2023.október.04. szerda.

EUROASTRA – az Internet Magazin

Független válaszkeresők és oknyomozók írásai

A Tesco vásárlók 35 millió forintos adományából alakít ki átmeneti otthonokat Edelényben a Magyar Vöröskereszt

4 perc olvasás
<span class="inline inline-left"><a href="/node/42344"><img class="image image-thumbnail" src="/files/images/TescoAdomany_Edeleny_2_100814.thumbnail.jpg" border="0" width="100" height="67" /></a></span>  <p>A Magyar Vöröskereszt 35 millió forintos beruházást indít Edelényben. A legrászorultabb árvízkárosult, fedél nélkül maradt családok lakhatásában segít a szervezet. A 35 millió forint a Tesco vásárlóinak adománya, mely összeg 200 forint értékű adománygyűjtő kártyák vásárlásával gyűlt össze.</p><p>

tescoadomany edeleny 2 100814.thumbnail 

A Magyar Vöröskereszt 35 millió forintos beruházást indít Edelényben. A legrászorultabb árvízkárosult, fedél nélkül maradt családok lakhatásában segít a szervezet. A 35 millió forint a Tesco vásárlóinak adománya, mely összeg 200 forint értékű adománygyűjtő kártyák vásárlásával gyűlt össze.

tescoadomany edeleny 2 100814.thumbnail 

A Magyar Vöröskereszt 35 millió forintos beruházást indít Edelényben. A legrászorultabb árvízkárosult, fedél nélkül maradt családok lakhatásában segít a szervezet. A 35 millió forint a Tesco vásárlóinak adománya, mely összeg 200 forint értékű adománygyűjtő kártyák vásárlásával gyűlt össze.

A Tesco-Global Áruházak Zrt. a nyár elején adománygyűjtő akciót hirdetett vásárlói körében az árvízkárosultak megsegítésére. Kétszáz forint névértékű adománygyűjtő kártyákat helyezett ki a kasszáknál, amelyeket a pénztárosoknak átadva a vásárlók bármekkora összeggel támogathatták a bajba jutottakat. Az egyszerű és gyors adományozási lehetőség június közepétől július végéig volt elérhető. A kampány során összesen 35 millió forint adomány gyűlt össze.

tescoadomany edeleny 1 100814.thumbnailA Magyar Vöröskereszt közvetítésével hat edelényi rászoruló család költözhet be a helyi, volt ÉMÁSZ telepen található lakásokba. Az épület a felújítást követően – még a tél beállta előtt – olyan rászoruló családoknak nyújt majd átmeneti otthont, akik az árvíz miatt elveszítették otthonukat, vagy a hideg idő beálltáig biztosan nem tudják megoldani házaik lakhatóvá tételét. A felújítást a Magyar Vöröskereszt és Edelény önkormányzata közösen, a Tesco vásárlóinak adományából valósítja meg.

„A Tesco-Global Áruházak Zrt. üzleti tevékenységében kiemelt helyen szerepel a felelős vállalati magatartás, ezért megpróbál olyan kezdeményezéseket elindítani, amelyek egy-egy fontos problémára keresnek megoldást. Célkitűzéseink megvalósításába gyakran bekapcsolódnak a vásárlóink is, akiknek ezúton is szeretnénk  megköszönni, hogy részt vettek az árvízkárosultak megsegítésére indított akcióban. Emellett szeretnénk megköszöni a Magyar Vöröskeresztnek is, hogy a Tesco vásárlók 35 millió forintos adományát eljuttatta a rászorulóknak" – mondta Per Bank, a Tesco Global Áruházak Zrt. vezérigazgatója.

Molnár Oszkár polgármester városa, elsősorban a májusi és júniusi árvíz által leginkább sújtott lakosok nevében mondott köszönetet az áruházláncnak és vásárlóinak, valamint a Magyar Vöröskeresztnek. Mint mondta, az elmúlt hónapokban megható volt az ország és a határokon túl élő magyarság összefogása az edelényiek megsegítése érdekében, ez az adomány pedig kiemelkedően nagy mivoltán túl is ezt erősíti meg. A Bódva-parti városban több mint 300 ingatlant érintett közvetlenül az árvíz, s 20 fölött van már azoknak a lakóházaknak a száma, amelyek vagy azonnal összedőltek, vagy az ár elvonulása után váltak lakhatatlanná. Az újjáépítés menetét lassítja, hogy nehézkesen érkeznek az arra ígért pénzek, több épület elbontásának a szükségességét a statikusi szakvélemény ellenére is vitatják az illetékesek. Külön gondot jelent, hogy a többi árvízkárosult semmilyen központi segítségre nem számíthat, ezért nagyon fontos több segélyszervezetek és multinacionális cég jótékony segítsége. 

Habsburg György, a Magyar Vöröskereszt elnöke hangsúlyozta: a jelen beruházás nagy segítség az árvíz miatt bajbajutott és otthon nélkül maradt családok lakhatásának biztosítására, még a hideg napok beállta előtt. A későbbiekben pedig további segítséget jelenthet a rászoruló edelényiek számára. Szervezetünk csak Edelényben további 150 rászoruló árvízkárosult család házának újjáépítésében segédkezik majd. Különböző építőanyagokat (tégla, cserép, cement) vásárolunk számukra, illetve az ingóságok pótlásával is segítjük a lakosságot – tette hozzá.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

1973-2023 WebshopCompany Ltd. Uk Copyright © All rights reserved. Powered by WebshopCompany Ltd.