2024.február.28. szerda.

EUROASTRA – az Internet Magazin

Független válaszkeresők és oknyomozók írásai

A Magyar Telekom pályázati felhívása civil szervezetek számára a „Közösségek ereje” témában

4 perc olvasás
<!--[if gte mso 9]><xml> Normal 0 21 false false false MicrosoftInternetExplorer4 </xml><![endif]--> <p><span class="inline inline-left"><a href="/node/64500"><img class="image image-preview" src="/files/images/helloholnap_logo.jpg" border="0" width="67" height="69" /></a></span>A hello holnap! kuratórium a „Közösségek ereje" témakörében olyan szemléletformáló pályázatokat vár, amelyek megvalósítása során megmutatkozik, hogy egy közösség részeként az egyén mindig nagyobb teljesítményre képes, mint egyedül. A pályázat céljára a Magyar Telekom hello holnap! kuratóriuma összesen 8 millió forint értékű támogatási keretet bocsátott rendelkezésre. Az egy támogatásra adható minimum összeg 1 millió forint.

helloholnap logoA hello holnap! kuratórium a „Közösségek ereje" témakörében olyan szemléletformáló pályázatokat vár, amelyek megvalósítása során megmutatkozik, hogy egy közösség részeként az egyén mindig nagyobb teljesítményre képes, mint egyedül. A pályázat céljára a Magyar Telekom hello holnap! kuratóriuma összesen 8 millió forint értékű támogatási keretet bocsátott rendelkezésre. Az egy támogatásra adható minimum összeg 1 millió forint.

helloholnap logoA hello holnap! kuratórium a „Közösségek ereje" témakörében olyan szemléletformáló pályázatokat vár, amelyek megvalósítása során megmutatkozik, hogy egy közösség részeként az egyén mindig nagyobb teljesítményre képes, mint egyedül. A pályázat céljára a Magyar Telekom hello holnap! kuratóriuma összesen 8 millió forint értékű támogatási keretet bocsátott rendelkezésre. Az egy támogatásra adható minimum összeg 1 millió forint.

A pályázatokkal szembeni elvárás, hogy olyan kezdeményezést mutassanak be, mely egy település tagjainak aktív részvételével zajlik, önszerveződő módon jön létre, és célja, hogy megmutassa a közösség értékteremtő és megtartó erejét. Ebben a témában a Telekom olyan újító szellemű, alulról szerveződő, és gyakorlati példákat bemutató programokat vár, amelyek célzottan arra irányulnak, hogy „felrázzák" az egyéneket, és egyben arra serkenti őket, hogy észrevegyék a környezetükben meglévő értékeket, részt vegyenek azok megőrzésében, fejlesztésében, átadásában. A pályázatok elbírálásánál kiemelt szempontok: a közösségformálás – hosszú távú működőképesség, közösségépítő megmozdulások kezdeményezése, megvalósítása, életben tartása a valós és a digitális térben egyaránt, az önszerveződés, az aktív részvétel, hatékonyabb együttműködés, csapatszellem, a különbségek könnyebb elfogadása, a bizalom erősítése társadalmi tőke, az összefogásban rejlő erő, valamint a kis helyi közösségekben rejlő erő, azok értékteremtő ereje.

Pályázatot nyújthatnak be az adott program megvalósításában közvetlenül érintett, Magyarországon bejegyzett és működő, kiemelten közhasznú és közhasznú társadalmi szervezetek – alapítványok, egyesületek. Nem pályázhatnak állami, kisebbségi, vallási, illetve politikai szervezetek. A Magyar Telekom transzparens működésének megfelelően a pályázaton nyertes szervezetek kötelesek beszámolót készíteni a program megvalósításáról, illetve tételes pénzügyi elszámolást benyújtani az adományozott összeg felhasználásáról.

A pályázat beérkezésének határideje: 2012. október 5. pályázat elbírálásának időpontja: 2012. október 22.

A pályázatok elbírálásánál a Magyar Telekom, mint a hazai vezető infokommunikációs vállalat, kiemelten fontosnak tekinti az innováció megjelenését, valamint minden olyan kezdeményezést, amely a digitális felzárkózást segíti. Olyan programokat támogat, amelyek innovatív, hatékony módszerek és eszközök felhasználásával valósítják meg a kitűzött célt. A beérkezett pályázatok érékelése két szakaszban történik. A fenti bírálati szempontok alapján a hello holnap! kuratórium a pályázatokat előszűri és pontozza, majd a legmagasabb pontszámot elért pályázatokat előterjeszti a Fenntarthatósági Média Klub tagjaiból álló zsűri számára. A bírálat során a legmagasabb pontszámot elért pályázóknak esetlegesen személyes prezentáción kell bemutatniuk pályázati programjukat.  A hello holnap! kuratórium fenntartja magának a jogot, hogy eredménytelen pályázat esetén a támogatást a fenti témakörben nem osztja ki, újra meghirdeti, vagy más pályázati célokra ajánlja fel.

 

A részletes feltételeket tartalmazó pályázati felhívás és a letölthető adatlap elérhető a www.helloholnap.hu weboldalon. Az elbírálás eredményeit a szintén ezen a weboldalon hirdetik ki. A sikeres pályázókat elektronikus úton, írásban is értesíti a vállalat.

EZ IS ÉRDEKELHETI

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

1973-2023 WebshopCompany Ltd. Uk Copyright © All rights reserved. Powered by WebshopCompany Ltd.