Ausztria legdélibb tartománya Karintia, ahol napsütéses órák száma a legmagasabb, évente több mint kétezer. A táj a hegyek és tavak egyedülálló ötvözete, a legmelegebb vízű, fürdésre is alkalmas tavak és a legszebb alpesi hegycsúcsok várják az idelátogatókat. Méltán nevezik hát Karintiát az „ezer tó országának" – 1270 ivóvíz minőségű tó található itt, amelyből 200 fürdésre is alkalmas. Ausztria déli tartományának ajánlata éppoly sokrétű és színes mint maga a táj. Egész évben számtalan kikapcsolódási lehetőséget kínál a vidék a szabadságot ott töltőknek, a túrázóknak, kerékpárosoknak, golfozóknak és lovasoknak is. Karintia Ausztria első számú családi üdülőhelye, itt található Európa első baby-faluja is.

 

Ausztria legdélibb tartománya Karintia, ahol napsütéses órák száma a legmagasabb, évente több mint kétezer. A táj a hegyek és tavak egyedülálló ötvözete, a legmelegebb vízű, fürdésre is alkalmas tavak és a legszebb alpesi hegycsúcsok várják az idelátogatókat. Méltán nevezik hát Karintiát az „ezer tó országának" – 1270 ivóvíz minőségű tó található itt, amelyből 200 fürdésre is alkalmas. Ausztria déli tartományának ajánlata éppoly sokrétű és színes mint maga a táj. Egész évben számtalan kikapcsolódási lehetőséget kínál a vidék a szabadságot ott töltőknek, a túrázóknak, kerékpárosoknak, golfozóknak és lovasoknak is. Karintia Ausztria első számú családi üdülőhelye, itt található Európa első baby-faluja is.

A Nockberge hegyei között, 1087 m magasságban fekvő Bad Kleinkirchheim téli-nyári üdülőparadicsom – Ausztria legkedveltebb idegenforgalmi helyei közé tartozik eleganciája, termál-, és élményfürdői, kiváló sípályái révén. A település élenjáró az alpesi wellness tekintetében. Az üdülőközpont szívét két termálfürdő képezi, a Sankt Kathrein és a Römerbad gyógyhatású vizeikkel.

A pezsdítő magaslati klímában a csípős hegyi levegőn a túrázás élménye új értelmet nyer. Az 1000 és 2500 méter közötti tengerszint feletti magasságban fekvő, összesen 1000 kilométer hosszú kijelölt és kiválóan karbantartott túraútvonal nemcsak elragadó helyekre és családias hangulatú vendéglőkhöz, de sokak számára a belső egyensúly megtalálásához is vezet. Bad Kleinkirchheim ajánlatai között természetesen megtalálható az elmaradhatatlan hegyi kerékpározás is, a Nockberge régió dombos vidéke 43 kiválóan karbantartott kerékpáros túraútvonalat rejt. Az Alpok lenyűgöző vidékének 18 lyukú „Kaiserberg" golfpályája többek között Karintia sílegendájának, Franz Klammernek kedvenc pályája.

Bad Kleinkirchheimben találhatók Karintia leghosszabb sípályái, s mint síparadicsom 102 kilométernyi karbantartott sípályával, modern síliftekkel rendelkezik.

A Bad Kleinkirchheimbe érkező látogatót „egy darabka harmónia" várja a családi vállalkozásban vezetett Harmony's szállodákban, amelyet tíz ével ezelőtt három ott élő család alapított. A „Kirchheimerhof", a „Kärntnerhof" és a „Prägant" szálloda 4 csillagos szállodatrió mottója: „Szabadság, egész évben harmóniában! Vendégeinknek szinte már szenvedélyesen kívánjuk közvetíteni a harmónia életérzését". A WellHarmony filozófia alapján a szállodák vendégeit változatos, színes világba kalauzolják, ahol nap mint nap megtapasztalhatják a harmónia életérzését, hiszen a szállodák a test, a szellem és a lélek ápolását tekintik fő feladatuknak. A vendégeknek nyújtott sajátos többletszolgáltatás abban nyílvánul meg, hogy a vendég az általa választott hotelban tartózkodása idején mindhárom tagszálloda szolgáltatásait ingyenesen veheti igénybe és így naponta megtapasztalhatja többek között a wellness programok nyújtotta élvezeteket is.

Az üdülés fénypontját a 2500 nm alapterületű „SonnenReich Wellness és Spa" (Napbirodalom) részleg használata jelenti a Kirchheimerhof hotelban. A vendégek felüdüléséről a különböző tematikus szaunák, gőzfürdő, uszoda, fűtött vízű szabadtéri medence, továbbá pezsgőfürdő, panorámás pihenőrészleg és gyermekszauna, illetve a kezelések nagyszerűségéről a „Care-Center Teams" kiváló munkatársai gondoskodnak.

A WellHarmony filozófia fontos eleme a kulináris élvezetek biztosítása. A főszakács és csapata a regionális és nemzetközi konyha változatos, büfé jellegű kreációival és választható menüivel kényeztetik a vendégeket.

A „különlegesen lakni" elv is fontos szerepet játszik a WellHarmony filozófiában. A Hotel Prägant tematikusan berendezett Vénusz, Hold, Föld és Nap szobái, az „elemek kommunikációs szobája" illetve az „elemek kertjében" töltött séta valódi kényeztetés a testnek és a léleknek. A Kärntnerhof szálloda kékszínű házi kabalája, Oscar nyuszi a kicsik és nagyok kedvence, – aki elkalauzolja a látogatót egy „fantasztikus utazáson keresztül" a családi élményvilágba, egészen az álmok birodalmáig, az Oscar családi apartmanokba.

A kényeztető hotelszolgáltatásokat természetesen gazdag programajánlatok egészítik ki:  túrázás, golfozás, hangulatos esti rendezvények helyi menedékházakban, a hetente változó „Harmony Highlights" (reggeli és esti séták, kulináris séták, ünnepi rendezvények, vagy szakember által vezetett borkóstoló).

A Harmony's szállodák kialakításának és szolgáltatásainak egységes minősége mellett minden egyes szálloda valami különlegeset, sajátosat is kínál a vendégeknek.

A HARMONY'S – HOTEL KIRCHHEIMERHOF „Az élvezetek kedvelőinek szállodája kilátással Bad Kleinkirchheimre". A szálloda különlegessége a Wellness és a Beauty. A szálloda ideális hely az aktív és élményteli szabadságot keresőknek. Új szolgáltatása a „Harmony SonnenReich" wellness birodalom, ahol egész nap bőségesen nyílik lehetőség a test, a szellem és a lélek kényeztetésére. A meleg, a víz hatása, a levegő, az illatok és harmónia teljes egészében érezhető itt. „Jól érezni magunkat, szépnek és kiegyensúlyozottnak lenni" – ez a Harmony SonnenReich wellness világa, ahol a vendég az alpesi wellnesst minden porcikájában érezheti.

A SonnenReich wellness-részleg új, exkluzív szolgáltatása a „Speick Wellness", melyhez az Alpokban található védett apró macskagyökeret használják fel. Ez a kis növény Európában csak a Nockberge Nemzeti Parkban lelhető fel, 1936 óta védett növényként regisztrált. Kizárólag a Harmony's hotelek kínálhatják az ún. Speick kényeztető kezeléseket, a teljes testmasszázstól a homloköntésig, továbbá gyermekeknek és teenagereknek a speciális masszázst.

Újdonság a cirbolyafenyő és gránát elemeinek felhasználásával való szobakialakítás. A cirbolyafenyő jó hatással van a vérkeringésre, segíti a nyugodt alvást. A gránát nemeskő pedig a szeretet és a szenvedélyesség köve.

A HARMONY'S – HOTEL KÄRNTNERHOF a „Családi élményvilág sokszínű kínálattal". A szálloda különlegessége: család és élmény. A hotel szórakozást és játékot kínál kicsiknek és nagyoknak egyaránt az Oscar-élményvilágban és az új, modern berendezésű Oscar családi apartmanokban. A „Family Austria" szövetséghez tartozó hotel létesítményeinek kialakításakor mindenekelőtt a gyermekes családok igényeit tartotta szem előtt. Hét korszerű „Oscar családi lakosztály"-ban 2 szinten, 60 nm területen végtelen szabad tér áll a nemzedékek rendelkezésére.

