A Telekom "hello holnap!" adományozási kuratóriuma kihirdette annak a pályázatnak az eredményét, amelyet augusztusban írt ki civil szervezetek részére szemléletformáló programok megvalósításának támogatására, a "fogyatékos személyek nyílt munkaerő piaci integrációja" témakörében.

A Telekom "hello holnap!" adományozási kuratóriuma kihirdette annak a pályázatnak az eredményét, amelyet augusztusban írt ki civil szervezetek részére szemléletformáló programok megvalósításának támogatására, a "fogyatékos személyek nyílt munkaerő piaci integrációja" témakörében.

Az eredményhirdetéssel sikeresen lezárult pályázat a "hello holnap!" kezdeményezés és a Fenntarthatósági Média Klub működésének újabb jelentős eredménye.  A "hello holnap!" adományozási kuratórium és a Fenntarthatósági Média Klub tagjaiból álló zsűri alapos megfontolás után a beérkezett pályázatok elbírálása alapján a következő civil szervezetek programjainak támogatása mellett döntött:

– Down Alapítvány,
– Kerek Világ Alapítvány,
– Nem adom fel Alapítvány,
– Salva Vita Alapítvány.

A zsűri értékelése szerint a nyertes pályázatokban bemutatott programok könnyen befogadható módon és hatékonyan érik el a Telekom által kitűzött fenntarthatósági szemléletformáló célokat.

A Down Alapítvány programjának célja egy komplex szolgáltatáscsomag nyújtása középsúlyos értelmi fogyatékos személyek foglalkoztatásához. A támogatás segítségével a Down Alapítvány értelmi fogyatékos munkavállalók számára szociális segítő szolgáltatásokat biztosít, hogy ezek által a védett munkahelyek mellett lehetőségük nyíljon a nyílt munkaerőpiacon való érvényesülésre is. Ezen túlmenően az értelmi fogyatékosok számára létrehoznak egy könnyen érthető (KÉR) weblapot, amelyre a számukra fontos, munkavállalással kapcsolatos információkat töltik majd fel, és ezeket a tartalmakat folyamatosan frissítik, bővítik is.

A Kerek Világ Alapítvány a pályázaton nyert támogatás segítségével előzetes kutatások – kérdőívek, interjúk – alapján élmény alapú érzékenyítő tréninget dolgoz ki és akkreditáltat. A tréningeket sérült emberek vezetik majd.

A Nem adom fel Alapítvány egy újszerű, munkaerő piaci szolgáltatást hoz létre, a Nemadomfel foglalkoztatási tanácsadó csapatot amelyben olyan a feladatra felkészített tapasztalt szakértők kapnak helyet, akik a leghatékonyabban tudják átadni a sérült emberek foglalkoztatásával kapcsolatos ismereteket.

A Salva Vita Alapítvány a támogatás keretében egy új, innovatív klubot, az ún. hello holnap! Klubot indítja el annak érdekében, hogy az értelmi sérült és autizmusssal élő személyek nyílt munkaerő piaci foglalkoztatásának helyzetét infokommunikációs technológiák és kommunikációs, újságírói ismeretek elsajátítása és alkalmazása révén javítsa. A hello holnap! Klub keretében a sérült emberek a klubfoglalkozások során IT, illetve kommunikációs ismereteket sajátítanak el, valamint összeállítanak egy online újságot, amelynek fókuszában a munkavégzés szempontjából többszörösen hátrányos helyzetben levő fogyatékos emberek foglalkoztatásával kapcsolatos tapasztalatai, életminőségük változása áll. Az online újság széles körű terjesztése a munkáltatók körében elősegíti a fogyatékos emberekkel kapcsolatos előítéletek oldását, a pozitív irányú társadalmi szemléletformálást.

A beérkezett pályázatok értékelése két szakaszban történt. A Magyar Telekom "hello holnap!" adományozási kuratóriuma az előválogatott és egy meghatározott értékelési rendszer alapján legmagasabb pontszámot elért pályázatokat végső döntésre előterjesztette a Fenntarthatósági Média Klub tagjaiból álló zsűri számára. A pályázat nyerteseiről a végső döntést a Fenntarthatósági Média Klub hozta meg.

A Magyar Telekom 2011 augusztusában írt ki pályázatot civil szervezetek részére szemléletformáló programok megvalósításának támogatására, "fogyatékos személyek nyílt munkaerőpiaci integrációja" témakörben. A pályázat célja olyan programok támogatása, amelyek az infokommunikációs technológiák alkalmazása révén kínálnak gyakorlati megoldást a fogyatékos személyek foglalkoztatási helyzetének javítására. A programok megvalósításával javul a – munkavégzés szempontjából többszörösen hátrányos helyzetben lévő – fogyatékos személyek nyílt munkaerőpiaci foglalkoztatásának esélye. Ezen kívül elősegítik a pozitív irányú társadalmi szemléletformálást is a fogyatékos személyek nyílt munkaerőpiacon történő foglalkoztatásával kapcsolatosan. Mindemellett hozzájárulnak olyan foglalkoztatási modell kialakításához, amely révén könnyebben megvalósítható a fogyatékos és nem fogyatékos személyek közös foglalkoztatása akár nagyvállalati munkakörnyezetben is.

A Fenntarthatósági Média Klub a hazai vezető nyomtatott, elektronikus és online sajtóorgánumokból áll. A Klub tagjai a Magyar Telekom mellett az RTL Klub, a TV2, a Sanoma, a Class FM, a CEMP csoport (Index), az Origo, a Metropol és az Axel Springer. A klubtagok célja, hogy a maguk eszközeivel és csatornáin keresztül egyszerűen, érthető formában, konkrét példákon keresztül mutassák be, hogyan valósíthatjuk meg a fenntarthatóságot a mindennapjainkban, illetve mit tehetünk az élhető jövőért.

A Magyar Telekom Magyarország vezető infokommunikációs szolgáltatójaként – küldetésével összhangban – elkötelezett a fenntartható fejlődés elve mellett. A 2010 decemberében elindított hello holnap! kezdeményezéssel a Magyar Telekom a fenntarthatóság fogalomkörét érthetően, könnyen befogadható módon szeretné a mindennapok részévé tenni, egyben felhívni a figyelmet arra, hogy az élhető jövő mindannyiunk közös felelőssége.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük