2022.05.18.

EuroAstra Internet magazin

Független válaszkeresők és oknyomozók írásai

A szívbeteg gyermekek is építhetik a LEGO tornyot

3 min read
<!--[if gte mso 9]><xml> Normal 0 21 false false false MicrosoftInternetExplorer4 </xml><![endif]--> <p><span class="inline inline-left"><a href="/node/80456"><img class="image image-preview" src="/files/images/Img_0420.preview.jpg" border="0" width="466" height="310" /></a></span>A gyermekek - miután gyorsan kibontogatták az új laptopokat - már készítették is az első rajzokat a #kockatorony applikációban, amelyekből virtuális LEGO torony épül. </p>  <p><strong>

A gyermekek – miután gyorsan kibontogatták az új laptopokat – már készítették is az első rajzokat a #kockatorony applikációban, amelyekből virtuális LEGO torony épül.

 

A gyermekek – miután gyorsan kibontogatták az új laptopokat – már készítették is az első rajzokat a #kockatorony applikációban, amelyekből virtuális LEGO torony épül.

 

Már javában folyik a világrekord magasságú LEGO torony építése a budapesti Szent István Bazilika előtti téren, azonban vannak gyerekek, akik betegségük miatt nem lehetnek részesei a gyereknapi hétvége nagyszabású rendezvénysorozatának. A Telekom, mint a világrekord kísérlet főtámogatója, rájuk gondolt, amikor laptopokat adományozott a Kórházpedagógusok Egyesületének, akikkel évek óta szoros együttműködésben van.

 

Az adományozásra a Gottsegen György Országos Kardiológiai Intézet Gyermekszív Központjában került sor, ahol évente 5-600 gyermekszív műtétre kerül sor. A Kórházpedagógusok Egyesülete többek között ezen az osztályon is fontos munkát végez annak érdekében, hogy a gyermekek betegségük ideje alatt is folytathassák tanulmányaikat, és a játékok, vagy éppen játékos applikációk segítségével minél teljesebb gyermekkort élhessenek meg.

 

A digitális technika eszközei jelentősen hozzájárulhatnak ahhoz, hogy a pedagógusok szándékai megvalósuljanak, és a gyerekek ne szakadjanak ki teljesen a társadalomból. Az internet hozzáféréssel rendelkező laptopok például nagy segítséget jelentenek abban, hogy a gyermekek kapcsolatot tarthassanak iskoláikkal, osztálytársaikkal és barátaikkal, de abban is, hogy a pedagógusok érdekesebben mutathassák be a tananyagot számukra.

 

Ez alkalommal az adományozott eszközök hozzásegítik őket ahhoz is, hogy ne maradjanak ki teljesen a gyermeknapi hétvége nagyszabású rendezvénysorozatából, a LEGO toronyépítésből. A Telekom Facebook oldalán elérhető #kockatorony applikációval a gyerekek háromdimenziós kockarajzot készíthetnek el, melyek belekerülnek a közös, virtuális LEGO toronyba, így a hétvége befejeztével akár a valós toronynál is magasabbat építhetnek fel együtt.

 

A https://www.facebook.com/TelekomHU/app_264877053697627linken elérhető applikációval már az előző héten is sokan készültek a LEGO toronyépítésre, de kiváló lehetőséget jelent ez azok számára is, akik valamilyen okból kifolyólag nem tudnak kilátogatni az építés helyszínére.

 

A következő linken az eseményről készült videó anyag is elérhető:

https://www.youtube.com/watch?v=2BmzdlGhIK4

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

EUROASTRA - Powered by WebshopCompany Ltd. uk. | Newsphere by AF themes.