2022.augusztus.10. szerda.

EuroAstra Internet magazin

Független válaszkeresők és oknyomozók írásai

Lakástulajdonosok és hitellel rendelkező családok vagyona veszélyeztetett helyzetben?

3 perc olvasás
<span class="inline left"><a href="/node/22638"><img class="image thumbnail" src="/files/images/kepi.thumbnail.jpg" border="0" width="100" height="75" /></a></span>Neves egészségügyi szakemberek prognosztizálják,hogy a bedőlt hitellel,végrehajtással fenyegetett családokban az egészségromlás fokozódik! Intézkedéseket vár Gyurcsány Ferenc Miniszterelnöktől a lakás és ingatlantulajdonosok védelmébe a Lakástulajdonosok Országos Érdekvédelmi Szervezete.<br /><td valign="top"> </td>  

kepi.thumbnailNeves egészségügyi szakemberek prognosztizálják,hogy a bedőlt hitellel,végrehajtással fenyegetett családokban az egészségromlás fokozódik! Intézkedéseket vár Gyurcsány Ferenc Miniszterelnöktől a lakás és ingatlantulajdonosok védelmébe a Lakástulajdonosok Országos Érdekvédelmi Szervezete.

 

  

kepi.thumbnailNeves egészségügyi szakemberek prognosztizálják,hogy a bedőlt hitellel,végrehajtással fenyegetett családokban az egészségromlás fokozódik! Intézkedéseket vár Gyurcsány Ferenc Miniszterelnöktől a lakás és ingatlantulajdonosok védelmébe a Lakástulajdonosok Országos Érdekvédelmi Szervezete.

 

   
    
Mára a szakemberek a televíziócsatornákon keresztül elismerik, hogy a munkanélküliség, a vagyoni fenyegetettség (különösen végrehajtás,adósság,árverés tb.) bomlasztja a lakás és háztulajdonosok családjait, roppant módon megnöveli a rákbetegségek és általános egészségi állapot romlásának kockázatát.

Ez összességében igen jelentős egészségügyi és szociális kiadás növekedést eredményez az ország költségvetésének.

Gyurcsány Ferenc miniszterelnökhöz és a parlament gazdasági bizottságához fordult Országbíró Zoltán(FIDESZ) vezető parlamenti lobbi szakember közreműködésével több civilszervezet, mert észlelték,hogy éppen az érintettek, az adóssággal küzdő lakás és ingatlantulajdonosok képviselete nem valósul meg a lakástulajdonosokról hozandó tervezett testületi döntésekben, az azokat meghozó testületekben.

A döntések egy komplex csomagot kell,hogy alkossanak – mivel féloldalasan kezelt válságjelenségek csak mélyítik a lakás és ingatlantulajdonosok hátrányait és kárait.

A Lakástulajdonosok Országos Érdekvédelmi Szervezete pártok összefogását tapasztalja és sürgeti a kormány és parlament bizottság döntéseinek előkészítésében,szakmai-társadalmi együttműködését biztosítja a parlamenti bizottság és más testületek részére.

A döntéscsomagban – Országbíró Zoltán álláspontja szerint – minden lakástulajdonosi csoport részére mozgásteret szükséges biztosítani. A lánchíd rádióban ismertette,hogy a lakossági tapasztalatok szerint a devizahitel törlesztések néha száz százalékkal magasabbak, mint hitel vállalásakor.

Egyes gazdasági elemzők százezerre is becsülik a tartós válság esetén bedőlő ingatlanhitelesek táborát. Nagy tömegben bedőlő hitelek a lakás és ingatlantulajdonosok vagyonvesztését eredményezi, az ingatlanpiac árainak visszaesése miatt, miközben a devizahitelek miatti pénzintézeti követelések egy nőnek, elviselhetetlenné válnak a bérből és fizetésből, vagy mikrovállalkozásból élők számára.

Minden magyar állampolgár érdeke – pártállástól függetlenül-, hogy a politika-gazdasági lobbi rövid időn belül együttműködésre találjon a politikai döntéshozókkal.  A döntéshozók politikai alkalmasságát a társadalommal való jó kooperáció minősíti,ez működő demokráciákban a választások idején visszahat választóra és politikusra egyaránt.

Több tízezer megnyomorodott család helyett több fokozatú megoldás kell,hogy megszülessen az ingatlanárverezések megelőzésére, a lakástulajdonosok védelmére!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

1973-2022 WebshopCompany Ltd. Uk Copyright © All rights reserved. Powered by WebshopCompany Ltd.