Csütörtökön veszi kezdetét a hatodik Mandula Fesztivál a Balaton-felvidéken, a rendező települések területéről származó borok versenyével – tájékoztatta az MTI-t hétfőn Keresztes Éva, a Balaton Riviéra Turisztikai Egyesület menedzsere.

Csütörtökön veszi kezdetét a hatodik Mandula Fesztivál a Balaton-felvidéken, a rendező települések területéről származó borok versenyével – tájékoztatta az MTI-t hétfőn Keresztes Éva, a Balaton Riviéra Turisztikai Egyesület menedzsere.

    A Mandula Fesztivált Alsóörs, Csopak, Felsőörs és Lovas a turisztikai szezon meghosszabbítása jegyében hívta életre, ez a Balaton-felvidéki települések korai szezonnyitó rendezvénye, amely évről-évre népszerűbb – mondta a menedzser.
    A különböző helyszíneken megrendezendő programokon hagyományosan mintegy kétezer látogató vesz részt.
    Csütörtökön hatkor a Balaton Riviéra zászlós boráért versennyel, a borok szakmai bírálatával kezdődik az idei programsorozat, mely április 26-án A Bakony-Balaton Geopark kultúrtörténeti emlékei – Kő és kultúra című fotókiállítás megnyitójával folytatódik a felsőőrsi Civilházban.
    Április 27-én a lovasi Nagy Gyula galériában Papp János festőművész kiállítását, majd az egész hétvégén számos érdekes programot kínáló fesztivált nyitják meg Csopakon. Ugyanitt, a művelődési házban Táblaképtöredékek címmel Mészöly Zsófia festő-restaurátor művész tárlatát tekinthetik meg a látogatók, és ezen a napon hirdetik ki a borverseny eredményeit.
    Április 28-án ökopiac nyílik Csopakon a Balaton Borkúria udvarán, Felsőőrsön pedig átadják a Malomvölgyi tanösvényt. Déletőtt tíz órától délután négyig ingyenes vitorlázásra nyílik lehetőség az alsóőrsi mólótól.
    A kirándulni vágyók tíz órától a Vörös homokkő geotúrára nevezhetnek be, amely az alsóőrsi művelődési háztól indul. Alsóőrsön ezen a napon számos szórakoztató programot kínálnak a művelődési ház parkjában; színpadi előadások, vidám színdarabok, balatoni népdalok, népzene, néptánc szerepel a műsorban, és lesz kézműves kirakodóvásár, íjászat, fafaragás, csipkebemutató, élő kovácsműhely, arcfestés, gyerekprogramok, étel- és borkóstoló is. Délután hattól a Muzsikás együttes koncertezik.
    Április 29-én reggel nyolckor veszi kezdetét a Bakony-Balaton Horgászszövetség és a Csopak-Paloznak Horgászegyesület  szezonnyitó horgászversenye a csopaki strandon. A nap folyamán több túra és akadályverseny is lesz, fél kilenckor kezdődik a hagyományos halászléfőző verseny a csopaki strandfürdőnél. Délután mandulás süteményeket versenyeztetnek, este pedig táncházzal zárul a fesztivál.

bnb \ ifgg

MTI 2012. április 16., hétfő 11:37

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük