2022.október.03. hétfő.

EuroAstra Internet magazin

Független válaszkeresők és oknyomozók írásai

A Symantec a tároló szoftverek piacvezetője és vezet az adatvédelem és a fájlrendszer-szoftverek terén is

4 perc olvasás
 <span class="inline left"><a href="/node/3821"><img class="image thumbnail" src="/files/images/symantec.thumbnail.jpg" border="0" width="100" height="100" /></a></span> <p>Fölényesen vezet a Symantec az adatvédelmi, a tárinfrastruktúra- és a fájlrendszer-szoftverek kategóriájában az IDC társzoftver-figyelője szerint. A Symantec teljes társzoftverpiaci részesedése csaknem  harmadával nőtt az előző negyedévhez képest, ez közel a kétszerese a teljes társzoftverpiac növekedésének. A nagyobb növekedés a Symantec  újító megoldásainak, a NetBackup, a Backup Exec és a Storage Foundation iránti nagy keresletnek köszönhető. </p><p>

 symantec.thumbnail

Fölényesen vezet a Symantec az adatvédelmi, a tárinfrastruktúra- és a fájlrendszer-szoftverek kategóriájában az IDC társzoftver-figyelője szerint. A Symantec teljes társzoftverpiaci részesedése csaknem  harmadával nőtt az előző negyedévhez képest, ez közel a kétszerese a teljes társzoftverpiac növekedésének. A nagyobb növekedés a Symantec  újító megoldásainak, a NetBackup, a Backup Exec és a Storage Foundation iránti nagy keresletnek köszönhető.

 symantec.thumbnail

Fölényesen vezet a Symantec az adatvédelmi, a tárinfrastruktúra- és a fájlrendszer-szoftverek kategóriájában az IDC társzoftver-figyelője szerint. A Symantec teljes társzoftverpiaci részesedése csaknem  harmadával nőtt az előző negyedévhez képest, ez közel a kétszerese a teljes társzoftverpiac növekedésének. A nagyobb növekedés a Symantec  újító megoldásainak, a NetBackup, a Backup Exec és a Storage Foundation iránti nagy keresletnek köszönhető.

A Symantec Corp. (Nasdaq: SYMC) bejelentette, hogy az IDC negyedéves társzoftver figyelője[1] szerint 2008 második negyedévében az adatvédelmi, a tárinfrastruktúra- és a fájlrendszerszoftverek kategóriájában fölényesen vezet.

„A társzoftverek terén azért vagyunk erősek, mert a Symantec stratégiája az adatközpontok legtöbb nyomasztó problémáját megoldó, valóban független szoftvert kínál" – hangsúlyozta Teasdale Harold, a Symantec Hungary területi igazgatója. „A nemzetközi jelentés adatai is ezt támasztják alá: a Symantec vegyes társzoftvereivel az ügyfeleink jobban védhetik és kezelhetik adataikat. „A Symantecnek itthon sincs oka szégyenkezni, stabilan az első három piacvezető cég között szerepel Magyarországon" – tette hozzá Teasdale Harold.

A Symantec új generációjú adatvédelmi megoldásai vezetik a társzoftverek piacát

Az IDC szerint a Symantec hozzá legközelebb álló versenytársáénál közel háromszor nagyobb, 35,2 százalékos piaci részesedésével világviszonylatban megőrizte vezető helyét az adatvédelmi és adathelyreállító szoftverek terén. A NetBackup és a Backup Exec termékcsaládok 22,8 százalékos növekedésükkel a teljes piacot megelőzve adják a lendületet a Symantec éves növekedéséhez. „Az itthoni adatok is a nemzetközi eredményeket tükrözik: a Symantec az adatvédelmi és adathelyreállító szoftverek piacán megőrizte vezető helyét Magyarországon is" – hangsúlyozta Teasdale Harold.

Ezt a növekedést a Symantec legteljesebb vállalati védelmet nyújtó, a lemezes mentést széles körben biztosító és piacvezető helyreállító képességekkel bíró, új generációs eljárásokat integráló adatvédelmi megoldásai iránti nagy igény váltotta ki.

Az adatvédelem terén betöltött vezető szerep a Backup Exec termékcsalád legújabb változatának és a Windows Server 2008 környezethez készített terméknek is köszönhető. A Backup Exec új változatával egyetlen, egyszerűsített megoldással, könnyen védhetők a fizikai és virtuális környezetben az adatok és a rendszerek. A Vision felhasználói konferencián a Symantec emellett egy sor, a NetBackup platformra történő termékfrissítéssel bejelentette a cég új generációs adatvédelmi stratégiáját, amely tovább növeli piacvezető szerepét az adategyszeresítő és virtualizáló megoldások terén.

Az újító tárkezelő megoldások hozzájárulnak a vezető szerephez

A fájlrendszerek kategóriájában a Symantec 50,9 százalékos részesedésével a piac több mint felét tudhatja magáénak. Az IDC szerint a cég a tárinfrastruktúra-szoftver kategóriában éves 20,2 százalékos növekedésével túlszárnyalta a piaci növekedési ütemét, így 28,7 százalékos piaci részesedésével a Symantec vezető helyre került.

A Veritas Storage Foundation termékcsalád újításai is hozzájárultak a tárkezelés terén elért vezető pozícióhoz. A Symantec idén júniusban jelentette be a Veritas Virtual Infrastructure-t, a virtuális szerverkörnyezet fejlett tárolási lehetőségét elsőként biztosító, a tárolást nagyméretű, x86 alapú üzemi környezetben hatékonyan kezelő megoldását. A Veritas Storage Foundation és a Veritas Cluster Server for Windows legújabb változatának márciusi bejelentésével a Symantec előmozdította a Windows platform támogatását. Az IDC jelentése a teljes társzoftverpiac számos kategóriáját követi, így az adatvédelmi és adathelyreállító szoftverekét, a tárinfrastruktúráét, a fájlrendszerekét, a tárvezérlő szoftverekét, az archiváló szoftverekét, a tármásoló szoftverekét és a táreszközök kezeléséét.


[1] Forrás: IDC Worldwide Quarterly Storage Software Tracker, Q2 2008

About Post Author

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

1973-2022 WebshopCompany Ltd. Uk Copyright © All rights reserved. Powered by WebshopCompany Ltd.