Köztudott tény, hogy a magyar lakosság átlagéletkora elmarad az Európai Uniós átlagtól. Ez részben annak is köszönhető, hogy sokan nem járnak el rendszeresen szűrővizsgálatra, kontrollra, így gyakran váratlanul éri őket egy-egy betegség. És vajon a mentőknek mikor van idejük vizsgálatokra járni? Bár azt gondolnánk, hogy mivel mindig orvos közelében vannak, bármikor, de ez nincs így. Az Idealbody Kft. ezért elvitte hozzájuk a „labort".

Köztudott tény, hogy a magyar lakosság átlagéletkora elmarad az Európai Uniós átlagtól. Ez részben annak is köszönhető, hogy sokan nem járnak el rendszeresen szűrővizsgálatra, kontrollra, így gyakran váratlanul éri őket egy-egy betegség. És vajon a mentőknek mikor van idejük vizsgálatokra járni? Bár azt gondolnánk, hogy mivel mindig orvos közelében vannak, bármikor, de ez nincs így. Az Idealbody Kft. ezért elvitte hozzájuk a „labort".

A rendszeres orvosi szűrővizsgálatok nagyon fontosak, hiszen segítségükkel számos betegség megelőzhető, vagy könnyebben kezelhető, ha már kialakult. Sokan azonban tartanak az orvosi rendelőktől, vagy egyszerűen nincs idejük elmenni, ezért tavaly útjára indult Magyarország átfogó egészségvédelmi szűrőprogramja 2010-2020. A program keretében 10 éven keresztül egy szűrőkamion járja a magyar településeket, hogy az érdeklődők egészségi állapotát a legmodernebb berendezésekkel mérjék fel.

A szűrőkamion mögött álló szakmai tanács az Idealbody Kft-t, a Turbó diéta, Magyarország egyik vezető fogyókúrás termékének forgalmazóját is meghívta a programba. Ez óriási elismerés, hiszen azt mutatja, hogy a vállalat kizárólag olyan termékeket ajánl a fogyasztói figyelmébe, melyek támogatják az egészséges testsúlycsökkentést, és hosszú távon megoldást kínálnak a súlyproblémákkal küzdőknek.

A cég számára azonban nem csak a lakosság egészsége a fontos, de azokra is odafigyelnek, akik értünk tesznek nap mint nap, és életeket mentenek – a mentő dolgozókra. Az Idealbody Kft-nek, köszönhetően a szűrőkamion ezért most egy napon keresztül csak az Országos Mentőszolgálat dolgozóinak egészségi állapotát mérte fel, így többek között megvizsgálták a mentők látását, hallását, vérnyomását, de teljes testanalízist is végeztek rajtuk. A szűrések szerencsére jó eredményeket hoztak, a magyar mentősök jó egészségnek örvendenek. A vizsgálatoknak Győrfi Pál is alávetette magát, akinek minden értéke megfelelő lett, azonban a rohanó életmód mellett a stressz levezetésére több figyelmet kellene fordítnia, csakúgy, mint a többi mentődolgozónak.

Az alapos kivizsgáláson részt vett Győrfi Pál, az Országos Mentőszolgálat szóvivője is, aki elmondta: „Én személy szerint is nagyon fontosnak tartom, hogy rendszeresen eljárjunk szűrővizsgálatokra, és emellett lehetőségeinkhez mérten odafigyeljünk az egészséges táplálkozásra, sportos életmódra. A mentők komoly fizikai és lelki terheknek vannak kitéve. Munkatempójuk nagyon feszített, hiszen mindig indulásra készen kell állniuk, így gyakran még arra sincs idejük, hogy egyenek, ezért is nagyon örültünk az Idealbody Kft. felajánlásának, hiszen ez egy nagyon jó lehetőség, hogy helyben, egy helyszínen, rövid idő alatt minden fontos és alapvető vizsgálatot el tudnak végezni a bajtársakon."

Handl Tamara, az Idealbody Kft. kereskedelmi vezetője így nyilatkozott: „Az Idealbody Kft. célja, hogy felhívja a figyelmet az egészséges életmódra, és az elhízás veszélyeire. Nagyon nagy megtiszteltetésnek vettük, hogy megkerestek minket, vegyünk részt az országos szűrőprogramban, hiszen ez egy elismerés termékeink minősége és a munkánk felé. Felelős vállalatként nem csak a lakosságnak szeretnénk segíteni az egészséges súlyvesztésben, de alapítványok munkáját is támogatni, és hosszú távon tenni azokért, akik értünk dolgoznak mindennap, ezért ajánlottuk fel most a mentőszolgálatnak a szűrési lehetőséget. Az egészséges súlyvesztésre és életmódra buzdítást a jövőben is szeretnénk folytatni."

A szűrőkamion folyamatosan járja az országot, és várja azokat, akik szeretnének egy átfogó képet kapni egészségügyi állapotukról. A vizsgálatok mellett a program életmód tanácsadás keretében bemutatja az egészséges táplálkozás lehetőségeit, a pihenés, rekreáció és wellness egészségtudatos életmódot, anatómiai bemutatóval ismerteti az emberi test felépítését és működését, bemutatja az újraélesztés technikáját. A kamion a következő napokban Békéscsabára és Szolnokra látogat, de Budapest több pontján is felbukkan. Bővebb információ a kamionról a www.egeszsegprogram.eu oldalon, illetve a Turbó diéta módszerről a www.idealbody.hu oldalon olvasható.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük