Régi vágya a hévizieknek, hogy a környéken a kerékpáros turizmus számára is legyen infrastruktúra, mert ezzel újabb  vendégkörök számára lehet vonzó a terület. Ez a program most van megvalósulás előtt. A Héviz-Zalakoros kistérségben csak több település összefogásával tudják megvalósítani céljaikat.

 

Régi vágya a hévizieknek, hogy a környéken a kerékpáros turizmus számára is legyen infrastruktúra, mert ezzel újabb  vendégkörök számára lehet vonzó a terület. Ez a program most van megvalósulás előtt. A Héviz-Zalakoros kistérségben csak több település összefogásával tudják megvalósítani céljaikat.

 

Zalaköveskút község területén folytatódik a kilátó építése. Miután a vállalkozó beszerezte a szükséges anyagokat, a kilátó alapja elkészült, valamint lezajlott az építmény faszerkezetének felállítása. Jelenleg a tetőszerkezet, valamint a lépcsők építése zajlik, így az építés a szerződés szerinti ütemezés alapján befejezhető, azaz július végéig átadásra kerül a kilátó.

 

A két kistérség területén a kerékpáros orientációs táblák helyszínének kijelölését követően azok kihelyezése befejeződött. Az orientációs táblák a Hévízi Kistérség területén 4 db túraútvonalat jelölnek ki.

 

Az elektronikus kültéri információs terminálok (Alsópáhok 2 db, Cserszegtomaj 1 db, Hévíz 2 db) kihelyezése beton alap készítését, illetve elektromos és internet kapcsolat elérhetőségét igényli, várhatóan június hónap végén – július hónap elején kerül sor a terminálok felállítására a megjelölt helyeken.

 

Zalakaros Kistérség Többcélú Társulása részéről továbbra is folyamatban van a zalakarosi kerékpáros központra vonatkozó új tervdokumentáció engedélyeztetése. Az eljárás lezárását követően a projekt hátralévő beruházásaira vonatkozóan új közbeszerzési eljárás kerül kiírásra.

 

A hátralévő beruházások között szerepel játszóterek építése Alsópáhokon, játszóeszközök beszerzése Sármellékre, esőbeállók építése szinte valamennyi településen, így Hévízen is, Zalaköveskúton túraösvény kialakítása az Állatpark körül, információs táblák.

 2012. március 21-vel kezdetét vette a Hévíz Tourinform átalakítása.

 Az átépítés célja egy modern és vendégbarát kerékpáros központ kialakítása. A kerékpárosok számára a korábban is meglévő információs lehetőségeken (térképek, kerékpáros kiadványok) és a kerékpárkölcsönzőn túl, kerékpár javítási és kényelmes pihenőhelyiség áll majd rendelkezésére. A Termál-Völgy- Kis- Balaton kerékpáros és Ökoturisztkai szolgáltató Hálózat (a NYDOP-2.1.1/F-09-2009-004 számú) sikeres pályázat keretében bővíti a hévízi Tourinform Iroda funkcióit.

Az átépítés ideje alatt a Tourinformban az információszolgáltatás és a kerékpárkölcsönzés változatlan nyitvatartási idővel, zavartalanul üzemel. A fejlesztést követően közel 30 db kerékpár áll majd a kikapcsolódni vágyók rendelkezésére és az épület akadálymentesítését is biztosítják. A vendégeknek az átépítés miatt 2012. április 20-ig egy kis zajjal kell számolniuk, ezért megértésüket köszönik az építők.

A kerékpáros projekt átadási időpontja 2012. június 07.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük