Az Oracle kibővíti és optimalizálja a számítási felhőkhöz és erősen virtualizált környezetekhez készült Sun Blade rendszereit    

 

 Az Oracle kibővíti és optimalizálja a számítási felhőkhöz és erősen virtualizált környezetekhez készült Sun Blade rendszereit    

 • Az Oracle továbbra is optimalizált és integrált rendszerekkel látja el ügyfeleit a számítási felhőkhöz és erősen virtualizált környezetekhez. A vállalat ennek jegyében ma bejelentette a Sun Blade rendszerportfólió új SPARC és x86 pengékkel, valamint az ezeket támogató integrált megoldásokkal történő kibővítését.
 • A portfólió a már meglévő pengék, valamint tároló- és hálózati modulok mellett mostantól a SPARC T3-1B pengekiszolgálóval, a két kiszolgálós Sun Blade X6275 M2 modullal, az Oracle VM fürtözött pengekiszolgálóhoz tartozó referenciakonfigurációval és az Oracle WebLogic Suite csomaghoz készült optimalizált megoldással bővül.
 • Az Oracle SPARC Solaris alapú Oracle Exalogic Elastic Cloud T3-1B megoldásának részét képező továbbfejlesztett Sun Blade moduláris rendszerek kimagasló számítási sűrűséget biztosítanak alacsonyabb áramfogyasztás mellett, valamint piacvezető teljesítményt, egyszerűbb felügyeletet és kategóriaelső megbízhatósági, rendelkezésre állási és szervizelhetőségi funkciókat kínálnak a vállalati ügyfelek számára.
 • Az Oracle által kínált, rackre optimalizált kiszolgálók kiegészítését jelentő és gyorsan rendszerbe állítható Sun Blade kiszolgálómodulok gyárilag telepített Oracle Solaris, Oracle Linux és Oracle VM szoftverrel is megvásárolhatók lesznek. Az Oracle Enterprise Manager 11g megoldással az alkalmazástól a fizikai tárig terjedő infrastruktúra egyszerűen rendszerbe állítható, felügyelhető és karbantartható.
 • A Sun Blade X6275 M2-n elvégzett sebességtesztek egyértelműen bizonyítják, hogy a termék kiváló teljesítményjellemzőkkel rendelkezik a kereskedelmi forgalomban kapható különböző alkalmazások számítási felhő és erősen virtualizált környezetekben történő futtatásához. Ezek közé tartozik a Fluent teszten elért három világrekord, valamint a NAMD keretében használatos terhelés mellett megállapított 1,8-szeres ár-érték arány az IBM Power 755 megoldáshoz képest. (1)
 • Az Oracle Sun Blade rendszerei támogatják az Oracle Solaris, Oracle Linux, valamint Oracle VM szoftvereket, és olyan átfogó virtualizált környezetet biztosítanak, amely tesztelt és támogatott megoldásokat kínál az Oracle és más szoftvergyártók termékeihez. A rendszerek más gyártók x86 operációs rendszereivel és szoftvereivel való együttműködésre is hitelesítettek.

Kiváló teljesítményű, zökkenőmentes rendszerbe állítás számítási felhő és erősen virtualizált környezetekben

 • A két csomópontos Sun Blade X6275 M2 kiszolgálómodul ideális választás az erősen virtualizált környezetek és számítási felhő infrastruktúrák esetén, hiszen akár kétszeresére is növelheti a számítási sűrűséget, és alacsonyabb áramfogyasztás mellett növeli a rendszer teljesítményét.
 • Az Oracle pengerendszerei mellett döntő ügyfelek az Etherneten keresztül történő gyors adatátvitel és az Oracle hálózati megoldásaival való zökkenőmentes integráció érdekében választhatják a beágyazott 1 GbE, illetve 10 GbE hálózati lehetőségeket is.
 • Az Oracle hálózati megoldása egységes hálózat segítségével biztosít zökkenőmentes integrációt az Ethernet és InfiniBand megoldásokkal, ráadásul az Oracle által kínált egyedülálló processzorteljesítmény összetéveszthetetlen virtualizációs képességeket és kiváló alkalmazásteljesítményt nyújt.
 • A különálló 10 GbE hálózatokkal összehasonlítva az Oracle hálózati megoldása kiemelkedő teljesítményt kínál és egyszerűen kezelhető, így ideális az Oracle Solaris, Oracle Linux vagy Oracle VM szoftvereket futtató Oracle SPARC és Sun Fire x86 fürtözött rendszereken található Oracle Applications, Oracle Fusion Middleware és Oracle Database megoldások által kínált hálózati funkciók integrációjához.
 • Az Oracle VM fürtözött pengekiszolgálóhoz készült referenciakonfiguráció bizonyítottan a legjobb gyakorlat szerinti útmutatást biztosítja, amelynek segítségével a szolgáltatásként kínált számítási felhő infrastruktúrát vagy más, erősen virtualizált szoftveres infrastruktúrát választó ügyfelek akár 98 százalékkal lerövidíthetik a VM rendszerbe állítási idejét.
 • Az Oracle WebLogic Suite csomaghoz optimalizált megoldás a többféle processzort tartalmazó architektúrák támogatásának egyedülálló előnyeit egyesíti az Oracle Sun Blade 6000 moduláris rendszerrel, és a könnyebb rendszerbe állítás, rugalmasabb működés és alacsonyabb üzemeltetési költségek érdekében lehetővé teszi az alkalmazások konszolidációját. Az új Sun Blade X6275 M2 pengére való áttérésnek köszönhetően ez a megoldás akár 25 százalékkal gyorsabb válaszidővel és 20 százalékkal nagyobb teljesítménnyel rendelkezik, a korábban nyilvánosságra hozott tesztek eredményeihez képest fele akkora erőforrás-lekötés mellett.

 „Tovább folytatódik a Sun Fire x86 fürtözött rendszerek új SPARC és x86 penge- és hálózati termékekkel történő bővítése. Ezek a fejlesztések megkönnyítik a meglévő adatközpontokkal történő integrációt, és olyan, az alkalmazástól a fizikai tárig terjedő megoldásokat tesznek lehetővé, amelyek ügyfeleink számítási felhőkkel kapcsolatos legszigorúbb elvárásainak is megfelelnek" – fogalmazott John Fowler, az Oracle Systems vezérigazgató-helyettese és alelnöke.

Az Oracle Sun Fire x86 fürtözött rendszerei

Az Oracle Sun Blade kiszolgálói

Üzleti tájékoztató az Oracle VM penge referenciakonfigurációjáról

Tájékoztató az Oracle WebLogic Suite csomaghoz optimalizált megoldásáról

 (1)  IBM Power 755 négygépes fürt (16U). A fürt teljes vételára: 324 212 USD. Lásd: IBM United States Hardware Announcement 110-008, 2010. február 9., 4., 21. és 39-46. oldal. Sun Blade X6275 M2 nyolcpengés fürt (10U). A fürt teljes vételára: 193 939 USD. Az ár-érték arányra és az egy rackegységre jutó teljesítményre vonatkozó összehasonlítás alapját az f1-ATPáz molekulakísérlet eredményei jelentik. Sun Blade X6275 M2 fürt: 3568 USD/lépés/mp, 5435 lépés/mp/rackegység. IBM Power 755 fürt: 6355 USD/lépés/mp, 3189 lépés/mp/egység. Lásd: https://mail.datanet.hu/Redirect/www-03.ibm.com/systems/power/hardware/reports/system_perf.html . További információk a https://mail.datanet.hu/Redirect/www.ks.uiuc.edu/Research/namd/performance.html oldalon találhatók. A vizsgálati eredmények kelte: 2010. november 24. A FLUENT webhelyén (https://mail.datanet.hu/Redirect/www.fluent.com) található valamennyi információ szerzői joggal védett. Copyright © ANSYS Inc., 1995-2010. A vizsgálati eredmények kelte: 2010. november 24

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük