Az LG Electronics a barcelonai Mobil Világkongresszuson (MWC) mutatja be az LG Optimus 3D Max készülékét. A világ első szemüveg nélküli 3D okostelefonja, az LG Optimus 3D nyomdokaiba lépő LG Optimus 3D Max a továbbfejlesztett 3D technológiának, a még letisztultabb formavilágnak és a minden igényt kielégítő 3D szórakozási platformnak köszönhetően egy újabb jelentős lépésnek tekinthető a folyamatosan bővülő 3D környezetben.

Az LG Electronics a barcelonai Mobil Világkongresszuson (MWC) mutatja be az LG Optimus 3D Max készülékét. A világ első szemüveg nélküli 3D okostelefonja, az LG Optimus 3D nyomdokaiba lépő LG Optimus 3D Max a továbbfejlesztett 3D technológiának, a még letisztultabb formavilágnak és a minden igényt kielégítő 3D szórakozási platformnak köszönhetően egy újabb jelentős lépésnek tekinthető a folyamatosan bővülő 3D környezetben.

 

„Az LG arra törekszik, hogy újabb és újabb távlatokat nyisson a szórakoztatás terén. Az LG Optimus 3D Max ezen törekvések eredményeként született meg." – mondta Dr. Jong-seok Park, az LG Eletronics Mobile Communications Company elnök-vezérigazgatója. „Az LG Optimus 3D tavalyi bevezetése új korszakot nyitott az okostelefonok világában, az új készülék, az LG Optimus 3D Max pedig tökéletes bizonyíték a vállalat elkötelezettségére a hordozható 3D élmény és szórakozás terén."

 

Az LG Optimus 3D Max a következő innovatív funkciókat tartalmazza:

 

§       Figyelemreméltó teljesítmény a legújabb mobiltechnológiák alkalmazásával

Az LG Optimus 3D Max nagyteljesítményű okostelefonnak tekinthető 2D és 3D módban egyaránt, amelyet az LG által kifejlesztett, magas fényű kijelző tovább fokoz. A 3G hálózati sebességet az LG HSPA+ 21Mbps szintre emelte.

Az LG Tag+ funkció fejlett NFC (Near Field Communication – kis hatótávolságú kommunikáció) képességgel látja el a készüléket. A funkció egyik előnye a beállítások automatikus módosítása előre meghatározott címkék segítségével, amelyek testre szabottan beprogramozhatók különböző üzemmódok aktiválására (pl. autós mód, irodai mód, alvás mód stb.). Az előre definiált címkék a helyszíntől függően automatikusan módosítják a telefon beállításait, például a Wi-Fi kapcsolatot, a Bluetooth funkciót, a GPS jelet és a csengőhang hangerejét.

 

A már önmagában innovatív funkciókon kívül a Mobil Világkongresszusra látogatók betekintést nyerhetnek olyan jövőbeni funkciókba, amelyeket a vállalat egy frissítési kiadás (Maintenance Release) keretében, vagy az LG SmartWorld oldaláról (www.LGsmartworld.com) letölthető alkalmazással tesz elérhetővé.

További funkciók:

ü     HD konverter, amely HD minőségű élményt biztosít az MHL (Mobile High-Definition Link – mobil nagyfelbontású adatkapcsolat) kapcsolaton keresztül csatlakozó tévén, Open GL alapú 2D játékok és alkalmazások 3D-re konvertálása, valamint a Google Earth alkalmazás használata esetén.

ü     Távolságmérő, amely háromszögelési módszerrel számítja ki a kamera és a fotóalany közötti távolságot, valamint a céltárgy méretét.

ü     Fókuszon kívüli kép készítése, amely a mélységinformációkon alapuló képfeldolgozás segítségével javítja a kamera minőségét a hagyományos okostelefonokhoz képest.

 

§       Szórakozás 3D-ben, továbbfejlesztett 2D-3D kompatibilitással

A felhasználók a 3D konverter segítségével könnyedén 3D-ben élvezhetik a Google Earth és Google Maps alkalmazást, valamint egyéb útvonaltervező szoftvereket. Ezen kívül az LG Optimus 3D Max által készített 3D fényképeket és videókat 2D-ben is meg lehet nézni egyképernyős módban (Single-Screen Mode).

A készülék oldalán található 3D gyorsbillentyűnek köszönhetően a 2D és 3D mód közötti átváltás mindössze egyetlen gomb megnyomását jelenti. Az LG a továbbiakban is tervezi a 3D konverterre optimalizált videotartalmak, alkalmazások és játékok körének bővítését (a konverter az LG SmartWorld oldalának 3D szekciójából tölthető le).

 

§       Kiemelkedő formatervezés, keskenyebb és könnyebb telefon

Az LG Optimus 3D Max prémium formavilága az LG finom részletek iránti elkötelezettségének köszönhető. A vállalat az LG Optimus 3D Max formatervezése során csak a lényeges elemeket tartotta meg és minden mástól megszabadult. A mindössze 9,6 mm keskeny és 148 gramm súlyú, keskeny, fémbevonatú és kerekített élű váz a legjobb 3D funkciókat kínálja a megszokott 2D funkciók mellett. Az LG Optimus 3D Max egyedülálló 3D stílusú kocka ikonokat tartalmaz, amelyeket a felhasználók az ikon-testreszabás funkció segítségével testre szabhatnak saját fényképekkel is.

 

Az LG Optimus 3D Max elsőként a koreai piacon jelenik meg 2012 márciusában, majd forgalmazása fokozatosan indul el világszerte; elsőként Európában lesz majd elérhető. A készülék nem sokkal a bemutatását követően frissíthető lesz a kezdeti Android 2.3 Gingerbread operációs rendszerről az Android 4.0 Ice Cream Sandwich rendszerre.

 

Legfontosabb termékjellemzők:

 

o                    Chipset: 1,2 GHz-es kétmagos processzor (OMAP4430)

o                    Kijelző: 4,3 hüvelyk (10,9 cm) képátlójú 3D WVGA kijelző Corning® Gorilla® Glass 2-vel

o                    Memória:8 GB belső tárhely, 1 GB belső memória

o                    Kamera: 5 MP-es kétlencsés

o                    Operációs rendszer: Android 2.3 Gingerbread

o                    Akkumulátor: 1520 mAh

o                    Egyéb: HSPA+ 21Mbps

      HDMI kapcsolat 2D/3D TV/Monitor eszközökkel akár 1080p felbontásban MHL kapcsolaton keresztül

      DLNA vezeték nélküli kapcsolat TV/számítógép eszközökkel (3D videó is támogatott)

      NFC teljes támogatása, LG Tag+

 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük