2023.február.07. kedd.

EUROASTRA – az Internet Magazin

Független válaszkeresők és oknyomozók írásai

A válság ellenére stabil a kereslet a Novell biztonsági megoldásai iránt

4 perc olvasás
  <span class="inline inline-left"><a href="/node/43543"><img class="image image-thumbnail" src="/files/images/images_29.thumbnail.jpg" border="0" width="82" height="100" /></a></span> <p>A Novell Magyarországon is bemutatta az Identity Manager 4 megoldáscsaládot, amely biztonságos személyazonosság-, jogosultság és jelszó-kezelést valósít meg a fizikai, virtuális és felhőalapú környezetekben egyaránt.</p><p> 

  images 29.thumbnail

A Novell Magyarországon is bemutatta az Identity Manager 4 megoldáscsaládot, amely biztonságos személyazonosság-, jogosultság és jelszó-kezelést valósít meg a fizikai, virtuális és felhőalapú környezetekben egyaránt.

 

  images 29.thumbnail

A Novell Magyarországon is bemutatta az Identity Manager 4 megoldáscsaládot, amely biztonságos személyazonosság-, jogosultság és jelszó-kezelést valósít meg a fizikai, virtuális és felhőalapú környezetekben egyaránt.

 

 A Novell Identity Manager 4 az iparágban elsőként biztosít lehetőséget a következetes személyazonossági, biztonsági és megfelelőségi házirendek bevezetésére a teljes informatikai rendszerben, és az adatközpontokban elérhető biztonsági szintet nyújtja a hálózati felhőre épülő megoldásokhoz is. A Novell új jogosultságkezelő megoldásával az ügyfelek és partnerek nagyobb biztonságban tudhatják vállalati adataikat, miközben csökkenthetik költségeiket és a korábbinál egyszerűbben bizonyíthatják, hogy megfelelnek a jogszabályi előírásoknak.

„Az iparági szabályozások folyamatos szigorításai felerősítették azt az igényt, hogy a vállalatvezetők minden pillanatban tudják: ki, mikor, milyen bizalmas adatokhoz férhet hozzá. Igaz ez az IT-költségek csökkentésére irányuló új technológiák, a virtualizáció és a felhőalapú megoldások bevezetése esetén is" – mondta Hargitai Zsolt, a Novell üzletfejlesztési vezetője. „ A Novell úgy segíti ennek a problémának a megoldását, hogy lehetővé teszi a központosított felhasználói erőforrás-kiosztást, naplózza, hogy ki, mikor, milyen jogosultságot hagyott jóvá, valamint biztosítja a biztonságos hozzáférést a szolgáltatásokhoz és alkalmazásokhoz az adatközpontban és a felhőben egyaránt" – tette hozzá Hargitai.

Az IAM-piac azon kevés területek közé tartozik, ahol a válság a kevésbé érezteti hatását. A  KPMG tavalyi hozzáférés-kezelési (Identity and Access Management, IAM) megoldások piacára vonatkozó felmérése szerint az IAM jelentőségével és értékével egész Európában, minden szektorban tisztában vannak, és a válság ellenére a vállalatok 80 százaléka továbbra is a korábbi terveknek megfelelően kívánja befejezni IAM-projektjeit.

Az IAM-megoldások használata korábban elsősorban a pénzügyi szektorban tevékenykedő vállalatok körében terjedt el, de újabban egyre erőteljesebb az érdeklődés az egészségügyi és a kormányzati szektor részéről is. A pénzügyi, informatikai és távközlési szektor számára az IAM-megoldások bevezetésének legfőbb hajtóereje a törvényi megfelelés teljesítése és a kockázatkezelés megvalósítása, az állami szervezetek számára pedig a folyamatok optimalizálása a kiemelt cél" – mondta Gaidosch Tamás, a KPMG Kockázatkezelési tanácsadás vezetője. „A 2009-es adatok szerint a válaszadók 38 százaléka 250 ezer eurót, 11 százaléka pedig 1 millió eurót allokál IAM-projektekre, ezek hozzávetőleg megegyeznek a válság kirobbanása előtt készült 2008-as felmérés eredményeivel. Az irányítás, kockázat és megfelelőség minden eddiginél fontosabb mozgatóereje az IAM megoldások bevezetésének" – tette hozzá Gaidosch.

A Novell új Identity Manager 4 megoldása számos továbbfejlesztett és új funkcióval bővült. Az új verzió minden eddiginél jobban segíti a megfelelőség teljesítését: fejlett jelentéskészítési technológiájával lekérdezhetők az aktuális és a múltbéli állapotok, jogosultságok a házon belüli és a felhőalapú alkalmazásokról is. A gyorsan és könnyen bevezethető új kiadás teljesíti a virtuális és felhőalapú üzleti modellek megjelenésével megváltozott elvárásokat is: egy következetes, kiterjeszthető platformot biztosít a személyazonosságok vállalaton belüli és kívüli kezelésére, ezzel felkészíti a vállalatokat felhőstratégiájuk megvalósítására. Az új csatolóknak és a továbbfejlesztett házirend-kezelésnek köszönhetően az Identity Manager 4 segítségével konzekvensen érvényre juttathatók a biztonsági előírások a teljes informatikai rendszerben.

EZ IS ÉRDEKELHETI

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

1973-2022 WebshopCompany Ltd. Uk Copyright © All rights reserved. Powered by WebshopCompany Ltd.