2023.február.06. hétfő.

EUROASTRA – az Internet Magazin

Független válaszkeresők és oknyomozók írásai

A (nyelv)tanulást segíti a KÜRT Zrt. Tabello rendszere

3 perc olvasás
 <span class="inline inline-left"><a href="/node/43041"><img class="image image-thumbnail" src="/files/images/t.thumbnail.jpg" border="0" alt="http://www.tabello.com/" title="http://www.tabello.com/" width="100" height="78" /></a><span style="width: 98px" class="caption"><strong><a href="http://www.tabello.com/">http://www.tabello.com/</a> </strong></span></span><p>A budapesti Millenárison, a <strong>11. Nyelvparádén</strong><strong> </strong>mutatta be <strong>TABELLO</strong>  elnevezésű programját az informatikai cég, melynek  használatát bármely tantárgy, de elsősorban nyelvek oktatására-gyakorlására ajánl szorgalmas diákoknak.</p><p>

 http://www.tabello.com/http://www.tabello.com/

A budapesti Millenárison, a 11. Nyelvparádén mutatta be TABELLO  elnevezésű programját az informatikai cég, melynek  használatát bármely tantárgy, de elsősorban nyelvek oktatására-gyakorlására ajánl szorgalmas diákoknak.

 http://www.tabello.com/http://www.tabello.com/

A budapesti Millenárison, a 11. Nyelvparádén mutatta be TABELLO  elnevezésű programját az informatikai cég, melynek  használatát bármely tantárgy, de elsősorban nyelvek oktatására-gyakorlására ajánl szorgalmas diákoknak.

Az ötletgazda  Kürti János,  a KÜRT Zrt. egyik alapító-tulajdonosa, akivel az érdeklődők a kiállítás helyszínén is találkozhatnak 2010. szeptember 3-5. között, a  Millenáris C csarnokában (1024 Budapest, Kis Rókus u. 16-20.).

A program bemutatása a kiállítás időtartama alatt (naponta 10-18 óra között) folyamatos, de minden nap 11 órakor csoportokat is fogadnak a cég standján, ahol az ötletgazda demonstrálja a TABELLO-ban rejlő lehetőségeket.

A TABELLO különleges standján egy kis múltidézésre is sor kerül;  a látogatók a 70-es évek nyelvtanításához használt (számító)gépeket és programokat is megtekinthetik.

Mire is jó ez a Tabello System?

A Kürt munkatársai szerint;  ez a legegyszerűbb nyelvtanuló és tudásellenőrző rendszer. Táblázatos formában jeleníti meg a feladatot, nyelvtanuláskor az idegen nyelvű szöveget mondatonként, írásban és hallhatóan is produkálja számunkra, magyar megfelelőjével együtt.  A lejátszás végteleníthető, így tetszőleges számban meghallgatható.

Az interaktív program véletlenszerű, vagy tanító üzemmódban vissza is kérdezi a tanulótól a helyes fordítást, s

annak botladozó tudását kisegíti.  A megszerzett tudás ellenőrzésére külön lap szolgál;   látva az anyanyelvű mondatot, a tanulónak kell elmondania annak idegen-nyelvű megfelelőjét, ha nem sikerül, azonnal ott a segítség, kattintásra hallhatja a megoldást.

Létezik egyfajta nyelvoktató módszer, az ACTIVITY féle, melynél nem építenek a tanuló anyanyelvére.

A TABELLO megalkotói vitatják ezt a megközelítést, mondván, éppen az anyanyelv adja a legnagyobb segítséget más nyelv megértéséhez.   Az idegen nyelvet tanuló rávezethető egy idegen mondat értelmére anyanyelvi segítség nélkül is, de ez időveszteséggel jár, az anyanyelv használatával a megértés néhány másodperc alatt létrejön.

Az időtényező pedig nagyon fontos a tanulónak!

A TABELLO mindent elmagyaráz anyanyelven.

A program a TABELLO System Kft. érdekkörébe tartozik, ( http://www.tabello.com/ , tabellosystem@gmail.com )ahol jelenleg kiadót keresnek a TABELLO®  tananyagok kiadásához, nyelvtanárokat oktatásához, s várják iskolák, osztályok, tanulók jelentkezését is. 

Keresnek továbbá anyanyelvi lektorokat, angol, német, olasz, francia, orosz, spanyol, magyar nyelvterületről,  programozókat a TABELLO® fejlesztéséhez, adatrögzítőt felsőfokú nyelvtudással, marketingest az értékesítéshez, támogatókat a módszer terjesztéséhez,s nem utolsó sorban:  szülőket, akik szeretnék, hogy gyermekük gyors, használható nyelvtudást szerezzen a TABELLO® segítségével.

Az új, akkreditált oktatási módszert, a TABELLO-t  szeptembertől a H2O (Hátrányos Helyzetűek Oktatása) projekten belül a hejőkeresztúri iskolában is bevezetik.

Kürti János  készséggel áll mindazok rendelkezésére, akik a rendszerrel közelebbről szeretnének megismerkedni.

janoskurti@gmail.com ,

T: +36-20 929-19-75

http://www.nyelvparade.hu/

http://www.tabello.com/

Harmat Lajos

EZ IS ÉRDEKELHETI

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

1973-2022 WebshopCompany Ltd. Uk Copyright © All rights reserved. Powered by WebshopCompany Ltd.