A Nokia bejelentette, hogy az új Nokia Ovi Térképek ingyenes gyalogos és autós navigációs szolgáltatásának bevezetése, 2010. január 21. óta elérte az 1,4 millió letöltést. Az egymillió letöltést pontosan egy héttel a bemutatás után érte el a szolgáltatás.

A Nokia bejelentette, hogy az új Nokia Ovi Térképek ingyenes gyalogos és autós navigációs szolgáltatásának bevezetése, 2010. január 21. óta elérte az 1,4 millió letöltést. Az egymillió letöltést pontosan egy héttel a bemutatás után érte el a szolgáltatás.

„A nap 24 órájában átlagosan minden másodpercre jut egy letöltés – mondta Anssi Vanjoki, a Nokia executive alelnöke. – Amikor bejelentettük az ingyenes gyalogos és autós navigációs szolgáltatást, tudtuk, hogy alapvetően meg fogja változtatni a navigációs környezetet. Azoknak a száma, akik Nokiájukat navigációra használják és ebből következően földrajzi helyzeten alapuló szoftvereket keresnek, gyorsabban nő, mint legmerészebb álmainkban gondoltuk."

Az új Ovi Térképek sikere a Nokia stratégiájának kulcsfontosságú tényezője. A Nokia vezető szerepre tör a mobil navigáció, térképek és helyhez kapcsolódó szolgáltatások terén. A NAVTEQ felvásárlását kihasználva a Nokia megszüntette a gyalogosok és autóvezetők navigációs szolgáltatáshoz kapcsolódó költségeit, valamint gyorsan kialakított egy olyan felhasználói bázist, akiknek új, helyhez kapcsolódó alkalmazásokat, tartalmakat és szolgáltatásokat kínálhat.

„Ez nagyon jó hír a független alkalmazások fejlesztőinek is. Napokon belül olyan aktív, több mint 1 milliós felhasználói bázis jött létre, akik ki vannak éhezve az új, innovatív, helyhez kapcsolódó alkalmazásokra – tette hozzá Vanjoki. – A mobilszolgáltatók számára is egyre nagyobb lehetőség, hogy több adat- és navigációs csomagot értékesítsenek meglévő és új ügyfeleiknek egyaránt."

Január 31-ig az új Ovi Térképek szolgáltatást a következő öt országban töltötték le a legtöbben: Kína, Olaszország, Nagy-Britannia, Németország, Spanyolország. A leggyakrabban az alábbi Nokia készülékekre installálták a szolgáltatást: Nokia 5800 XpressMusic, Nokia N97 mini, Nokia N97, Nokia 5230 és a Nokia E72.

A Canalys cég felmérése szerint a mobiltelefonon GPS-alapú navigációt használók száma világszinten mintegy 27 millió volt 2009 végén. A Nokia szerint február végére már 8 százalékkal nő ez a szám, és további növekedést vár, ahogy újabb okostelefonok kerülnek a kompatibilis készülékek listájára, és beindul a nemzetközi marketing kampány is.

Jövő hónaptól az új GPS-szel rendelkező okostelefonok tartalmazni fogják az Ovi Térképek új verzióját, az adott ország előre telepített térképével, kiváló minőségű gyalogos és autós navigációval, és hozzáféréssel a Lonely Planet és a Michelin útikönyvekhez további költségek nélkül.

Az Ovi Térképek lefed több mint 180 országot, autós és gyalogos navigációval 74 országra 46 nyelven, és 200 nagyváros 6000 3D-s jellegzetességével világszerte. A Lonely Planet és a Michelin útikönyvei több mint 1000 úti célról tartalmaznak információt világszerte.

 

A kompatibilis Nokia készülékek aktuális listája: Nokia N97 mini, Nokia 5800 XpressMusic, Nokia 5800 Navigation Edition, Nokia E52, Nokia E55, Nokia E72, Nokia 5230, Nokia 6710 Navigator, Nokia 6730 classic és Nokia X6. A készülékek legfrissebb listájának megtekintéséhez, kérjük, látogassa meg a http://www.nokia.com/maps oldalt.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük