2023.február.02. csütörtök.

EUROASTRA – az Internet Magazin

Független válaszkeresők és oknyomozók írásai

Európa legszebb bélyege ismét magyar

2 perc olvasás
<p><span class="inline inline-left"><a href="/node/44432"><img class="image image-thumbnail" src="/files/images/image0021407.thumbnail.jpg" border="0" width="100" height="67" /></a></span>Ötvenkét európai posta közül idén is a Magyar Posta EUROPA-bélyege lett a legszebb. Az EUROPA-bélyegek szépségversenyének történetében példanélküli, hogy egy ország egymás után három alkalommal nyerje el a megtisztelő szakmai címet.</p><p>

image0021407.thumbnailÖtvenkét európai posta közül idén is a Magyar Posta EUROPA-bélyege lett a legszebb. Az EUROPA-bélyegek szépségversenyének történetében példanélküli, hogy egy ország egymás után három alkalommal nyerje el a megtisztelő szakmai címet.

image0021407.thumbnailÖtvenkét európai posta közül idén is a Magyar Posta EUROPA-bélyege lett a legszebb. Az EUROPA-bélyegek szépségversenyének történetében példanélküli, hogy egy ország egymás után három alkalommal nyerje el a megtisztelő szakmai címet.

Az Európai Postaüzemeltetők Egyesülete (PostEurop) minden évben lehetőséget kínál arra, hogy tagjaik EUROPA- témában bélyeget bocsássanak ki. A tagországok minden évben egy-egy témakört választanak, melyet az adott évben bélyegen jelenítenek meg.

Az idei a „Gyermekkönyvek" volt. Kormos István örökzöld Vackor történeteit és rajzait több generáció ismeri, szereti. A Magyar Posta bélyegújdonságán a Kossuth-díjas grafikusművész, Reich Károly Vackor-illusztrációi láthatók. Az alkalmi bélyeg-kisív, a hozzátartozó borítékrajz és bélyegző grafikáját Kara György bélyegtervező grafikusművész készítette.

A versenyben 52 ország postája vett részt. A PostEurop honlapján május óta zajló közönségszavazáson a második helyezett a Szlovén Posta, harmadik a Horvát Posta lett. Az elmúlt években a „Csillagászat" és a „Levélírás" témakörökben hasonló sikert ért el Magyar Posta.

A PostEurop októberi plenáris ülésén bejelentett döntést dr. Szebeny Botond, a PostEurop főtitkára így kommentálta: „A bélyeg fontos és értékes öröksége az európai postáknak. Nagyra értékeljük minden pályázó munkáját, lelkesedését, elhivatottságát és kreativitását. Folytatnunk kell ezt a hagyományt, hiszen a bélyegek a hagyományos európai kultúra fontos értékei közé tartoznak."

Az Egyesült Nemzetek Szervezete a 2011-es évet a Fák Nemzetközi Évévé nyilvánította, ezért jövő évi EUROPA bélyegek témája az „Erdő" lesz.

EZ IS ÉRDEKELHETI

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

1973-2022 WebshopCompany Ltd. Uk Copyright © All rights reserved. Powered by WebshopCompany Ltd.