2022.augusztus.14. vasárnap.

EuroAstra Internet magazin

Független válaszkeresők és oknyomozók írásai

A Microsoft szoftverekkel támogatja a nonprofit szervezeteket

3 perc olvasás
<!--[if gte mso 9]><xml> Normal 0 21 false false false MicrosoftInternetExplorer4 </xml><![endif]--><!--[if gte mso 9]><xml> </xml><![endif]--><!--[if gte mso 10]> <style> /* Style Definitions */ table.MsoNormalTable {mso-style-name:"Normál táblázat"; mso-tstyle-rowband-size:0; mso-tstyle-colband-size:0; mso-style-noshow:yes; mso-style-parent:""; mso-padding-alt:0cm 5.4pt 0cm 5.4pt; mso-para-margin:0cm; mso-para-margin-bottom:.0001pt; mso-pagination:widow-orphan; font-size:10.0pt; font-family:"Times New Roman"; mso-ansi-language:#0400; mso-fareast-language:#0400; mso-bidi-language:#0400;} </style> <![endif]--> <p><span class="inline inline-left"><a href="/node/52450"><img class="image image-thumbnail" src="/files/images/images_92.thumbnail.jpeg" border="0" width="100" height="100" /></a></span>A 2011. július 27. tól megújul a Microsoft Software Donation Programja, mely segítségével a nonprofit szervezetek könnyebben juthatnak szoftvertámogatásokhoz. A Microsoft a program keretein belül 1998 óta több mint 1 milliárd forint értékben adományozott szoftvert 364 magyarországi nonprofit szervezetnek. Az új koncepció szerint a szervezetek az év bármely időszakában igényelhetik majd a szoftvertámogatást.

images 92.thumbnailA 2011. július 27. tól megújul a Microsoft Software Donation Programja, mely segítségével a nonprofit szervezetek könnyebben juthatnak szoftvertámogatásokhoz. A Microsoft a program keretein belül 1998 óta több mint 1 milliárd forint értékben adományozott szoftvert 364 magyarországi nonprofit szervezetnek. Az új koncepció szerint a szervezetek az év bármely időszakában igényelhetik majd a szoftvertámogatást.

images 92.thumbnailA 2011. július 27. tól megújul a Microsoft Software Donation Programja, mely segítségével a nonprofit szervezetek könnyebben juthatnak szoftvertámogatásokhoz. A Microsoft a program keretein belül 1998 óta több mint 1 milliárd forint értékben adományozott szoftvert 364 magyarországi nonprofit szervezetnek. Az új koncepció szerint a szervezetek az év bármely időszakában igényelhetik majd a szoftvertámogatást.

A Microsoft Software Donation Programja, mely jelenleg több mint 100 országban érhető el, az alábbi lehetőségekkel bővült:

    Az igényelhető Microsoft szoftvertermékek száma hatról tízre emelkedett. A listán olyan termékek találhatók, mint a Windows 7, Office 2010, Microsoft SharePoint 2010.

    Újabb kategóriákkal bővült azon nonprofit szervezetek köre, akik igényelhetik a támogatást, úgy mint az orvosi kutatást végző szervezetek, magánalapítványok, amatőr sportolókat tömörítő és rekreációval foglalkozó szervezetek.

    A program részeként a nonprofit szervezetek biztosítékot kapnak arra, hogy gépeiken eredeti szoftver fut. Ezáltal a szoftverfrissítések és a vírusvédelem könnyebben ellenőrizhető.

    A Microsoft TechSoup Global programján keresztül a nonprofit szervezetek a korábbiaktól eltérően nemcsak évente egyszer, hanem több alkalommal is igényelhetnek szoftveradományokat.

    A nonprofit szervezetek, melyek eddig a TechSoup Global hálózatán keresztül kérvényezték az adományokat, mostantól a Microsoft Donations Centeren keresztül online érhetik el az eddigi és kérhetik a jövőbeni elérhető adományok listáját.

Szilágyi Bernadette, a Microsoft Korlátlan Lehetőségek programmenedzsere elmondta: „A szoftveradományozási program megnyitja a lehetőséget mindazok előtt, akik eddig anyagi okokból nem tudtak hozzájutni a modern technológiai eszközökhöz. A Microsoft szoftverekkel és informatikai segítségnyújtással támogatja a helyi kezdeményezéseket, segít a kreatív ötletek megvalósításában. Így nemcsak a vállalkozások napi munkája lesz könnyebb, hanem hatékony és hasznos tagjai lesznek a civil társadalomnak."

„A könnyebben elérhetőséggel a szervezetek hatékonysága is megnő, hiszen több embernek tudunk segíteni" – mondta Akhtar Badshah a Microsoft Corporation Közösségi Ügyek főigazgatója. „Ugyan számos nonprofit szervezettel állunk már kapcsolatban, a ma bejelentett programmal még több szervezetet kívánunk megszólítani."

A Microsoft a TechSoup Global program révén 35 országban adományoz szoftvereket: Ausztriában, Belgiumban, Botswanában, Bulgáriában, Kanadában, Chilében, Horvátországban, Csehországban. Egyiptomban, Franciaországban, Németországban, Hongkongban, Indiában, Írországban, Izraelben, Olaszországban, Japánban, Kenyában, Luxemburgban, Makaóban, Mexikóban, Hollandiában, Új-Zélandon, Lengyelországban, Romániában, Oroszországban, Szlovákiában, Szlovéniában, Dél-Afrikában, Spanyolországban, Svédországban, Tajvanon, Nagy-Britanniában és az Amerikai Egyesült Államokban. Világszerte összesen 153 007 szervezet, több mint 3 milliárd dollár értékben kapott szoftvertámogatást.

A TechSoup Global általi adminisztrációs díj ellenében nemcsak a szükséges szoftvert, hanem technológiai iránymutatást is kapnak.

 

http://www.techsoupglobal.org/

 

„Minden nap bebizonyosodik, hogy a technológia mi módon segíti a nonprofit szervezetek munkáját és hatékonyságát" – mondta Rebecca Masisak, a TechSoup Global társelnöke. „A Microsoft Software Donation Program eredeti szoftverekkel segíti a szervezetek munkáját."

 

www.microsoft.com/nonprofit

 

www.microsoft.com/citizenship

 

www.microsoftupblog.com

 

www.facebook.com/microsoftcitizenship

 

www.twitter.com/msftcitizenship

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

1973-2022 WebshopCompany Ltd. Uk Copyright © All rights reserved. Powered by WebshopCompany Ltd.