2022.október.07. péntek.

EuroAstra Internet magazin

Független válaszkeresők és oknyomozók írásai

A NAVIGATOR nyerte a Telenor informatikai rendszerének üzemeltetésére és karbantartására kiírt tendert

3 perc olvasás
<!--[if gte mso 9]><xml> </xml><![endif]--><!--[if gte mso 9]><xml> Normal 0 21 false false false </xml><![endif]--><!--[if gte mso 9]><xml> </xml><![endif]--><!--[if gte mso 10]> <style> /* Style Definitions */ table.MsoNormalTable {mso-style-name:"Normál táblázat"; mso-tstyle-rowband-size:0; mso-tstyle-colband-size:0; mso-style-noshow:yes; mso-style-parent:""; mso-padding-alt:0cm 5.4pt 0cm 5.4pt; mso-para-margin:0cm; mso-para-margin-bottom:.0001pt; mso-pagination:widow-orphan; font-size:10.0pt; font-family:"Times New Roman"; mso-ansi-language:#0400; mso-fareast-language:#0400; mso-bidi-language:#0400;} </style> <![endif]--> <p><span class="inline inline-left"><a href="/node/63502"><img class="image image-thumbnail" src="/files/images/images_93.thumbnail.jpg" border="0" width="100" height="68" /></a></span><em>Az év egyik legjelentősebb informatikai kiszervezési projektjének keretén belül</em> <em>a Telenor távközlési szolgáltató a NAVIGATOR Informatika Zrt.-t bízta meg IT-rendszereinek üzemeltetésével.</em></p><p>

images 93.thumbnailAz év egyik legjelentősebb informatikai kiszervezési projektjének keretén belül a Telenor távközlési szolgáltató a NAVIGATOR Informatika Zrt.-t bízta meg IT-rendszereinek üzemeltetésével.

images 93.thumbnailAz év egyik legjelentősebb informatikai kiszervezési projektjének keretén belül a Telenor távközlési szolgáltató a NAVIGATOR Informatika Zrt.-t bízta meg IT-rendszereinek üzemeltetésével.

A NAVIGATOR Informatika Zrt., a hazai informatikai piac egyik vezető IT-outsourcing szolgáltató vállalata üzemelteti 2012. augusztus 1-től a Telenor informatikai rendszereit. A megállapodás értelmében a NAVIGATOR feladata lesz többek között a távközlési szolgáltató IT-alapinfrastruktúrájának, munkaállomásainak, valamint informatikai rendszereihez kapcsolódó tesztkörnyezeteinek üzemeltetése, kiemelt alkalmazásainak támogatása, illetve IT-logisztikai tevékenységek ellátása. A megbízás keretein belül a NAVIGATOR közel 1.400 munkaállomás és több mint 100 szerver üzemeltetéséről gondoskodik.

 

„Több mint 13 éve külső szolgáltató látja el informatikai rendszerünk üzemeltetését. A kiszervezés sok szempontból előnyösnek bizonyult számunkra, mindössze a konstrukción szerettünk volna változtatni, ezért választottuk a NAVIGATOR-t, aki magas szintű szakmai hozzáértésével, kiváló referenciáival és kedvező feltételeivel győzött meg minket" – mondta Sepsi Zsolt, a Telenor Magyarország Zrt. műszaki vezérigazgató-helyettese.

 

A megállapodás alapján a NAVIGATOR üzemelteti a távközlési szolgáltató 1.400 munkaállomását, ellátva többek között azok vírusvédelmét, a hibajavításokat és a felhasználói segítségnyújtást. A munkaállomásokhoz tartozó több mint 300 szerver folyamatos rendelkezésre állásának biztosítása, valamint napra készen tartása szintén fontos része a feladatkörnek. A megbízás kiterjed a Telenor informatikai alapinfrastruktúrájának szolgáltatásaira (levelezés, nyomtatás, fájlkezelés stb.), egyes alkalmazásaira, továbbá a társaság informatikai rendszereihez kapcsolódó tesztkörnyezet üzemeltetésére, illetve karbantartására is. Az üzleti alkalmazásokkal kapcsolatban a NAVIGATOR speciális helpdesk szolgáltatást nyújt, ahol közvetlenül a felhasználók azonnali támogatását biztosítja. Az együttműködés ezen felül magában foglalja az olyan IT-logisztikai szolgáltatásokat is mint az informatikai eszközkészletek kezelése, leltározása, a szoftverek rendszeres auditja, a felhasználóknál lévő eszközök szúrópróbaszerű ellenőrzése és selejtezése vagy a szervizzel való kapcsolattartás.

 

„A megállapodás igen nagy jelentőségű a NAVIGATOR számára, mivel ismét bizonyítja, hogy cégünk a magyar informatikai piac egyik legtapasztaltabb informatikai szolgáltatójaként kedvező költségstruktúra mellett képes kiemelkedő minőséget és szaktudást nyújtani ügyfelei számára. Az új együttműködés komolyságát jól szemlélteti, hogy hatására a NAVIGATOR létszáma a nehéz gazdasági körülmények ellenére több mint 10 százalékkal növekszik. A Telenortól érkező megbízás a két cég között évek óta tartó együttműködés kedvező tapasztalatainak is köszönhető, hiszen az elmúlt időszakban számos komplex szolgáltatást nyújtottunk az ország egyik legnagyobb távközlési szolgáltatójának" – mondta Juhász Lajos, a NAVIGATOR Informatika Zrt. vezérigazgatója.

About Post Author

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

1973-2022 WebshopCompany Ltd. Uk Copyright © All rights reserved. Powered by WebshopCompany Ltd.