egy hangulatos éjszakai fürdőzésre. Ahány fürdő, annyi korszak, stílus és hangulat. A három gyógyfürdő mindegyikében egy közös jeggyel lehet megmártózni este, az  ára: 2500 Ft.

Mindegyik helyszínen büfék kínálnak inni- és harapnivalót a vendégeknek.

Rudas Fürdő

Török est

A török Fürdő programja képzeletbeli utazást kínál távoli tájakra. Éjszaka többször is keleti zene csendül föl, miközben hastáncosok és orientális táncosok szórakoztatják a gőzölgő medencékben ücsörgő vendégeket. Lehet vízipipázni, teaházban beszélgetni és gyros-t enni.

Gellért Fürdő:
Zenés est

A Gellért aulájában, a szecessziós kupolák alatt a szecesszió és a romantika korszakából csendül föl muzsika. A 20-30 perces mini koncertekben a Halastó Kulturális Egyesület működik közre. Hallhatunk még vérpezsdítő bossa novát és swinget, valamint jazz zenét is. A pezsgőmedencénél különleges fényfestés teszi még hangulatosabbá az éjszakai fürdőzést. Ezen az éjszakán kivételesen mindkét nem számára nyitva áll a férfi és női termálfürdő.

 

Lukács Fürdő

Kulturális est

Aki kedveli a kulturális csemegéket, látogasson el a Lukácsba. Föllép a Play_Grund Improvizációs Műhely rögtönzött előadásokkal: színészeik a közönség által megadott témákra improvizálnak. Meg lehet tekinteni a fürdő ismert törzsvendégeinek arcképcsarnokát, valamint "a Lukács festőjének" is nevezett Breznay Pál festőművész képeit.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük