2022.október.07. péntek.

EuroAstra Internet magazin

Független válaszkeresők és oknyomozók írásai

A Sharp is kizöldül az idei Hanover-i Trade Show-on

5 perc olvasás
<span class="inline left"><a href="/node/12203"><img class="image thumbnail" src="/files/images/recycling.thumbnail.jpg" border="0" width="100" height="93" /></a></span>  <p>Az idei Hanover-i Trade Show-n a Sharp Electronics az energia megtakarítással és CO2 mentes energia termeléssel kapcsolatos fejlesztéseket, tanulmányokat és termékeket mutat be.</p><p>

recycling.thumbnail 

Az idei Hanover-i Trade Show-n a Sharp Electronics az energia megtakarítással és CO2 mentes energia termeléssel kapcsolatos fejlesztéseket, tanulmányokat és termékeket mutat be.

recycling.thumbnail 

Az idei Hanover-i Trade Show-n a Sharp Electronics az energia megtakarítással és CO2 mentes energia termeléssel kapcsolatos fejlesztéseket, tanulmányokat és termékeket mutat be.

 A 27 csarnok A30-as standján több mint 200 négyzetméteren a Sharp, Japán az idei év vendégországának partnereként szemlélteti vezető szerepét, mint környezettudatos vállalat. Központi szerepet kapnak azok a technológiák, melyek célja a környezetbarát termékek előállítása és megújuló energiák termelése.Környezetbarát város, irodaépület, ház és gyártás:ezekhez mutatja be az LCD és napelem technológia vezető gyártója egyedi jövő orientált energia megoldásait.

A cég elkötelezettje a környezettudatos jövőnek, és új energia takarékos termékeivel, napelemeivel és intelligens gyártó megoldásaival aktívan hozzájárul a széndioxid kibocsátás globális csökkentéséhez.A Sharp számára egyforma kihívást jelent az élethez szükséges környezet megóvása,kiváló minőségű gyártása, a cég profitabilitása és a társadalmi felelősség vállalás. Az elektronika vállalatot és globális környezetvédelmi stratégiáját a fenntartható koncepciók és tevékenység jellemzi.

Jól példázzák ezt a speciálisan kifejlesztett "Sharp Zöld Termék Irányvonalak", melyek garantálják a környezetvédelmi szempontból releváns termék jellemzők folyamatos javítását. A környezetvédelmi menedzsment rendszer biztosítja világszerte a környezet következetesen magas szintű védelmét, és majdnem minden üzletágának összes gyártóegységében alkalmazzák.

A Sharp társadalmi felelősség vállalása és környezetvédelmi tevékenysége központi része a vállalat tevékenységének minden területén, szem előtt tartva a jövőt.A Sharp technológiái viszonyítási alapot teremtenekAz elmúlt években számos Sharp LCD televízió szerzett „ökológiai nevet" magának. 2005-ben egy Sharp televízió volt az első síkképernyős TV, amely elnyerte az EU eco-címkét, amely az Európai Bizottság speciális környezetvédelmi elismerése.

Mára több mint 40 Sharp LCD TV viseli büszkén ezt a címkét.Új LCD technológiájával a Sharp nem csak kiváló képminőséget és szupervékony kialakítást ér el, hanem lenyűgöző környezetvédelmi teljesítményt is, melyekkel célja a „jövő LCD TV-jének elérése". A jelenlegi LCD TV prototípus a Sharp egyedülálló LCD technológiáját egyesíti utolérhetetlen teljesítménnyel:mindössze 20mm vastag, kontraszt aránya 100,000:1, és egy 52"-es TV esetében éves energia felhasználása csupán 140kWh.

A fotovoltaikus modulok területén 50 éves tapasztalattal rendelkező Sharp, a napelem innováció és technológia vezetőjeA cég már 1959-ben megkezdte a fotovoltaikus modulok kutatás&fejlesztését, és 1963-ban elkezdte a napelemek tömeggyártását. A Sharp napelemeket először 1966-ban alkalmazták japán világítótornyokon, majd ezt követően 1976-ban műholdakon.

Napjainkig a cég összesen 2 gigawatt összkapacitású napelemet gyártott le, és világszerte minden negyedik napelemet a Sharp állítja elő. A napelemek iránti kereslet világszerte gyorsan nő. A Sharp már fél évszázaddal ezelőtt felismerte a napenergiában rejlő potenciált, és ma az egyik legfontosabb tényezőnek tekinti a minimális széndioxid kibocsátást produkáló társadalom kialakításában. A Sharp hajtóerőként működik a fotovoltaikus modulok intenzív alkalmazásában.

A Sharp környezetbarát város koncepciója napelemek különböző alkalmazására épül: háztetők és épület homlokzatok teljes lefedése, energia ellátás fényforrásokhoz. A Sharp koncepciójában a napenergia a jövő városának integrált energiaforrásává válik.Az energiatakarékos háztartási eszközök minimalizálják az energia felhasználást, miközben az elektromos áramot megújuló energiák segítségével állítják elő.Termelés harmóniában a természettelA legmodernebb gyártóüzemek fejlesztése és felépítése kiemelt része a Sharp környezetvédelmi stratégiájának. Ezek a gyárak minimalizálják a környezet szennyezését és harmóniában működnek vele. Az LCD TV gyártás a Kameyama-i gyárban kiváló példa erre.

Itt a szükséges energia egyharmadát környezetbarát technológiák kombinációjával állítják elő. A rendszer természetes gázra épül tüzelőanyag cellákkal, és a világ egyik legnagyobb fotovoltaikus üzemével. Így a gyár széndioxid kibocsátása nagymértékben lecsökken.A 21-ik század új ipari komplexuma Sakai-ban kezdi meg működését 2010-ben. Itt először a világon gyártják együtt az LCD paneleket a napelemekkel. Ez lehetővé teszi a Sharp számára az ipari komplexum szinergiáinak hasznosítását, és a felesleges szállítások elkerülését. A környezetvédelmi innovációk tekintetében a Sakai gyár túlszárnyalja Kameyama II-t.

About Post Author

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

1973-2022 WebshopCompany Ltd. Uk Copyright © All rights reserved. Powered by WebshopCompany Ltd.