2023.január.29. vasárnap.

EUROASTRA – az Internet Magazin

Független válaszkeresők és oknyomozók írásai

A tudatos utazásért: Együttműködik a MÁV-Start és a FEOSZ

2 perc olvasás
<span class="inline left"><a href="/node/8868"><img class="image thumbnail" src="/files/images/feosz.thumbnail_0.jpg" border="0" alt="www.feosz.hu" title="www.feosz.hu" width="100" height="52" /></a><span style="width: 98px" class="caption"><strong><a href="http://www.feosz.hu/">www.feosz.hu</a> </strong></span></span>  <p>2008. december 19-én  együttműködési megállapodást írt alá a MÁV-START Vasúti Személyszállító Zrt. és a Fogyasztóvédelmi Egyesületek Országos Szövetsége (FEOSZ).  </p><p>

www.feosz.huwww.feosz.hu  

2008. december 19-én  együttműködési megállapodást írt alá a MÁV-START Vasúti Személyszállító Zrt. és a Fogyasztóvédelmi Egyesületek Országos Szövetsége (FEOSZ). 

www.feosz.huwww.feosz.hu  

2008. december 19-én  együttműködési megállapodást írt alá a MÁV-START Vasúti Személyszállító Zrt. és a Fogyasztóvédelmi Egyesületek Országos Szövetsége (FEOSZ). 

A megállapodás célja a hatékony fogyasztói érdekvédelem kialakulásának elősegítése, a fogyasztók tájékoztatáshoz való jogának érvényesülése, illetve az alternatív vitarendezési módszerek elterjedésének elősegítése. Az aláíró felek megegyeztek abban, hogy a MÁV-START Zrt. igyekszik mindent megtenni annak érdekében, hogy a közlekedés kényelmesebbé, gondtalanabbá váljon, a FEOSZ pedig az utasok teljes körű tájékoztatása érdekében „Gondtalan utazás a Föld körül" címmel fogyasztóvédelmi kampányt indít.

A Szövetség tájékoztató és jogérvényesítést elősegítő tanácsadó irodákat működtet az ahhoz szükséges információs rendszerrel együtt, melynek eredményeként a fogyasztók telefonon, személyesen, vagy interneten is segítséget kérhetnek, panaszaikkal pedig a fogyasztóvédelemben jártas szakemberek foglalkoznak majd.

A Szövetség honlapján on-line panaszbejelentő űrlap segíti az utasokat problémájuk megfogalmazásában, amelyeket a FEOSZ levélben (1426 Budapest, Pf.: 56.) , vagy e-mailben (eszrevetel@mav-start.hu.) továbbít a MÁV-START Zrt. Központi Ügyfélszolgálathoz. A Vasúti Személyszállító Zrt. vállalta, hogy a hozzá eljuttatott panaszok kivizsgálását haladéktalanul megkezdi. A belföldi utazáshoz fűződő panasz esetében 15 nap, a nemzetközi vonatközlekedéssel kapcsolatos ügyek esetében pedig 3 hónapos határidőn belül választ ad, valamint elektronikus formában tájékoztatást nyújt a megtett intézkedésekről a Szövetségnek.

A dokumentum aláírói elkötelezték magukat amellett, hogy az utasokat széleskörűen tájékoztatják a békéltető testületi eljárás igénybevételének lehetőségéről, a vitás ügyek bíróságon kívüli rendezésének, illetve egyezség létrehozásának érdekében.

EZ IS ÉRDEKELHETI

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

1973-2022 WebshopCompany Ltd. Uk Copyright © All rights reserved. Powered by WebshopCompany Ltd.