2023.május.29. hétfő.

EUROASTRA – az Internet Magazin

Független válaszkeresők és oknyomozók írásai

A Symantec a harmadik pénzügyi negyedévben minden fő pénzügyi mérőszámában várakozáson felül teljesített

7 perc olvasás
<span class="inline left"><a href="/node/5301"><img class="image thumbnail" src="/files/images/symantec_0.jpg" border="0" alt="www.symantec.hu" title="www.symantec.hu" width="96" height="39" /></a><span style="width: 94px" class="caption"><strong><a href="http://www.symantec.hu/">www.symantec.hu</a> </strong></span></span>  <p>A Symantec Corp. (Nasdaq: SYMC) közzétette a 2009. január 2-án véget ért 2009. pénzügyi év harmadik negyedévének eredményét. A Symantec stabil üzleti eredményről számol be a harmadik pénzügyi negyedévben.A negyedév GAAP szerinti bevétele 1,51 milliárd dollár, a nem a GAAP szerint számított forgalom 1,54 milliárd dollár volt. A Symantec a harmadik pénzügyi negyedévben minden fő pénzügyi mérőszámában várakozáson felül teljesített.</p><p>

www.symantec.huwww.symantec.hu  

A Symantec Corp. (Nasdaq: SYMC) közzétette a 2009. január 2-án véget ért 2009. pénzügyi év harmadik negyedévének eredményét. A Symantec stabil üzleti eredményről számol be a harmadik pénzügyi negyedévben.A negyedév GAAP szerinti bevétele 1,51 milliárd dollár, a nem a GAAP szerint számított forgalom 1,54 milliárd dollár volt. A Symantec a harmadik pénzügyi negyedévben minden fő pénzügyi mérőszámában várakozáson felül teljesített.

www.symantec.huwww.symantec.hu  

A Symantec Corp. (Nasdaq: SYMC) közzétette a 2009. január 2-án véget ért 2009. pénzügyi év harmadik negyedévének eredményét. A Symantec stabil üzleti eredményről számol be a harmadik pénzügyi negyedévben.A negyedév GAAP szerinti bevétele 1,51 milliárd dollár, a nem a GAAP szerint számított forgalom 1,54 milliárd dollár volt. A Symantec a harmadik pénzügyi negyedévben minden fő pénzügyi mérőszámában várakozáson felül teljesített.

A negyedév eredményei

GAAP (Generally Accepted Accounting Principles = általánosan elfogadott könyvelési alapelvek) szerinti eredmény: a harmadik pénzügyi negyedév GAAP szerinti nettó vesztesége 6,81 milliárd dollár volt, az előző év azonos negyedévének 132 millió dolláros nettó nyereségével szemben. A GAAP szerinti hígított veszteség részvényenként 8,23 dollár. Az előző év azonos negyedévében a hígított nyereség 0,15 dollár volt.

A 2009. pénzügyi év harmadik negyedévi GAAP szerinti nettó vesztesége tartalmazza a körülbelül hétmilliárd dolláros, nem készpénzként értett vevőkör-csökkenési költséget. Különböző tényezők, így a jelenlegi gazdasági helyzet és a piac tőkeerejének csökkenése alapján arra a cég arra a következtetésre jutott, hogy ez elegendő jelzés ahhoz, hogy belső elemzés alá vesse e folyamatot. Még nem ért ezen elemzés a végére, a Symantec várhatóan a 2009. pénzügyi év negyedik negyedéve során fejezi be. Az elemzés elkészültével elképzelhető, hogy a tétel módosulni fog.

A GAAP szerinti később esedékes bevétel a negyedév végén 2,92 milliárd dollár, ez egy évvel korábban 2,88 milliárd dollár volt. A harmadik negyedévi működési tevékenység készpénzforgalma 402 millió dollár, ez az előző év azonos negyedévében 462 millió dollár volt.

A nem GAAP szerinti eredmény: A nem GAAP szerinti nettó bevétel a 2009. pénzügyi év harmadik negyedévében 350 millió dollár volt, az előző év azonos negyedévének 292 millió dollárjához képest 20 százalékkal több. A nem GAAP szerinti hígított nyereség részvényenként 0,42 dollár. Az előző év azonos negyedévének 0,33 dollárjához képest 27 százalékos a növekedés.

A nem GAAP szerinti később esedékes bevétel 2,96 milliárd dollár, ez 2 százalékkal több a 2008. pénzügyi év harmadik negyedévének végi 2,90 milliárd dollárnál.

A GAAP és nem GAAP szerinti eredményeink összevetéséhez lásd a mellékelt tömörített, összevont pénzügyi mérleget.

A 2009. pénzügyi év harmadik negyedéve alatt 200 millió dollár értékben 16,1 millió részvényt vásároltunk vissza. Az igazgatótanács által jelenleg engedélyezett részvény-visszavásárlási program még 400 millió dollárnyi visszavásárlást tesz lehetővé.

