A Magyar Telekom Nyrt. bejelenti, hogy a New York-i tőzsdét (NYSE) a mai napon írásban értesítette, hogy meg kívánja szünteti a Társaság amerikai letéti részvényeinek (ADS-ek) tőzsdei jegyzését.

 

A Magyar Telekom Nyrt. bejelenti, hogy a New York-i tőzsdét (NYSE) a mai napon írásban értesítette, hogy meg kívánja szünteti a Társaság amerikai letéti részvényeinek (ADS-ek) tőzsdei jegyzését.

 

 A Társaság az előírásoknak megfelelően 2010. november 2-án ún. Form 25 dokumentumot szándékozik benyújtani az Amerikai Egyesült Államok Értékpapír- és Tőzsdefelügyeletének (SEC). A tőzsdei jegyzés megszüntetése várhatóan 2010. november 12-én fog hatályba lépni, amikortól a New York-i tőzsdén a Társaság amerikai letéti részvényeivel való kereskedés lehetősége megszűnik.

Amint azt korábban közzétettük, a tőzsdei jelenlét megszüntetésének fő célja a pénzügyi jelentések struktúrájának egyszerűsítése és az adminisztrációs költségek csökkentése. A Társaság jelenlegi tervei szerint a tőzsdei jegyzés megszüntetését követően az amerikai letéti jegy (ADR) programját ún. I szintű ADR program formájában kívánja fenntartani.

A Társaság továbbra is elkötelezett amerikai befektetőinek kiszolgálása mellett. Ezzel egyidejűleg elkötelezett az értékpapírjai deregisztrálásához szükséges kritériumok lehető legrövidebb időn belüli teljesítése mellett, hogy ezáltal megszűnjenek a vonatkozó amerikai értékpapírjogi jogszabályok által előírt jelentési kötelezettségei. Ennél fogva a Társaság arra fog törekedni, hogy teljesítse ezeket a kritériumokat. Amennyiben a tőzsdei jelenlét megszüntetését követően valamilyen ok miatt a deregisztráció feltételei mégsem teljesülnek, a Társaság további lépésekről dönthet.

A Társaság továbbra is fenntartja jegyzését a Budapesti Értéktőzsdén, és változatlanul készít angol nyelvű fordításokat az éves jelentésekről, pénzügyi beszámolókról és befektetői közleményekről, amelyek továbbra is a Társaság honlapján (http://www.telekom.hu/) lesznek elérhetők. A honlapon elérhető egy, a folyamathoz kapcsolódó tájékoztató dokumentum, amely a New York-i tőzsdei jegyzés megszüntetésével kapcsolatban leggyakrabban felmerülő kérdéseket, illetve az azokra vonatkozó válaszokat tartalmazza.

A Magyar Telekom fenntartja a jogot, hogy bármilyen okból kifolyólag elhalassza vagy hatályba lépésük előtt visszavonja a dokumentumok benyújtását, vagy bármely más módon megváltoztassa ezzel kapcsolatos terveit.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük