2024.április.17. szerda.

EUROASTRA – az Internet Magazin

Független válaszkeresők és oknyomozók írásai

A tervezett 2 helyett 3 osztállyal indul õsztõl Erdõkertesen a Webgazdasági

3 perc olvasás
  <span class="inline left"><a href="/node/3044"><img class="image thumbnail" src="/files/images/webgazd.thumbnail.jpg" border="0" alt="Elsõ Magyar Webgazdasági Szakközépiskola" title="Elsõ Magyar Webgazdasági Szakközépiskola" width="100" height="96" /></a></span> <p>A 2007/08-as tanévre a várakozásokat felülmúlva összesen 74 fõ - köztük 28 lány - iratkozott be az Elsõ Magyar Webgazdasági Szakközépiskolába, így a tervezett kettõ helyett 3 osztállyal kezdheti meg a mûködését az internet fejlõdésével létrejött új ismereteket - köztük weborientált vállalk

  elsõ magyar webgazdasági szakközépiskola

A 2007/08-as tanévre a várakozásokat felülmúlva összesen 74 fõ – köztük 28 lány – iratkozott be az Elsõ Magyar Webgazdasági Szakközépiskolába, így a tervezett kettõ helyett 3 osztállyal kezdheti meg a mûködését az internet fejlõdésével létrejött új ismereteket – köztük weborientált vállalk

  elsõ magyar webgazdasági szakközépiskola

A 2007/08-as tanévre a várakozásokat felülmúlva összesen 74 fõ – köztük 28 lány – iratkozott be az Elsõ Magyar Webgazdasági Szakközépiskolába, így a tervezett kettõ helyett 3 osztállyal kezdheti meg a mûködését az internet fejlõdésével létrejött új ismereteket – köztük weborientált vállalkozásmenedzsmentet, webfejlesztést, webüzemeltetést, webtervezést – oktató szakközépiskola.

A hagyományos szakközépiskolai képzésen túl modern informatikai és gazdasági ismeretekez is oktató iskolát elsõsorban Erdõkertes, Veresegyház illetve a kistérség más közeli részein lakó tanulók választották. Az elsõ tanévben a szakmai tanulmányok ?Informatika" összefoglaló név alatt futnak, az órák tartalma pedig a webgazdasági tananyaghoz igazodik. Az elmúlt hónapokban nem csak a tanulók csapata, hanem a tanári gárda is összeállt, már csak egy-két általános tantárgyhoz keres tanárt az iskola vezetõsége.

A gazdálkodó szervezetek mûködésének és üzleti modelljének egyre inkább elengedhetetlen része a web, ám csak megfelelõ szakmai ismeretek, a web és a vele összefüggõ sajátos gazdasági folyamatok mûködési mechanizmusainak alapos ismerete mellett tud valóban versenyelõnyt nyújtani. Emellett napjainkban igen sokan érdeklõdnek – jellemzõen a fiatalok körében – a web, webszerkesztés, illetve a webbel kapcsolatos egyéb ismeretek iránt egyrészt a téma érdekessége és korszerûsége miatt, másrészt a webközeli munkaerõpiac egyre növekvõ felvevõképessége miatt. Az elsõ Magyar Webgazdasági Szakközépiskola e két oldal igényei közt termeti meg a kapcsolatot, azaz strukturált, átfogó szemlélettel, naprakész ismeretekkel rendelkezõ munkaerõt képez.

Az iskolát a "Webdidaktika" az Oktatás és az Információs Társadalomért Alapítvány alapította és látja el a fenntartói feladatokat. Az Alapítvány elsõdleges célja a webgazdasági ismeretek terjesztése különbözõ képzéstípusok – például államilag elismert képzések, tanfolyamok, tréningek, konferenciák, stb. – formájában. Az alapítványt az informatikaoktatás terén régen munkálkodó szakmai kör hozta létre. E szakmai kör mögött tudományegyetemi karok (ELTE, Szegedi Tudományegyetem, Debreceni Egyetem) állnak, illetve olyan nagy cégek segítik munkáját, mint például az Oracle, amelynek a társadalmi szervezeteként mûködõ "Magyarországi Oracle Felhasználók Egyesülete" a Webdidaktika Alapítvány egyik alapítója.

http://www.webgazdasagi.hu/

EZ IS ÉRDEKELHETI

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

1973-2023 WebshopCompany Ltd. Uk Copyright © All rights reserved. Powered by WebshopCompany Ltd.