Utolsó szakaszához érkezett a Vizek Éve kampány. Az ezt bejelntő és a korábbi időszakot értékelő sajtótájékoztatót a Szechenyi Fürdő egyik patinás termében tartották 2008 november 26-án. A sajtótájékoztató előadói voltak  Dr. Róna Iván vezérigazgató, Magyar Turizmus Zrt.,Rusznák Imre elnök, Budapest-Közép-Dunavidék Regionális Idegenforgalmi Bizottság Ferenci Tibor vezérigazgató, Budapest Gyógyfürdői Zrt. Futár Veronika igazgató, Budapest-Közép-Dunavidék Regionális Marketing Igazgatóság részéről.

 Utolsó szakaszához érkezett a Vizek Éve kampány. Az ezt bejelntő és a korábbi időszakot értékelő sajtótájékoztatót a Szechenyi Fürdő egyik patinás termében tartották 2008 november 26-án. A sajtótájékoztató előadói voltak  Dr. Róna Iván vezérigazgató, Magyar Turizmus Zrt.,Rusznák Imre elnök, Budapest-Közép-Dunavidék Regionális Idegenforgalmi Bizottság Ferenci Tibor vezérigazgató, Budapest Gyógyfürdői Zrt. Futár Veronika igazgató, Budapest-Közép-Dunavidék Regionális Marketing Igazgatóság részéről.

A Magyar Turizmus Zrt. 2008-as Vizek Éve kampányának utolsó hónapjában a Budapest-Közép-Dunavidék régió egészségturisztikai kínálatát állítja a középpontba. A régióban december 1. és 23. között a szálláshelyek mellett a fürdők is kedvezményes ajánlatokkal várják az érdeklődőket. A kampányév decemberi állomásának keretében az MT Zrt. a Budapest Gyógyfürdői és Hévizei Zrt.-vel együttműködésben a „Budapesti fürdők éjszakája" elnevezésű akciót is meghirdeti december 5-ére.Lásd erről http://www.euroastra.info/node/20483 cikkünket!

A magyarországi turizmus időbeli koncentráltságának csökkentése érdekében a Magyar Turizmus Zrt. 2008-ban egész évben kiemelt hangsúlyt fektet a szálláshelyek hét közbeni forgalmának növelésére irányuló akciók szervezésére. A Vizek Évében egész évben tart az aktuális régióban a 3=4 akció, amelynek keretében a csatlakozott szálláshelyeken a negyedik éjszakát ajándékba kapják az akcióban meghatározott időszak alatt (hétfőtől csütörtökig) szállást foglaló vendégek.

Decemberben irány Budapest-Közép-Dunavidék a Vizek Évében

A Budapest-Közép-Dunavidék régióban 16 szolgáltató kínál december 1. és 23. között kedvezményes ajánlatokat a Vizek Évében. A 3=4 szállásakció keretében három éjszaka áráért négy éjszakát tölthetnek el a vendégek az általuk kiválasztott szálláshelyen. Az akció időtartama alatt a vendégeket kedvezményes wellness-ajánlat csomagokkal is várják. Egyes szolgáltatóknál ugyanebben az időszakban már 2009-re szóló ajándékutalványt is vásárolhatnak az érdeklődők, amelyet 2009. március 31-ig használhatnak fel, és amely akár különleges meglepetés is lehet a karácsonyfa alatt.

December 1. és 23. között számos budapesti és Budapest környéki fürdőben kedvezményes belépőjeggyel élvezhetjük a gyógy- és termálvizek áldásait. A Vizek Éve keretében továbbá a Budapest Gyógyfürdői és Hévizei Zrt. összes gyógyfürdőiben 50%-os áron kínálják az árjegyzékben szereplő masszázsszolgáltatásokat.

. A Társaság a Budapest-Közép-dunavidéki kedvezményes ajánlatokra már november 1-től felhívta az érdeklődők figyelmét a 4-6-os villamos oldalán elhelyezett hirdetéssel, továbbá az ország több pontján elhelyezett 30 db óriásplakát is a régió kedvezményes ajánlatait népszerűsíti.

Az akciók részletei, valamint a csatlakozott szolgáltatók listája a http://www.vizekeve.hu/, oldalon érhető el. Mint szerkesztőségünk kérdésére elhangzott válaszokból kiderül: a Vizek éve internetes oldalak csak a kampány végéig élnek, utána a rajtuk megtalálható informcók a http://www.itthon.hu/ általános webhelyen lesznek aktualizálva fellelhetőek. Budapest Gyógyfürdőinek webhelye pedig a jövö évben újul meg.

A régió gyógyító vizei és fürdői

Budapest

Budapesten – a világon egyedülálló módon – 123 gyógyvízforrás található. A források 70 millió liter (!), ásványi sókban és különböző elemekben gazdag, meleg és langyos vizet szolgáltatnak, melyet elsősorban a gyógy- és termálfürdők használnak fel, de palackozva, sőt ivókutakban is találkozhatunk vele. A budapesti fürdőélet egyidős a várossal, hiszen már a rómaiak idején 14 fürdő működött a mai főváros helyén álló Aquincumban.

Az egész évben nyitva tartó fürdők közül a Városligetben található Széchenyi Gyógyfürdő és Uszoda Európa legnagyobb és egyik legszebb fürdőkomplexuma 15 medencével és számtalan szolgáltatással. A Fürdő kicsinyített mása képviseli Magyarországot a brüsszeli Mini Európa Parkban, amelyet 2008. április 30-án avattak fel. A makett kiválóan reprezentálja hazánk termálturizmusban elfoglalt előkelő helyét Európában és az egész világon.

A budai Duna-parton fakadó források vizét számos gyógyfürdő hasznosítja, köztük a legismertebb a Szent Gellért Gyógyfürdő. A szecessziós épület oszlopos, galériás, a pezsgőfürdőt keretező fürdőcsarnoka fürdőzőknek és látogatóknak egyaránt élményt jelent. A Gellérttől északra egymást követik a részben a török időkben, illetve a korai középkorban alapított fürdők: a Rudas, a Rác, a Király és a Lukács.

Decemberben nyitja meg kapuit a nagyközönség előtt Európa második  legnagyobb fedett vízi témaparkja, az Aquaworld – Vízibirodalom.

Fürdők Budapest környékén

A műemlékeiről híres Esztergomban már a kora középkorban hasznosították a gyógyvizet. A Dunakanyarban maradva Visegrád következik a „sorban", a lepencei városrészben, a hegyoldalban talált 39 fokos termálvízre épült medencéivel. Még mindig a Duna jobb partján, alig 30 kilométerre északra Budapesttől, a Leányfalui termálstrand is pihenéssel, kikapcsolódással szolgál. A bal parton, Budapest és Vác között egy igazi wellness-paradicsom épült ki Gödön, ahol a golfozásnak is hódolhatunk. A budapest-közép-dunavidéki régiót felfedezni vágyók a Csepel-sziget „fővárosában" Ráckevén is megpihenhetnek – akár hosszabb időre is – a  wellness- szállodában, vagy kipróbálhatják a gyógyhatású vizet és az élményfürdőt. A kellemes pihenést kínáló helyek közül azonban nem hagyható ki Cegléd és Szigetszentmiklós sem.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük