A The Coca-Cola Company és az illycaffè SpA ma bejelentették, hogy szándéknyilatkozatot írtak alá egy, a prémium azonnal fogyasztható (ready-to-drink, RTD) kávé szegmensre koncentráló vegyes vállalat alapításáról.

 

 A The Coca-Cola Company és az illycaffè SpA ma bejelentették, hogy szándéknyilatkozatot írtak alá egy, a prémium azonnal fogyasztható (ready-to-drink, RTD) kávé szegmensre koncentráló vegyes vállalat alapításáról.

 

A vállalkozás új márkáival és termékeivel az illy az eszpresszókészítés művészetében összegyűjtött világszínvonalú szakértelmére épít, így kívánja kiaknázni a gyorsan növekvő, nyereséges italkategóriában rejlő lehetőségeket.

Az RTD kávé kategória éves globális forgalma közel 10 milliárd USA dollár. A szegmens évek óta nő, s a várakozások szerint a növekedés tovább folytatódik. Az elmúlt öt évben az azonnal fogyasztható kávé kategória világszerte (a japán piacot nem számítva) átlagosan évi 10,1 százalékkal bővült.

"Az eszpresszó piac egyik vezetőjeként az illy bizonyította elkötelezettségét a kiváló minőség mellett, s láthattuk folyamatos újítókészségét is. Ezért büszkén működünk együtt a vállalattal." nyilatkozta Muhtar Kent, a The Coca-Cola Company elnöke és operatív igazgatója. "Egyesíthetjük márkaépítési és disztribúciós szakértelmünket az illy prémium márkájával. Partneri viszonyunk jól mutatja, hogy folyamatosan meg kívánunk felelni fogyasztóink változó elvárásainak, miközben további értéket teremtünk rendszerünk, vevőink és részvényeseink számára."

"Büszkén lépünk szövetségre a szénsavas italok piacának legismertebb márkájával, hogy a vásárlók újabb csoportjának is bemutathassuk az illy ízt. Emellett újabb lehetőségeket kínálunk azon fogyasztóknak, akik már ma is szeretik hagyományos eszpresszónkat," mondta Andrea Illy, az illycaffè igazgatótanácsának elnöke. "Kutatás-fejlesztési és termékismereteink a The Coca-Cola Company ipari illetve disztribúciós infrastruktúrájával kombinálva új minőséget hoznak az azonnal fogyasztható kávé kategóriába."

Noha a márkák illetve a terjesztés részleteit még nem véglegesítették, mindkét fél arra számít, hogy a vegyes vállalat létrehozásáról szóló szerződést még 2007. vége előtt aláírják.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük