2022.01.23.

EuroAstra Internet magazin

Független válaszkeresők és oknyomozók írásai

A TomTom bemutatja „ráncfelvarrott” TomTom RIDER-ét

5 min read
  <span class="inline left"><a href="/node/12405"><img class="image thumbnail" src="/files/images/tomtombiker.thumbnail.jpg" border="0" width="100" height="60" /></a></span> <p>A TomTom a világ egyik ismert navigációs redsztereket gyártó cége, 2008 április 26-án bejelentette új, frissített TomTom RIDER készülékét motorosoknak. Az új jellemzők között található a TomTom Map Share<sup>TM</sup>, a kiterjedt biztonsági jellemzők, mint a a ‘Segítség Menü!'  TomTom legfrissebb térképgaranciája, és az előre telepített Tele Atlas Nyugat-és Kelet Európa térképek.</p><p>

 

A TomTom a világ egyik ismert navigációs redsztereket gyártó cége, 2008 április 26-án bejelentette új, frissített TomTom RIDER készülékét motorosoknak. Az új jellemzők között található a TomTom Map ShareTM, a kiterjedt biztonsági jellemzők, mint a a ‘Segítség Menü!'  TomTom legfrissebb térképgaranciája, és az előre telepített Tele Atlas Nyugat-és Kelet Európa térképek.

 

A TomTom a világ egyik ismert navigációs redsztereket gyártó cége, 2008 április 26-án bejelentette új, frissített TomTom RIDER készülékét motorosoknak. Az új jellemzők között található a TomTom Map ShareTM, a kiterjedt biztonsági jellemzők, mint a a ‘Segítség Menü!'  TomTom legfrissebb térképgaranciája, és az előre telepített Tele Atlas Nyugat-és Kelet Európa térképek.

Ezen felül a motorosoknak most egyszerű hozzáférésük van az útvonalstatisztikákhoz is. Ez lehetővé teszi számukra az egyes utazások átlag-és maximális sebességek, a megtett összkilóméter, és az otthontól lévő távolság megtekintését.

TomTom Rider GPSAkik korábban vásároltak RIDER 1st vagy RIDER 2nd Edition eszközöket, most elérhetik a legfrissebb szoftvereket, ingyenes frissítéssel a TomTom HOME-on keresztül. Ezen felül, új TeleAtlas térkép vásárlásakor, hozzáférésük lesz a TomTom Map ShareTM-hez is. Az új térképek 2008 kora májustól lesznek elérhetők a TomTom HOME-on keresztül vagy a http://www.tomtom.com/ weboldalon.

Igy szerelik fel...Igy szerelik fel…"Célunk, hogy minden TomTom vásárlónknak a legjobb minőségű navigációs élményt nyújtsuk"-mondta Harold Goddijn, a TomTom vezérigazgatója. Most a TomTom RIDER vásárlóknak hozzáférésük van ugyanazon innovatív jellemzőkhöz, mint az autós termékek használóinak, valamint kiterjedt úttervező opciókhoz, olyan szolgáltatásokhoz, melyek különösen hasznosak lehetnek a nyári motoros szezon közeledtével."

A TomTom RIDER egyszerűen használható érintőképernyővel rendelkezik, extra nagy ikonokkal, hogy a motorosok kesztyűben is működtethessék az eszközt. A beépített, tölthető Lithium-ion akkumulátor akár 5 órán keresztül is képes folyamatos működésre, vagy a folyamatos töltéshez összeköthető 12 voltos motorbicikli akkumulátorral. (a kábel része a csomagnak)

A TomTom speciális weboldalt hozott létre, más ajánlott weboldalakkal és eszközökkel, melyek segítségével a felhasználók létrehozhatnak és kezelhetnek POI készleteket, és útvonalakat tervezhetnek, így optimalizálva a tervezést.

http://www.tomtom.com/addto/third-party.php

A továbbfejlesztett RIDER 2nd Edition a következő jellemzőkkel rendelkezik:

 • A TomTom Map ShareTM Technológia: lehetővé teszi a felhasználók számára, hogy azonnal javíthassák térképeiket, és hozzáférhessenek a többi felhasználó frissítéseihez, mindezt teljesen ingyen
 • A legfrissebb térképgarancia, így a felhasználóknak ingyenes hozzáférésük van a vásárlás időpontjában a legújabb térképekhez(ha új térkép jelenik meg a készülék használatba vételét követő 30 napon belül)
 • Kiterjedt biztonsági jellemzők: beleértve a ‘Segítség' menüt, amely közvetlen hozzáférést nyújt sürgősségi szolgáltatásokhoz, és egyéb segítségnyújtáshoz
 • Útvonal statisztika, mellyel a felhasználók megőrizhetik utazásaik adatait az eszközön
 • Útvonal tervezés és megosztás, mellyel a felhasználók létrehozhatnak és kezelhetnek POI készleteket, és útvonalakat tervezhetnek

Ezen felül a TomTom RIDER 2nd edition rendelkezik a jelenlegi TomTom RIDER összes, előre telepített díjnyertes jellemzőjével:

 • TomTom Traffic, előfizetéses opció közlekedési információkhoz a mobiltelefon GPRS kapcsolatán keresztül. (30 napos ingyenes próbaidővel)*.
 • Stabil "RAM" tartó, amely gyakorlatilag minden tipusu motorhoz passzol, könnyen rögzíthető, és ellenáll a motorozással járó rázkódásnak.
 • Kiváló minőségű Cardo scala-rider® Bluetooth® headset, a bukósisakon belüli hangutasításokhoz. Ez a továbbfejlesztett headset a nyitott és zárt bukósisakokhoz egyaránt illeszkedik, és kivételes zajszűrő teljesítménye van, így a motorosok tisztán hallják az utasításokat, illetve a telefonbeszélgetéseket.
 • Vízálló (IPX-7 szabvány), amely megvédi a készüléket az esőtől és egyéb kedvezőtlen időjárási körülményektől
 • Autós készlet kiegészítő opcióként külön rögzítővel, és beépített hangszóróval az autós használathoz
 • Erős és biztos motoros dokkoló-egy kézzel rögzíthető
 • Továbbjavított hang instructions
 • Bluetooth® kihangosított híváshoz, és a TomTom RIDER felhasználók közötti kommunikációhoz

   

A továbbfejlesztett TomTom RIDER 2nd Edition  május elejétől lesz kapható a magyarországi boltokban.

A termék technikai specifikációi

 • 3.5" 320 x 240 full TFT színes érintőképernyő (64k szín)
 • Nagy érzékenységű GPS chipset
 • Vízálló: IPX7
 • SD card előre telepített Európa térképekkel
 • Működési hőmérséklet: -10°-től + 55 °C-ig
 • Bluetooth® a kihangosított telefonáláshoz, és adat kapcsolathoz
 • Belső lítium-polymer akkumulátor (akár 5 órás készenléti idővel)
 • Áramforrás: 12V DC akkumulátor, 110V AC töltő
 • Méretek: 4.46" x 3.79" x 2.08"

•        Súly: 312 gramm

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük