http://www.tabello.com/http://www.tabello.com/

A budapesti Millenárison, a 11. Nyelvparádén mutatta be TABELLO  elnevezésű programját az informatikai cég, melynek  használatát bármely tantárgy, de elsősorban nyelvek oktatására-gyakorlására ajánl szorgalmas diákoknak.

 http://www.tabello.com/http://www.tabello.com/

A budapesti Millenárison, a 11. Nyelvparádén mutatta be TABELLO  elnevezésű programját az informatikai cég, melynek  használatát bármely tantárgy, de elsősorban nyelvek oktatására-gyakorlására ajánl szorgalmas diákoknak.

Az ötletgazda  Kürti János,  a KÜRT Zrt. egyik alapító-tulajdonosa, akivel az érdeklődők a kiállítás helyszínén is találkozhatnak 2010. szeptember 3-5. között, a  Millenáris C csarnokában (1024 Budapest, Kis Rókus u. 16-20.).

A program bemutatása a kiállítás időtartama alatt (naponta 10-18 óra között) folyamatos, de minden nap 11 órakor csoportokat is fogadnak a cég standján, ahol az ötletgazda demonstrálja a TABELLO-ban rejlő lehetőségeket.

A TABELLO különleges standján egy kis múltidézésre is sor kerül;  a látogatók a 70-es évek nyelvtanításához használt (számító)gépeket és programokat is megtekinthetik.

Mire is jó ez a Tabello System?

A Kürt munkatársai szerint;  ez a legegyszerűbb nyelvtanuló és tudásellenőrző rendszer. Táblázatos formában jeleníti meg a feladatot, nyelvtanuláskor az idegen nyelvű szöveget mondatonként, írásban és hallhatóan is produkálja számunkra, magyar megfelelőjével együtt.  A lejátszás végteleníthető, így tetszőleges számban meghallgatható.

Az interaktív program véletlenszerű, vagy tanító üzemmódban vissza is kérdezi a tanulótól a helyes fordítást, s

annak botladozó tudását kisegíti.  A megszerzett tudás ellenőrzésére külön lap szolgál;   látva az anyanyelvű mondatot, a tanulónak kell elmondania annak idegen-nyelvű megfelelőjét, ha nem sikerül, azonnal ott a segítség, kattintásra hallhatja a megoldást.

Létezik egyfajta nyelvoktató módszer, az ACTIVITY féle, melynél nem építenek a tanuló anyanyelvére.

A TABELLO megalkotói vitatják ezt a megközelítést, mondván, éppen az anyanyelv adja a legnagyobb segítséget más nyelv megértéséhez.   Az idegen nyelvet tanuló rávezethető egy idegen mondat értelmére anyanyelvi segítség nélkül is, de ez időveszteséggel jár, az anyanyelv használatával a megértés néhány másodperc alatt létrejön.

Az időtényező pedig nagyon fontos a tanulónak!

A TABELLO mindent elmagyaráz anyanyelven.

A program a TABELLO System Kft. érdekkörébe tartozik, ( http://www.tabello.com/ , tabellosystem@gmail.com )ahol jelenleg kiadót keresnek a TABELLO®  tananyagok kiadásához, nyelvtanárokat oktatásához, s várják iskolák, osztályok, tanulók jelentkezését is. 

Keresnek továbbá anyanyelvi lektorokat, angol, német, olasz, francia, orosz, spanyol, magyar nyelvterületről,  programozókat a TABELLO® fejlesztéséhez, adatrögzítőt felsőfokú nyelvtudással, marketingest az értékesítéshez, támogatókat a módszer terjesztéséhez,s nem utolsó sorban:  szülőket, akik szeretnék, hogy gyermekük gyors, használható nyelvtudást szerezzen a TABELLO® segítségével.

Az új, akkreditált oktatási módszert, a TABELLO-t  szeptembertől a H2O (Hátrányos Helyzetűek Oktatása) projekten belül a hejőkeresztúri iskolában is bevezetik.

Kürti János  készséggel áll mindazok rendelkezésére, akik a rendszerrel közelebbről szeretnének megismerkedni.

janoskurti@gmail.com ,

T: +36-20 929-19-75

http://www.nyelvparade.hu/

http://www.tabello.com/

Harmat Lajos

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük