2023.február.02. csütörtök.

EUROASTRA – az Internet Magazin

Független válaszkeresők és oknyomozók írásai

Csúcs ez a technika!

2 perc olvasás
 <span class="inline inline-left"><a href="/node/42347"><img class="image image-thumbnail" src="/files/images/e125b.thumbnail.jpg" border="0" width="100" height="69" /></a></span> <p>2010. augusztus 13-án pénteken délután Nyitrai Zsolt, a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium Infokommunikációs Államtitkára, valamint Gerendai Károly, a SZIGET főszervezője együtt mutatták be a fesztivál infokommunikációs megoldásait. </p><p>

 e125b.thumbnail

2010. augusztus 13-án pénteken délután Nyitrai Zsolt, a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium Infokommunikációs Államtitkára, valamint Gerendai Károly, a SZIGET főszervezője együtt mutatták be a fesztivál infokommunikációs megoldásait.

 e125b.thumbnail

2010. augusztus 13-án pénteken délután Nyitrai Zsolt, a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium Infokommunikációs Államtitkára, valamint Gerendai Károly, a SZIGET főszervezője együtt mutatták be a fesztivál infokommunikációs megoldásait.

e126a.thumbnailAz államtitkár a sajtótájékoztatón elmondta, ő személyesen a modern magyar országimázs egyik legfontosabb fesztiváljának tartja a SZIGET-et, ami évről-évre megmutatja a magyaroknak és a hozzánk látogató európai fiataloknak is, hogy Magyarország Európa szerves része. "Itt van Európa" fogalmazott az államtitkár.

e127a.thumbnailAz államtitkár a SZIGET infokommunikációs megoldásait első osztályúnak értékelte, külön kiemelte a SZIGET saját szélessávú hálózatát illetve alhálózatait, a teljes körű wifi-lefedettséget, valamint a pénz nélküli fizetés rendszerét, mely a legbiztonságosabb módja a zsebelés elleni védekezésnek. Az államtitkár úgy fogalmazott, ő is ennek a kártyának a segítségével hívta meg a barátait egy üdítőre.

e128a.thumbnailNyitrai Zsolt külön megemlítette az Android market-ben valamint az Appstore-ban elérhető okostelefon-alkalmazásokat, szerinte hatalmas előrelépés, hogy hangosan előadott "halló"-k és véget nem érő "nem értelek" helyett az okostelefonokra fejlesztett modern térképekkel is összetrombitálhatjuk barátainkat. "A magyar nyelvű tartalomfejlesztés a kormányzat prioritásai közé tartozik a jövőben" – fogalmazott az Infokommunikációs államtitkár.

Gerendai kifejtette, versenyképességi szempontok vezették az infokommunikációs technológiák fejlesztését: "abban nem tudunk versenyezni, hogy még többet fizessünk az előadóknak" – mondta a főszervező. Az innovatív megoldásokkal képesek vagyunk versenyképesek maradni. Jövőre már azt szeretnénk, ha nem csak a vodafone ügyfelei, hanem a másik két mobilszolgáltató ügyfeleinek is elérhetővé válna a percalapú SZIGET-jegy. Ilyen elektronikus pénz-szolgáltatás jelenleg még nincs más fesztiválon, ahol van hasonló megoldás, ott banki szolgáltatásként veszik azt igénybe, ez pedig nem az.

Nyitrai a fesztiválgazda szavaira reagálva elmondta, a formálódó kormányzati infokommunikációs stratégiához a SZIGET informatikai és azon belül a pénz nélküli fizetésének pilot-tapasztalataira mindenképpen számít az államtitkárság, hiszen ettől nagyobb koncentrációban és felhasználószámmal még soha nem kerültek kipróbálásra ezek az eszközök.

EZ IS ÉRDEKELHETI

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

1973-2022 WebshopCompany Ltd. Uk Copyright © All rights reserved. Powered by WebshopCompany Ltd.