2022.december.07. szerda.

EuroAstra Internet magazin

Független válaszkeresők és oknyomozók írásai

A MOL a zöldövezetért

2 perc olvasás
  <span class="inline left"><a href="/node/5697"><img class="image thumbnail" src="/files/images/zöldövezet.thumbnail.jpg" border="0" alt="MOL-Ökötárs" title="MOL-Ökötárs" width="100" height="100" /></a><span style="width: 98px" class="caption"><strong><a href="http://www.mol.hu/hu/a_molrol/tarsadalmi_szerepvallalas/kornyezet_es_egeszseg/zoldovezet/">MOL -Ökotárs</a></strong></span></span> <p>„A legerősebb is gyönge szövetségesek nélkül" E gondolat jegyében hirdette meg a MOL-csoport az Ökotárs Alapítvánnyal közösen kiírt  második környezetvédelmi pályázatát.</p><p>

  mol-ökötársMOL -Ökotárs

„A legerősebb is gyönge szövetségesek nélkül" E gondolat jegyében hirdette meg a MOL-csoport az Ökotárs Alapítvánnyal közösen kiírt  második környezetvédelmi pályázatát.

  mol-ökötársMOL -Ökotárs

„A legerősebb is gyönge szövetségesek nélkül" E gondolat jegyében hirdette meg a MOL-csoport az Ökotárs Alapítvánnyal közösen kiírt  második környezetvédelmi pályázatát.

Mosonyi György a MOL vezérigazgatója ez alkalommal nem a napi híreket indukáló felvásárlási témáról kívánt a sajtónak nyilatkozni. Annak az összefogásnak szükségességéről szólt, amelyben a gazdasági és civil szféra talál egymásra az élhető környezet, a fenntartható fejlődés érdekében. Ez vezérlete a céget, amikor szövetségre lépett az Ökotárs Alapítvánnyal civil szervezetek és iskolák számára kiírt pályázatok meghirdetésére. Az idei pályázatokra a MOL-csoport 40 milliós keretet biztosít.

 Móra Veronika az Ökotárs Alapítvány igazgatóhelyettese az Alapítvány másfél évtizedes működésére tekintett vissza. A MOL- csoporttal való kapcsolat három éve épült ki, a most meghirdetett "zöldövezet" pályázat többtucat település számára teszi lehetővé parkok, iskolakertek létesítését. Az idei pályázat kétfordulós lesz, az első lépésben ötletpályázatokat várnak, a második fordulóban résztvevők megvalósítási tervei 2008 tavaszán, őszén válhatnak valóra. Az eddigi sikeres programok ösztönzést jelentettek a Zöldövezeti Program határokon átívelő regionális kiterjesztésére is.

 A közép-európai  régióban  hazánkban, Szlovákiában és Románia területén több, mint 70 társadalmi önszerveződésen nyugvó környezetvédelmi program valósulhat meg idén a MOL-csoport támogatásával.

A tavalyi nyertesek is bemutatkoztak a sajtótájékoztatón, vetítettképes képanyaggal illusztrálva a helyi sikereket, Demeter Éva Mária iskolaigazgató Erdélyből és Szakál Tibor a kalocsai S.O.S, Információs Egyesület képviseletében. Kalocsán minden MOL által adományozott 1 Forinthoz 3 Forinttal járultak hozzá. A Zöldövezeti program egyben a helyi kezdeményezéseket is sarkallja, valamint az iskolákban, településeken együtt végzett munka jelentős közösségszervező erőt is képvisel.

A pályázati kiírás letölthető innen:

http://www.mol.hu/repository/344922.pdf

Tausz Anikó

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

1973-2022 WebshopCompany Ltd. Uk Copyright © All rights reserved. Powered by WebshopCompany Ltd.