„Két alapvető oka van, hogy a világgazdaság visszaesése ellenére a vártnál nagyobb a bevételünk. Egyrészt a hatékony értékesítés, másrészt az, hogy a csapatunk sikeresen ki tudta hangsúlyozni: a megoldásainkra fordított pénz gyorsan megtérül – magyarázta Enrique Salem, a Symantec ügyvezető vezérigazgatója. „A nem GAAP szerint számított nyereségünk immár hetedik negyedéve folyamatosan két számjegyű" – tette hozzá Enrique Salem. „Ezt a nagybetűs bevétel-növekedés, a részvényeink folyamatban levő visszavásárlása és kiadásaink szoros kezelése együttesen tette lehetővé. Jó helyzetben vagyunk ahhoz, hogy sikereinket tovább folytassuk és még erősebb cégként lábaljunk ki a gazdasági visszaesés időszakából."

Az üzletágankénti és földrajzi hely szerinti megoszlás

A Symantec tár- és szerverkezelési üzletága a negyedév során a nem GAAP szerinti teljes bevétel 37 százalékát hozta, és a múlt év azonos időszakához képest 1 százalékkal nőtt. A fogyasztói üzletág hozta a nem GAAP szerinti teljes bevétel 29 százalékát, éves növekedése 2 százalék. A védelmi és megfelelőségi üzletág a nem GAAP szerint számított, teljes bevétel 26 százalékát teszi ki, az éves csökkenése 5 százalék. A szolgáltatásokból eredt a nem GAAP szerint számított bevétel 8 százaléka, az éves növekedés itt 20 százalék.

A külföldről származó, nem GAAP szerint számított bevételek a 2009. pénzügyi év harmadik negyedévében az összes bevétel 50 százalékát tették ki, a múlt év azonos negyedévéhez képest 5 százalékkal csökkentek. Az európai, a közel-keleti és az afrikai területről származott a negyedév nem GAAP szerinti összes bevételének 31 százaléka, itt 9 százalékos volt a csökkenés. Ázsia csendes-óceáni térsége és Japán eredménye 1 százalékos éves növekedéssel a teljes bevétel 14 százalékát tette ki. Az amerikai kontinensen (azaz az Egyesült Államokban, Latin-Amerikában és Kanadában) a múlt év azonos időszakához képest 7 százalékos volt a növekedés. Az összes, nem GAAP szerint számított bevétel 55 százaléka származott innen.

A valuták hatása

A nem a GAAP-szerinti bevételre a külföldi pénznemek mozgása az előző évre vetítve negatívan hatott, ez körülbelül 4 százalékpontot jelentett, a nem a GAAP szerint számított, később esedékes bevétel éves szinten körülbelül 2 százalékpontot esett vissza. A külföldi pénznemek mozgása éves szinten az EMEA-térségben körülbelül 10 százalékponttal, az Ázsia-Csendes-óceán-Japán térségben körülbelül 2 százalékponttal csökkentette a nem GAAP szerinti bevételeket.

A negyedév kiemelkedő eseményei

A Symantec világszerte 448, egyenként 300 ezer dollárt meghaladó értékű szerződét kötött. Ezek közül 104 értéke az egymillió dollárt is meghaladta. A 2009. pénzügyi év harmadik negyedévében a nagy üzletkötések 84 százaléka több termékről szól.

A Symantec többek között az alábbi ügyfelekkel kötött új vagy kibővített szerződést: a Continental Airlines, az Egyesült Államok negyedik legnagyobb légitársasága, amely több mint 300 helyre repül, az amerikai és kanadai piacra hangszer és audiovizuális termékeket szállító Yamaha Corporation of America, a Japan Tobacco, a világ egyik vezető dohánygyártója, a Mexikóban céges és üzleti banki szolgáltatásokat nyújtó, valamint a nagy értékben befektető magánszemélyeket kiszolgáló IXE Banco, Argentína több mint 15 millió ügyféllel rendelkező, vezető mobilszolgáltatója, a Telefonica Moviles Argentina S.A., a Canadian Tire Corporation, autó-felszerelést, szolgáltatást, üzemanyagot és pénzügyi szolgáltatást nyújtó kanadai kereskedelmi cég, valamint az SK Telecom, Korea vezető információkommunikációs cége.

A 2009. pénzügyi év negyedik negyedévére vonatkozó előrejelzés

Az előrejelzés a jelenlegi átlagosan 1,50 dolláros Euró-árfolyammal, illetve a tavaly márciusban véget ért negyedév 1,58 dollárosával szemben 1,32 dolláros Euró-árfolyammal számol a 2009 márciusával záruló negyedévre.

A 2009. pénzügyi év 2009. április 3-án záruló negyedik negyedévére a GAAP szerinti bevétel 1,475 milliárd és 1,525 milliárd dollár között várható. A GAAP szerinti részvényenkénti hígított nyereség 0,12 és 0,14 dollár között lehet. A GAAP szerinti, később esedékes bevétel 2,972 milliárd és 3,072 milliárd dollár közé eshet.

A negyedév nem GAAP szerinti bevétele 1,49 és 1,54 milliárd dollár közé becsülhető. A nem GAAP szerinti részvényenkénti hígított nyereség 0,33 és 0,35 dollár között várható. A nem GAAP szerinti később esedékes bevétel 3 milliárd és 3,1 milliárd dollár között várható.

EZ IS ÉRDEKELHETI

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

1973-2023 WebshopCompany Ltd. Uk Copyright © All rights reserved. Powered by WebshopCompany Ltd.