Az „Oscar" gyermek-élményvilág 300 nm felületű kaland-játszótér kicsiknek, tinédzsereknek és akár felnőtteknek is. Sivatagi homok-játszótér, lovagvár, boszorkánykonyha, éjszakázás heti egy alkalommal a kalózhajón, mindennap kalózvacsora, mozi, „Fantasy" tinédzserszoba playstationnel, darts, asztali foci és zenélődoboz, ping-pong és biliárd várja a kalandra vágyókat. A szabadban homokozó, játszótér csúszdákkal és hintákkal, „Oscar klubház".

Újdonság az egészséges családi üdülés a „Freddy Fit" program keretén belül, sok sporttal, élménnyel, vidámsággal. A szálloda a „Mountainbike-Holiday" szállodacsoportosulás új tagja.

A HARMONY'S – HOTEL PRÄGANT „Kis szálloda nagy egyéniségeknek". A szálloda különlegessége a négy természeti elemre épülő szabadság. Különleges környezet, különleges élvezetek, különleges élmények! A hotel központi helyen, a Römerbad fürdővel szemben található. Különlegessége a tematikus szobák, melyeket a „Föld", a „Hold", a „Vénusz" és a „Nap", a négy természeti elem alapján rendeztek be. Itt egyébként szinte minden szolgáltatást a természeti elemek határoznak meg. Ilyenek a négy természeti elem alapján kialakított, jóleső energiát közvetítő testkezelések vagy a „természeti elemek kommunikációja" elnevezésű különleges helység, amely garantálja a feltöltődést. Esténként kiváló, szabadon választható menü a négy természeti elemnek megfelelően elkészített fogásokkal, saláta-, vagy előétel-büfé várja a vendégeket, természetesen gondolva a vegetáriánusokra is. Újdonság, hogy  a szálloda már a „new life hotels" tagja: szabadság kismamák számára.

A Harmony's szállodák ajándéka vendégeiknek különlegesen értékes: amit a vendégek már megérkezésükkor megkapnak – ez a Kärnten Card (Karintia Kártya, értéke 34 euro), amely több mint száz kirándulási célpont (pl. hegyi vasút, hajózási társaságok, vagy múzeum látogatásakor tetszőlegesen használható fel április végétől október végéig).

-Sz.A.-

A 2008. október végi ünnepnapokra külön ajánlattal várja  a Harmony's leendő magyar vendégeit! Üdülés a karintiai Nockberge hegyekben – családostul vagy kettesben!

1. ajánlat: Kényeztetés a Kirchheimerhof szállodában

Tartalma: 4 éjszaka az újonnan kalakított cirbolyafenyő vagy gránát szobában, félpanzió, üdvözlőital, „Speick" masszázs (25 perc), részvétel a Harmony's aktív heti programjaiban, a wellnessrészleg használata, Harmony's ajándék – a Karintia Kártya október 26-áig.

Ár: € 308,-/fő

2. ajánlat: Határtalan családi élmények kicsiknek és nagyoknak 

Tartalma: 5 nap/4 éjszaka (vasárnaptól-csütörtökig) vagy 4 nap/3 éjszaka (csütörtöktől-vasárnapig) kényelmes családi szobában félpanzióval, vándorlás, kulináris élmények, a Spa részleg élvezete, a Harmony's ajándéka – Karintia Kártya. Két gyermek elhelyezése a szülők szobájában 10 éves korig ingyenes!

Ár: € 564,- 2 felnőtt részére.

Végül egy különleges tipp: 2008. október 26-án „Franz Klammer" túranap!

Az ajánlatok érvényesek: október 19. és 26. között.

Foglalás: Hotel Kirchheimerhof +43/ 4240/278 vagy kiho@hhbkk.at

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük