A Toshiba bemutatta a Qosmio X500 laptopot, amelyet kimondottan a játékok szerelmeseinek szánt. A Qosmio X500 kiemelkedő számítási kapacitást és a legújabb grafikai képességeket ötvözi a feltűnő és modern vörös-fekete külsőben.

 

A Toshiba bemutatta a Qosmio X500 laptopot, amelyet kimondottan a játékok szerelmeseinek szánt. A Qosmio X500 kiemelkedő számítási kapacitást és a legújabb grafikai képességeket ötvözi a feltűnő és modern vörös-fekete külsőben.

A kimagasló játékélményen felül az X500 multimédiás tartalmak lejátszására is kiváló, köszönhetően a nagy, 18,4 hüvelykes (46,7 cm) képernyőméretnek, a Blu-Ray meghajtónak és a Toshiba Resolution+ videofeljavító alkalmazásának. A Qosmio X500 már Magyarországon is kapható.

„A Qosmio X500 csupa csúcskategóriás eszközből van összeállítva, és a ma elérhető legjobb játékélményt nyújtja" – mondta Szabó Tamás, a Toshiba Europe GmbH magyarországi marketing vezetője. „Az új, játékosoknak készült notebook a gyorsan fejlődő játékipar olyan jövőbeli kihívásaival is meg tud majd birkózni, mint például a 3D effektusok, a HD tartalmak, a gyorsan mozgó jelenetek és vágások, valamint az új típusú interaktív online tartalmak és játékplatformok" – tette hozzá Szabó Tamás.

Az új Qosmio hatalmas teljesítménnyel rendelkezik, amelyet az Intel legújabb négymagos processzorai és az Nvidia kiemelkedő grafikai megoldása biztosít. A laptop valósághű játékélményt kínál intenzív 3D effektusokkal, élénk környezettel és dinamikus karaktereffektusokkal. A hatalmas, 18,4 hüvelykes (46,7 cm) TruBrite® Full HD LCD-kijelző 16:9 képaránya és 1920 x 1080 képpontos felbontása fényes, tűéles képet biztosít a legpergőbb akciójelenetek közben is.

A Qosmio X500 támogatja a 64 GB kapacitású SSD-meghajtók használatát, így gyorsabb alternatívát kínál a hagyományos merevlemezek helyett. Ezáltal kevesebb időt vesz igénybe a rendszer betöltése, továbbá a nagyobb teljesítmény mellett az adatbetöltés és a játékok is gyorsabbak. Végül, de nem utolsó sorban a Harman Kardon® sztereó hangszórók gazdag és élménydús hangzást biztosítanak.

A Qosmio X500 tervezésekor a könnyű használhatóság volt az elsődleges szempont. A többujjas vezérlésű (multi touch) érintőlap a hagyományos görgetés innovatív alternatíváját képviseli. A gyors és kényelmes bejelentkezés érdekében a Qosmio X500-at ujjlenyomat-olvasóval és arcfelismerő funkcióval is ellátták. Utóbbi a készülék beépített HD-kamerája által készített képet használja. A Toshiba ConfigFreeTM egyszerű vezeték nélküli hálózati beállítást tesz lehetővé akár WLAN, akár Bluetooth kapcsolaton keresztül, a nyolc piros érintőgomb pedig a leggyakrabban használt multimédia funkciók, például a hangerő-szabályozás, az előretekerés, a lejátszás és a leállítás használatát könnyíti meg.

A Qosmio X500 akár 8 GB DDR3 (1066 MHz órajelű) RAM memóriát és két, egyenként 1 TB kapacitású merevlemezt képes befogadni. A perifériák három USB 2.0 porton vagy egy eSATA/USB kombinált csatlakozón keresztül csatlakoztathatók. Az utóbbi támogatja az USB Sleep-and-Charge funkciót, így a mobil eszközök a laptop kikacsolt állapotában is tölthetők. A Toshiba REGZA-Link HDMI-CEC (High Definition Multimedia Interface – Consumer Electronics Control) technológiája segítségével a nagy felbontású video- és audioeszközök összeköthetők a számítógéppel, és egyetlen távirányítóval vezérelhetők. A Qosmio X500 laptop csatlakoztatási lehetőségeit az ötfunkciós Bridge Media és a FireWire csatlakozó egészíti ki.

Tények és adatok1

18,4 hüvelykes (46,7 cm) mobil számítógép, amelyen erőforrás-igényes játékok is futtathatók

  • 18,4 hüvelykes (46,7 cm) TruBrite® LCD-kijelző 16:9-es képaránnyal, 1680 x 945 HD+ (16 ms válaszidő) vagy 1920 x 1080 Full HD (8 ms válaszidő) felbontással
  • Intel® Quad Core processzor (Intel Core i7-720QM 1,6 / 2,8 Turbo GHz)
  • NVIDIA® GeForce® GTS 250M 1 GB VRAM és PhysX-technológia
  • Az elsődleges és másodlagos 2,5 hüvelykes merevlemezek maximális kapacitása 1 TB
  • SSD-támogatás (max. 64 GB)
  • Élénk hangzás a játékokhoz a Harman Kardon® sztereó hangszórókkal
  • Blu-ray újraíró meghajtó, amely a Blu-ray ROM, BD-R és BD-RE lemezeket is támogatja, vagy DVD SuperMulti DL +/RW meghajtó
  • Resolution+ algoritmus a DVD-k tartalmának valós idejű feljavításához
  • A beépített CUDA-technológia (számítások végzése egységes eszköz-architektúrával) felgyorsítja az erőforrás-igényes feladatokat (például filmvágás)
  • WLAN-felület (802.11 a/b/g/n-draft) és Bluetooth 2.1 + EDR


[1] A konfiguráció a helyi adatoknak megfelelően változhat

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük