2022.október.02. vasárnap.

EuroAstra Internet magazin

Független válaszkeresők és oknyomozók írásai

A VDSZSZ Szolidaritás április 7-én 10 órától felfüggesztette a határozatlan idejű sztrájkot.

4 perc olvasás
<span class="inline left"><a href="/node/8861"><img class="image thumbnail" src="/files/images/mavstart.thumbnail_2.jpg" border="0" alt="www.mav-start.hu" title="www.mav-start.hu" width="100" height="21" /></a><span style="width: 98px" class="caption"><strong><a href="http://www.mav-start.hu/">www.mav-start.hu</a> </strong></span></span>  <p><strong>A Volán társaságok ettől függetlenül ma éjfélig elfogadják a MÁV-START Zrt. által kiállított érvényes bérleteket, az InterCity vonatokon a mai napon helyjegy és pótjegy váltás nélkül lehet utazni.</strong></p><p align="center">

www.mav-start.huwww.mav-start.hu  

A Volán társaságok ettől függetlenül ma éjfélig elfogadják a MÁV-START Zrt. által kiállított érvényes bérleteket, az InterCity vonatokon a mai napon helyjegy és pótjegy váltás nélkül lehet utazni.

www.mav-start.huwww.mav-start.hu  

A Volán társaságok ettől függetlenül ma éjfélig elfogadják a MÁV-START Zrt. által kiállított érvényes bérleteket, az InterCity vonatokon a mai napon helyjegy és pótjegy váltás nélkül lehet utazni.

A sztrájk felfüggesztését követően április 7-én éjfélig valamennyi Volán táraság elfogadja a  MÁV-START Zrt. által kiszolgáltatott, érvényes vasúti bérleteket (Havibérlet, Félhavi bérlet, 30 napos bérlet, Tanuló bérlet, 30 napos Tanuló bérlet, Tanuló félhavi bérlet) illetve a MÁV tényleges és családtagi Arcképes igazolványokat és a BKSZ által kibocsátott BEB bérleteket és kiegészítő bérleteket. A Volán Társaságok járatai a vasúti bérlettel megegyező viszonylatban vehetők igénybe.

A MÁV-START Zrt. ezzel az intézkedéssel is igyekszik csökkenteni a sztrájk miatt az utazással kapcsolatos kényelmetlenségeket.

A sztrájk felfüggesztését követően vonatpótló autóbuszok közlekednek az alábbi vonalakon:

Nyíregyháza-Záhony viszonylatban

Érvényes: 2008. április 7-én üzemkezdettől

Nyíregyháza indulás

8.37

Záhony érkezés

11.48

Vác-Zebegény közötti szakaszon

Érvényes: 2008. április 7-én üzemkezdettől

Vác autóbusz-állomás

14.00

15.30

17.00

18.30

Nagymaros Fő tér

14.33

16.03

17.33

19.03

Nagymaros Felsőmező u.

14.35

16.05

17.35

19.05

Zebegény, hajóáll. (vá. aluljáró)

14.45

16.15

17.45

19.15

Utastájékoztatási szolgálat a pályaudvarokon:

A sztrájk felfüggesztését követően április 7-én a délutáni órákig a nagyobb budapesti és vidéki állomásokon, több mint 100 fővel dolgoznak a tájékoztatásban résztvevő MÁV-START-os munkatársak. A színes, MÁV-START Információ feliratú mellényt viselő munkatársak az utasterekben, peronokon tájékoztatják az utasokat az aktuális vasúti közlekedési helyzetről, a díjszabási tudnivalókról, a késésekről, járatkimaradásokról, az egyéb utazási lehetőségekről.

Utastájékoztatás MÁVDIREKT:

A MÁV-START Zrt. ezúton is tájékoztatja kedves utasait, hogy a sztrájk felfüggesztését követően is megerősített szolgálatban dolgoznak a MÁVDIREKT telefonos ügyfélszolgálaton a tájékoztatást végző munkatársak. A jelenleg megsokszorozódott hívások miatt a meg- szokottól eltérően hosszabb várakozási időre kell számítani.
Az esetleges várakozások miatt szíves türelmüket, és elnézésüket kérjük!

Előre megváltott menetjegyek esetében történő visszatérítések:

Április 7-én az InterCity vonatokat helyjegy és pótjegy megváltása nélkül vehetik igénybe az utasok, az elővételben a mai napra megváltott helyjegyet, pótjegyet visszatérítjük.

Amennyiben az utas a várható vonatkésés miatt az utazás megkezdése előtt lemond az utazásról, a fizetett menetdíjat, IC/IP pótjegy árát kezelési költség levonása nélkül visszatérítjük.

A sztrájk miatt elmaradó IC, IP vonatokra megváltott helyjegyek, pótjegyek árát kezelési költség levonása nélkül térítjük vissza.

A megvásárolt menetjegyek, IC/IP pótjegyek visszatérítése a sztrájk meghirdetésének időpontjától, a sztrájk lemondását vagy felfüggesztését követő 3. nap 24.00 órájáig (április 10-én éjfélig) igényelhető költségmentesen (kezelési költség nélkül).

Ha nemzetközi vonat elmaradása miatt mond le az utazásról, a Magyarországon váltott nemzetközi menetjegy árának és a helybiztosítási díj kezelési költség levonása nélküli visszatérítésére jogosult. Más vasút által kiállított menetjegyek árának visszatérítésére nincs lehetőség. Az ilyen jegyeket a kiadó vasút általi visszatérítéshez igazoltatni kell.

About Post Author

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

1973-2022 WebshopCompany Ltd. Uk Copyright © All rights reserved. Powered by WebshopCompany Ltd.